5x je woonkamer vernieuwen voor een prikkie - Goedkoop.be

5x je woonkamer vernieuwen voor een klein prijsje

Richard
Door Richard
Laatste update op 0 reacties

Heb jij het een beetje gehad in je huis, maar ben je niet van plan om binnenkort te gaan verhuizen? Misschien houd je nog ontzettend van de locatie en heb je niet de financiële middelen om te verhuizen, waardoor je het toch met dit huis moet doen. Dan kun je natuurlijk ook het een en ander in de woonkamer aanpassen, zodat je je weer helemaal thuis gaat voelen. We geven je graag een paar tips hoe je dit met een klein budget kunt doen, zodat je je spaarrekening kunt blijven vullen voor een nieuw huis in de toekomst.

1. Geef de muur een ander kleurtje

Met een klein beetje muurverf kom je al een heel eind! Juist door niet op de kwaliteit van de verf te besparen, kun je een hoop geld besparen. De kans is namelijk groot dat je maar één laagje verf nodig hebt om de muur een nieuwe look te geven, maar je kunt er voor de zekerheid natuurlijk ook twee keer overheen gaan met Sikkens muurverf. Zo krijgt jouw woonkamer direct een nieuwe uitstraling.

2. Voeg planten toe

Als je nog geen planten in huis hebt, is het nu het moment om naar het tuincentrum te gaan. Planten voegen levendigheid toe aan een ruimte en misschien was dat precies hetgeen wat je miste. Daarnaast misstaat wat groen en kleur nooit.

3. Verschuif de boel

De kans is groot dat de indeling van je woonkamer al jarenlang hetzelfde is. Het is dan niet zo gek dat je er een beetje op uitgekeken bent. Wees eens creatief en ga wat schuiven met de meubelen die je hebt. Misschien kun je wel een hele leuke nieuwe zithoek creëren of kun je de eettafel een andere plek geven.

4. Nieuwe vloerbekleding

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om de vloer te vernieuwen, als deze er echt aan toe is. Dit verandert direct de gehele woonkamer, maar is wel een dure grap. Als je het iets goedkoper aan wilt pakken kun je eens wat spelen met vloerkleden. Combineer er twee of drie in de zithoek en wie weet hoe knus deze er weer uit komt te zien!

5. Koop nieuwe decoraties

Decoraties kun je in allerlei prijscategorieën vinden, maar dit hoeft echt niet duur te zijn. Met wat mooie kaarsenhouders, een nieuwe vaas met droogbloemen en wat mooie beeldjes in de vensterbank kom je een heel eind. Zo voelt het direct als een upgrade voor je woonkamer.

Over de auteur

Richard

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.