Waarvoor wordt een mobiele compressor gebruikt? - Goedkoop.be

Waarvoor wordt een mobiele compressor gebruikt?

Richard
Door Richard
0 reacties

Een compressor is een apparaat dat bij tal van disciplines van pas kan komen. Het is dan ook niet zo vreemd dat je mobiele compressoren aantreft op bouwplaatsen, in garages en in productiehallen. Zonder gebruik te maken van een compressor zouden tal van werkzaamheden een stuk zwaarder zijn of veel meer tijd kosten. De compressor is dan ook al vele decennia een apparaat dat onmisbaar is voor veel sectoren.

Toepassing in de bouw

In de bouw wordt gretig gebruikgemaakt van compressoren. Ze worden onder andere ingezet om lucht aangedreven schuurmachines, moersleutels en boormachines aan te drijven. Omdat dit een duurzame oplossing is, neemt deze toepassing alleen maar toe. Verder gebruiken bouwvakkers een compressor voor niet- en spijkerpistolen. Hiermee worden onder meer gipsplaten voor plafonds en tussenwanden vastgezet. Schilders gebruiken een compressor voor het spuiten van grote oppervlakken zoals muren en plafonds.

Automotive maakt graag gebruik van compressoren

De compressor vinden we ook terug in autogarages en in rijwielzaken. De perslucht komt hier goed van pas bij het snel en op het gewenste volume oppompen van banden. Door vooraf het gewenst aantal Bars in te stellen wordt de band nooit te zacht maar ook niet te hard opgepompt. Daarnaast gebruiken autospuiters de compressor bij het spuiten van auto’s die na een schade worden hersteld. De lak wordt op die manier strak en zonder blaasjes op het oppervlak aangebracht.

Schoonmaken met de compressor

Een compressor kan ook worden gebruikt om schoon te maken. In werkplaatsen en op bouwplaatsen wordt de compressor ingezet om vuil en stof weg te blazen, bijvoorbeeld als er geschilderd moet worden. Maar ook het schoonmaken van leidingen kan op deze manier worden uitgevoerd. Door hoge druk te zetten op een leiding wordt al het vuil eruit geblazen. Als een leiding lekt kan door middel van hogedruk de plaats van de lekkage worden gevonden. Zo kan een leiding worden hersteld in plaats van in zijn geheel vervangen.

Een handig hulpje bij het opblazen

Wanneer je bij het kamperen één of twee luchtbedden moet oppompen dan is dat meestal nog wel te doen. Maar als er een sporthal moet worden ingericht met misschien wel honderd slaapplekken dan wordt het een ander verhaal. Dan kan een compressor uitkomst bieden. Die regel het opblazen van een luchtbed in een paar seconden. Datzelfde geldt voor de springkussens en andere opblaasbare speeltoestellen die je soms ziet als een bedrijf wordt geopend of tijdens een feestweek in het dorp. Daar is echt geen voetpompje aan te pas gekomen. Dat geldt ook voor dat grote opblaasbare zwembad waar kinderen en volwassenen tijdens een warme zomerdag verkoeling zoeken.

Compressoren in de massaproductie

Ook in de productiehal vind je compressors. Ze worden gebruikt voor productielijnen en andere vormen van fabricage. Was dat voorheen vrijwel allemaal handwerk, nu kan er steeds meer door machines worden overgenomen. Dat scheelt arbeidskrachten en is dus goedkoper.

Over de auteur

Richard

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.