Een nieuwe vloer, hoe pak je dat aan? - Goedkoop.be

Een nieuwe vloer, hoe pak je dat aan?

Richard
Door Richard
0 reacties

 

Als dat niet het geval is, probeer het leggen van de vloer dan te plannen in een periode dat het goed weer is zodat je eventueel meubels tijdelijk buiten kunt zetten. Of grijp het moment aan dat meubels vervangen moeten worden aan voor het laten leggen van een vloer.

Wat voor vloer gaat het worden?

Heb je al besloten wat voor vloer het gaat worden? Wordt het hout, worden het plavuizen of ga je voor een vloer van epoxy giethars? Er zijn talloze mogelijkheden. De tijd dat er in iedere woonkamer tapijt op de vloer lag ligt ver achter ons. Niet dat tapijt geheel is verdwenen, het wordt zeker nog verkocht. Maar steeds meer mensen ontdekken dat andere soorten vloerbedekking een stuk minder bewerkelijk zijn. Een tweede voordeel is dat veel vloeren veel langer meegaan dan tapijt. Uiteindelijk is het dus goedkoper, al is een tapijtvloer bij aankoop wel vaak het laagst geprijsd.

Hoe houd ik mijn gietvloer lang mooi?

Een gietvloer is een vloer met een doorgaans lange levensduur. Je kunt de vloer langer mooi houden door deze na het leggen van een vloercoating te voorzien. De beschermende laag zorgt ervoor dat er geen vuil en vocht in de vloer kunnen doordringen. Als er dan een keer iets omvalt wat niet meteen wordt opgeruimd trekt de vloeistof niet meteen in je vloer om daar een lastige vlek achter te laten. De coating sluit de vloer als het ware af. Coating is doorzichtig, dus het doet niets af aan het uiterlijk van de vloer. De coating blijft langdurig zitten, eventueel kun je deze na enkele jaren verwijderen en opnieuw aanbrengen.

Wat kost een gietvloer als ik die zelf leg?

Als je je gietvloer zelf plaatst dan bespaar je uiteraard het uurloon en de voorrijkosten van een vakman. Bedenk wel dat een gietvloer leggen de nodige vaardigheid vraagt. Het materiaal moet zorgvuldig en gelijkmatig worden aangebracht om een mooi resultaat te krijgen. Ook moet de ondervloer hiervoor goed worden voorbereid. Zorg dus dat je alle stappen nauwgezet volgt voordat je aan de slag gaat met het zelf leggen van een epoxy vloer. Op die manier voorkom je dat het op een mislukking uitdraait en je de hele vloer weer moet laten verwijderen om vervolgens alsnog een professional in te huren.

Waar wordt giethars nog meer voor gebruikt?

Giethars wordt niet alleen gebruikt voor vloeren. Het is ook het materiaal dat wordt gebruikt door liefhebbers van Resin Art. Bij deze vorm van moderne kunst wordt de hars gebruikt om voorwerpen mee te vullen of te versieren. Kunstenaars maken de mooiste dingen die als accessoire kunnen dienen in een woning of een kantoorpand. Wil je zelf aan de slag met Resin Art dan kun je de hars die hiervoor nodig is gemakkelijk online bestellen.

Over de auteur

Richard

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.