Zelfstandig thuis wonen: deze 4 tips helpen je daarbij! - Goedkoop.be

4 tips om langer zelfstandig thuis te wonen!

Yvonne
Door Yvonne
0 reacties

Bij het ouder worden willen we over het algemeen het liefst zo lang mogelijk zelfstandig wonen. Toch zie je niet alleen meer rimpeltjes in de spiegel, maar word je ook slechter ter been en krijg je mogelijk last van allerlei andere kwaaltjes. Zou je graag het thuis wonen wat vergemakkelijken? Lees dan eens over deze tips en doe er je voordeel mee.

Tip 1: installeer een traplift

Als we ouder worden dan krijgen we vaak meer moeite met traplopen. Het is zelfs een van de eerste dingen die lastiger worden. Toch zal je in veel gevallen de trap op moeten.

Je kunt natuurlijk je hele huis verbouwen, zodat je alle voorzieningen op de begane grond hebt. Dat is echter nogal prijzig. Een goed alternatief is het installeren van een traplift. De prijs van een traplift valt reuze mee als je denkt aan wat je ervoor terug krijgt. Zo heb je ze al vanaf €2.500. Bij tweedehands prijzen kun je denken aan prijzen vanaf €1.600.traplift

Ben je op zoek naar een traplift? Dan is het slim om de verschillende soorten trapliften te vergelijken om te kijken wat het beste bij je past. Hier kun je trapliften vergelijken.

Tip 2: Plaats steuntjes waar nodig

Rugpijn is een veelvoorkomende kwaal. En als je er ooit last van hebt gehad dan weet je vast dat als je eenmaal zit, het lastig overeind komen is. Steuntjes kunnen uitkomst bieden. Denk hierbij aan een handvat in de wc, maar ook aan een bed dat je omhoog kunt zetten om gemakkelijker overeind te komen.

In de douche kan het dan wel weer juist fijn zijn om te gaan zitten. Overweeg een douchekruk met daarnaast een handvat. Dit scheelt je in spierkracht.

Tip 3: Nieuwerwets is soms beter, ga voor huisautomatisering

De techniek staat voor niets en kan als je ouder wordt uitkomst bieden als het gaat om thuis blijven wonen. Vergeet die ‘vroeger was alles beter’ en overweeg om je verlichting en verwarming te automatiseren. Vergeet gedraai aan allerlei knoppen en bedien je verlichting en verwarming vanuit je luie zetel. Scheelt je een heleboel moeite!

Wil je nog voordeel pakken op de slimme verlichting en verwarming? Kijk dan eens bij de huidige acties van 50Five.hulp huishouden

Tip 4: Vraag vrienden en familie om bij te springen

Wat extra hulp in het huishouden of met de tuin kan iedereen wel gebruiken. Gelukkig zijn er genoeg lieve mensen om je heen die vast even bij willen springen. Van het koken van een maaltijd tot het wieden van je onkruid, wees niet bang om hulp te vragen (eventueel zou je kunnen betalen). Wie weet heb je een lieve buurman of –vrouw die jou ook wel een beetje kan helpen. Zo heb je ook nog leuk sociaal contact, hetgeen ook een factor is die op een positieve manier bijdraagt aan je gezondheid.

Check verder op welke hulp je recht hebt via je mutualiteit. Er is altijd wel hulp te vinden en zo wordt het voor jezelf net dat beetje makkelijker.

Wij hopen dat je iets hebt gehad aan deze tips. Veel succes! En heb je zelf nog tips? Deel ze dan gerust in een reactie onder dit artikel.

Over de auteur

Yvonne

Het is altijd fijn om interesses te combineren. Aan mijn passie voor beauty en lifestyle hangt best een flink prijskaartje. Gelukkig ontdek ik ook steeds de hoogste kortingen en codes, zodat ik dat trendy paar schoenen, fijn dagje wellness of de nieuwste nagellak toch voordelig koop. Vind je op Goedkoop.be niet meteen een code voor Sarenza, Albelli of een andere webshop? Spreek me even aan, ik ga voor je op zoek.

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.