Waterschade voorkomen: Ontdek lekdetectie en meer tips! - Goedkoop.be

Voorkom waterschade met deze tips

Anneke Hendriks van Sfeer & Living
Door Anneke Hendriks van Sfeer & Living. Geplaatst door
0 reacties

Tips om geld te besparen en goedkoop te leven kan iedereen appreciëren. Als je minder kosten kunt maken, zonder dat je hiervoor een sober leven hoeft te leiden, is er geen reden denkbaar waarom je hier geen gebruik van zou maken. Nu zijn er verschillende manieren waarop een besparing gerealiseerd kan worden. In eerste instantie zullen de meeste mensen denken aan minder voorzieningen verbruiken. Je kan bijvoorbeeld besparen door het verbruik van gas, water of elektriciteit te verminderen. In dit artikel gaan we het hebben over een andere manier waarop je kunt besparen. In samenwerking met Aqua Detect geven we een aantal bruikbare tips waarmee je kunt besparen op onvoorziene schadekosten. De expert in lekdetectie deelt namelijk tips om waterschade in huis te voorkomen.

Onvoorziene kosten door waterschade

De tips waarmee je kosten als gevolg van waterschade kunt voorkomen zijn uiterst waardevol. De reparatiekosten voor het herstellen van de schade na een lekkage kunnen namelijk zeer hoog oplopen. Daarbij zijn het ook onvoorziene kosten die nooit op een goed moment komen. Een lekkage ontstaat altijd onverwacht. Hierdoor word je ineens met een grote kostenpost geconfronteerd voor het repareren van de lekkage en het herstellen van de waterschade. Kosten die je natuurlijk nooit kunt gebruiken op dat moment. Er zijn echter dingen die je kunt doen waardoor je waterschade kunt voorkomen. De lekdetectie experts van lekdetectiecentrale.be delen met ons enkele van de meest voorkomende lekkages en geven tips hoe je deze het beste kunt voorkomen.

Gouden tip van Goedkoop.be

Anneke deelde ook al de bespaartips van een loodgieter met ons. Door deze tips te gebruiken kan je actief besparen op je waterverbuik en met goed loodgieterswerk voorkom je bovendien lekkages!

Lekkage waterafvoer van wasmachine en vaatwasser

Een veel voorkomende lekkage is een lekkende waterafvoer van de wasmachine of vaatwasser. Vaak wordt hiermee ook de meeste waterschade veroorzaakt, doordat in een korte tijd een grote hoeveelheid water vrijkomt. Wanneer de machine aanstaat wordt het afvalwater onder druk door de slang afgevoerd. Als het water door een kleine opening naar buiten kan zal de druk voor een snel escalerende lekkage zorgen. Het gevolg is dat je na een wasbeurt in de keuken of wasruimte komt en een grote plas water aantreft. Bij een lekdetectie analyse van dit soort lekkages blijkt meestal dat de rubber afvoerslang versleten is. Dit kan voorkomen worden door rekening te houden met het feit dat rubber een broos materiaal is dat na verloop van tijd zal slijten. Een goede tip is dan ook om de afvoerslang om de paar jaar te vervangen.

Schade als gevolg van een lekkende waterleiding

Een lekkende waterleiding als gevolg van slijtage is haast niet te voorkomen. Wel kan je dingen doen om de schade als gevolg van deze lekkage zoveel mogelijk te beperken. Je kan bijvoorbeeld het waterverbruik goed in de gaten houden. Wanneer je een Lekkage in houten plafondmaand plotseling een toename van de rekening ziet kan dit een indicatie zijn van een lekkende waterleiding. Let ook op vochtplekken op muren en plafonds. Deze kunnen veroorzaakt worden door een waterleiding in de muur of door water dat van buiten komt. Overigens is het wel mogelijk om gesprongen waterleidingen door vorst te voorkomen. Dit doe je door de buitenkraan in de winter af te tappen. Wacht bij een lekkage vooral niet te lang met het een inschakelen van een lekdetectiebedrijf, de schade kan namelijk alleen nog maar erger worden.

Daklekkages voorkomen met behulp van onderhoud

Daklekkages komen regelmatig voor en kunnen voor de nodige schade zorgen. Op platte daken komen deze problemen vaker voor dan op schuine daken. Dit komt door de soort dakbedekking die gebruikt wordt op een plat dak. Bitumen en EPDM moeten met regelmaat onderhouden worden om het materiaal in een goede staat te houden. Tijdens de onderhoudswerkzaamheden kunnen ook beschadigingen van de dakbedekking in een vroeg stadium opgemerkt worden. Door deze meteen te repareren voorkom je dat de schadekosten van een daklekkage hoog oplopen.

Besparen op de kosten voor het repareren van lekkages

Kosten kan je besparen door het nemen van maatregelen om waterschade te voorkomen. Soms ontkom je er echter niet aan dat een lekkage in huis ontstaat. In dat geval kan je nog altijd besparen op de kosten voor het repareren van lekkages. Dit is mogelijk door meteen lekdetectiespecialisten in te huren. Doordat zij specialist zijn in lekdetectie kunnen zij met geavanceerde apparatuur de lekkage opsporen en in één keer repareren. Omdat de locatie van lekkages met grote nauwkeurigheid kan worden vastgesteld is hak- en breekwerk niet nodig. Hiermee zullen de reparatiekosten lager uitvallen.

 

Over de auteur

Anneke Hendriks van Sfeer & Living

Anneke Hendriks is een een fanatieke blogger op het gebied van wonen en klussen. Naast het beheren van aantal mooie blogs en websites deelt ze ook graag haar kennis met andere websites, zoals Goedkoop.be.

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.