De belangrijkste voor- en nadelen van vloertegels - Goedkoop.be

De belangrijkste voor- en nadelen van vloertegels

Richard
Door Richard
Laatste update op 0 reacties

Er zijn heel veel verschillende soorten vloeren en één hiervan is een tegelvloer. Dit is nog steeds een vloer die heel populair is en zie je veelal in een keuken, badkamer en bijkeuken. Ook kunnen vloertegels een mooie strakke uitstraling geven aan je interieur, het is dus ook zeker een optie voor in de woonkamer. Ben je een tegelvloer aan het overwegen, lees dan hieronder alle voor- en nadelen.

Een duurzame keuze

Wil je gaan voor een duurzame keuze voor in huis dan is een tegelvloer erg geschikt. Een tegelvloer heeft niet veel onderhoud nodig en heb je jarenlang plezier van!

Makkelijk schoon te maken

Vloertegels zijn erg hygiënisch en makkelijk schoon te maken. Een rondje stofzuigen en af en toe dweilen is voldoende om deze vloer schoon te maken en te houden. Is er een ongelukje gebeurd? Ook dan is de vloer met water en wat schoonmaakmiddel makkelijk schoon te maken, ook omdat vloeistoffen niet in de tegel trekt.

Tegels zijn oersterk

Vaak worden tegels gemaakt van keramiek of natuursteen en dit maakt dat ze ontzettend sterk zijn. Vloertegels kunnen heel goed tegen een stootje. Daarnaast worden ze gelijmd op de ondergrond en eenmaal gelegd gaat de vloer geen kant meer op.

Erg geschikt in combinatie met vloerverwarming

Heb je vloerverwarming in huis dan zijn vloertegels ideaal. De tegels geleiden heel goed de warmte en dit zorgt op koude dagen voor een aangenaam gevoel aan je voeten. Een tegelvloer in combinatie met een vloerverwarming is zeker niet kil! En juist in de zomer kan een tegelvloer heerlijk koel voelen aan je voeten.

Laat de ruimte optisch groter lijken

Kies je voor een grote tegel, bijvoorbeeld in de woonkamer, dan lijkt de ruimte optisch groter. Hoe kleiner de tegel, hoe drukker de vloer wordt. Kies daarom in een badkamer ook voor een grote tegel, de badkamer voelt direct een stuk ruimtelijker aan.

Een groot aanbod

Er zijn ontzettend veel vloertegels verkrijgbaar, in allerlei soorten en maten. Zo heb je vloertegels in lichte maar ook donkere kleuren en met allerlei patronen. Voor elke smaak zal er vast en zeker iets bij zitten. Door het grote aanbod is er ook veel verschil in prijs en hierdoor is er voor elke portemonnee wel vloertegels te vinden.

De nadelen van een tegelvloer

Er zijn ook een aantal nadelen aan een tegelvloer waar je rekening mee moet houden. Vloertegels zijn erg hard en in combinatie met kleine kinderen is deze vloer wellicht niet heel geschikt. In tegenstelling tot een PVC vloer of laminaat is een tegelvloer niet heel makkelijk zelf te leggen, vooral niet als het gaat om een grote ruimte. Hou er ook rekening mee dat na verloop van tijd de voegen vies kunnen worden. Dit is wel goed schoon te maken maar het heeft wel wat aandacht nodig. Ben je de tegelvloer zat? Dan is het niet gemakkelijk om de vloer er uit te halen.

Zoals je hebt kunnen lezen heeft een tegelvloer verschillende voor- en nadelen. Wel is het duidelijk dat een tegelvloer veel voordelen heeft en dat maakt de keuze voor deze vloer zeker aantrekkelijk.

Over de auteur

Richard

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.