Verstopping in huis? Wij helpen met de volgende stappen - Goedkoop.be

Verstopping in huis? Wij helpen met de volgende stappen

Door
0 reacties

Verstopte afvoeren zijn niet ongewoon in het huishouden. De meest getroffen gebieden zijn wastafels of douche- en badafvoeren. Dat de afvoer verstopt is, komt gelukkig minder vaak voor, maar is dan des te vervelender.

Als het water hier niet meer wegvloeit, hopen zich bijzonder smerige problemen op en kan het opnieuw spoelen tot overstromingen leiden - niet alleen in de badkamer. Meestal gebeurt de verstopping 's avonds of in het weekend, wat een groot probleem kan zijn. Wat kun je nu precies doen?

Oorzaken van een toiletverstopping

Het eerste wat je volgens LPS ontstoppingsdienst moet doen is uitzoeken waarom de afvoer geblokkeerd is. De meest voorkomende oorzaken zijn tampons die in het toilet worden gegooid of in het afval (bijv. zakdoeken en keukenpapier). Dit afval zwelt op wanneer het in contact komt met water, waardoor de afvoerleiding van het toilet verstopt raakt.

Als je voedselresten in het toilet giet, kunnen ze ook een verstopping veroorzaken. Na verloop van tijd zal het vet van het weggegooide voedsel zich ophopen aan de binnenkant van de pijp en deze langzaam verstoppen. De uitwerpselen kunnen niet meer worden weggespoeld en er ontstaat een buisafdichting. Urinesteen kan zich ook afzetten.

Dit is echter nooit de enige oorzaak van iets dat helpt bij de badkamerverstopping, omdat de korsten poreus zijn en zelden meer dan enkele millimeters dik worden. Samen met haar of tampons kan het echter leiden tot verstopping omdat de urinesteen een ruw oppervlak heeft en daardoor een kleefbasis vormt voor andere stoffen.

Uiteindelijk kunnen ratten vast komen te zitten in de buis en daar verdrinken. Dit klinkt bijzonder macaber, maar gelukkig is het zeer zeldzaam. Bij grote problemen kun je beter direct contact opnemen met een ontstoppingsdienst.

Toilet is verstopt, wat kun je hier tegen doen?

De toiletborstel kan worden gebruikt als hulpmiddel voor het reinigen van afvoerleidingen. Dit is vooral handig als er zich toiletpapier in de afvoerbuis heeft opgehoopt. Plaats de toiletborstel op het onderste gedeelte van de afvoer. Verplaats het snel op en neer om een vacuüm in de pijp te creëren. Met deze methode kun je lichte verstoppingen losmaken en is de afvoerpijp weer vrij. Je kunt ook een rubberen stop of zuiger gebruiken in plaats van een borstel. Dit zorgt volgens LPS ontstoppingsdienst voor een nog sterker vacuüm.

Lukt het niet om je verstopping zelf op te lossen? Neem contact op met LPS ontstoppingsdienst.

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.