Goede sloten als inbraakpreventie - Goedkoop.be

Goede sloten als inbraakpreventie

Richard
Door Richard
0 reacties

Woninginbraken zijn in België helaas nog steeds aan de orde van de dag. De inbraaktechnieken die inbrekers toepassen, zijn aan innovatie onderhevig. Er wordt gebruik gemaakt van steeds geavanceerdere gereedschapssets. Hierdoor kunnen inbrekers in principe steeds sneller en gemakkelijker een woning binnenkomen. In principe. Want dit geldt niet als ook jij inspeelt op de innovatieve technieken. Investeer in goede sloten en maak het de inbrekers moeilijk!

Versleten sloten laten vervangen

Elk product dat veelvuldig gebruikt wordt, is aan slijtage onderhevig. Dit geldt ook voor het slot op jouw deur. Uiteraard hangt het van de kwaliteit van het slot af hoe snel deze vervangen moet worden. Maar voor ieder slot geldt dat deze ooit aan vervanging toe is. Wanneer dat moment is? Dat valt vooraf niet te zeggen. Wel is het belangrijk om de tekenen van een versleten slot niet te negeren. Merk je dat jouw sleutel steeds moeizamer in het sleutelgat past? En gaat jouw slot al een poosje mee? Bel dan slotenmaker Genk! Wanneer je te lang wacht met het vervangen van jouw versleten slot, kan dat vervelende situaties opleveren. Dus laat je slot vervangen en voorkom dat je ineens de woning niet meer in kunt.

Nieuwe sloten na een inbraak

Als er recent is ingebroken in jouw woning wil je graag met spoed nieuwe sloten laten plaatsen. Een inbraak zorgt meestal voor een onveilig gevoel. Men is bang voor herhaling en wil daardoor snel nieuwe sloten laten plaatsen. Maar niet alleen de aantasting van het veiligheidsgevoel is een reden voor nieuwe sloten. Bij een inbraak wordt vaak veel geweld gebruikt bij het openbreken van een slot. In veel gevallen zal een slot na een inbraak dus simpelweg ook echt aan vervanging toe zijn. Kies bij de vervanging in ieder geval altijd voor sloten van goede kwaliteit. Zo verklein je de kans op herhaling en creëer je voor jezelf weer een veilig thuisgevoel.

Sloten van goede kwaliteit

Een goede set sloten draagt doorgaans bij aan jouw wooncomfort. Je voelt je met goede sloten simpelweg veiliger in huis. Door te investeren in kwalitatief goede sloten investeer je dus indirect in jouw wooncomfort. Maar wat zijn sloten van goede kwaliteit precies? Goede sloten zijn altijd voorzien van een SKG keurmerk. Sloten die van dit keurmerk zijn voorzien, zijn getest door aan onafhankelijke partij. Bij het testen staat de inbraakweerbaarheid centraal. Ofwel: hoe lang kan het slot een inbreker tijdens een inbraakpoging vertragen? De kwaliteit van de sloten met een SKG keurmerk wordt middels sterren aangeduid. Het maximale aantal sterren is drie. Hoe meer sterren het slot krijgt, hoe beter het slot is.

Over de auteur

Richard

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.