IZY Thalys trein: Goedkoop reizen tussen Parijs en Brussel – vanaf €10 - Goedkoop.be

Voor €10 naar Parijs met trein IZY!

Yvonne
Door Yvonne
Laatste update op 0 reacties Meer Citytrips

Inhoudsopgave
  1. Tickets
  2. Aan boord
  3. Opties

Parijs, een stad waar van alles te zien en beleven is. Perfect voor een citytrip, maar ook voor een dagje uit. Met de nieuwe trein IZY van Thalys reis je vanaf 3 april 2016 al vanaf €10 tussen Brussel en Parijs. Meer weten? Lees dan verder.

Vergeet die lange busreis of autorit naar Parijs, vanaf nu reis je voordelig en snel met IZY Thalys naar Parijs. De treinen rijden twee à drie keer per dag. Je stapt op in Brussel-Zuid en staat binnen tweeënhalfuur op station Paris-Nord.

Tickets

IZY treinen hebben 392 zitplaatsen tweedeklas (Standaard) en 110 eersteklas (Standaard XL). Maar wat IZY bijzonder maakt, is dat ze ook nog twee andere klassen introduceren, namelijk ‘Klapstoeltje’ en ‘Niet-gegarandeerde zitplaats’.

De namen zeggen het al: je krijgt tijdens je treinreis een klapstoeltje toegewezen of een niet-gegarandeerde zitplaats. In andere woorden; je zit alleen als de zitplaatsen nog niet volgeboekt zijn door andere reizigers.

Uiteraard profiteer je in de lagere klassen van een lager tarief. Elke trein heeft 25 klapstoelen beschikbaar aan €15. Denk je dat je het volhoudt om de hele treinreis te staan? Ga dan voor het voordeligste ticket: €10 voor een staanplaats. Er zijn er tien per trein beschikbaar.

Toch liever wat meer comfort? Standaard zitplaatsen zijn al verkrijgbaar vanaf €19. Standaard XL zitplaatsen zitten zo’n tien euro boven die prijs en voorzien je van extra beenruimte, een ruimere stoel, een licht verstelbare zitting en een grotere tafel.

Bij IZY boek je tot twee maanden op voorhand. Hoe vroeger je boekt, hoe goedkoper je uit bent.

Aan boord

Boek je een staanplaats, dan ben je dus niet gegarandeerd van een zitplaats. Wel kan je gebruik maken van de rugsteunen en hoge tafels. Wie weet heb je geluk en is er nog een zitplaats beschikbaar. De Train Manager laat je dit dan zo snel mogelijk weten na het vertrek van de trein, zodat je alsnog geniet van een comfortabele stoel.

Ga je voor tarief Klapstoeltje, dan weet je wel zeker dat je kan zitten. Deze stoelen bevinden zich op de platforms tussen de rijtuigen. Hier geniet je vaak van gezelligheid en maak je een praatje met je medereizigers.

Heb je voor meer rust en comfort gekozen en een normale zitplaats geboekt? Dan ben je voorzien van stopcontacten (220 volt) om je gsm, tablet of laptop op te laden. In Standaard heb je één stopcontact per twee zitplaatsen en in Standaard XL een eigen stopcontact per plaats.

Opties

Je kan je reis uitbreiden met verschillende opties. Wil je bijvoorbeeld zorgeloos reizen en alle informatie en details over je reis per sms ontvangen? Kies dan voor de optie sms voor €2 en blijf op de hoogte van alle reisinformatie en eventuele storingen.

Je hebt ook de mogelijkheid om extra bagageruimte aan te vragen. Bij aankoop van je ticket heb je recht op één stuk cabinebagage met maximale afmetingen van 35x55x25 cm (maximaal 32 kg) en één stuk handbagage van maximaal 27x36x15 cm (maximaal 10 kg). Als je meer mee wilt nemen dan boek je dit bij vanaf €10.

Ga je op reis en kan je je trouwe viervoeter niet missen? Neem dan je huisdier mee op reis vanaf €15. In een mand of kooi van 55x30x30 zijn ze zelfs gratis. Blindengeleidenhonden reizen uiteraard gratis mee.

Zin gekregen om die reis naar Parijs te boeken? Raadpleeg dan hieronder de tarievenlijst en boek voordelig je ticket.

Embed code
IZY tarieven
IZY tarieven
Standaard XL (1e klas) Vanaf €29 Bestel hier tickets
Standaardtarief (2e klas) Vanaf €19 Bestel hier tickets
Klapstoel €15 Bestel hier tickets
Staanplaats €10 Bestel hier tickets
Kinderen onder 12 jaar €10 Bestel hier tickets
Kinderen onder 4 jaar Gratis  
Abonnement Niet mogelijk  
Reisinformatie per sms €2  
Extra bagage Vanaf €10  
Huisdier meenemen €15 (gratis in mand of kooi 27x36x15 cm)  

 

Let op, prijzen zijn geraadpleegd op 1-4-2016 en zijn mogelijk aan veranderingen onderhevig.

Gouden tip van Goedkoop.be

Wil je ook goedkoop overnachten in Parijs? Kijk dan eens op Expedia.be. Je vindt er goedkope hotels en hostels.

 

Over de auteur

Yvonne

Het is altijd fijn om interesses te combineren. Aan mijn passie voor beauty en lifestyle hangt best een flink prijskaartje. Gelukkig ontdek ik ook steeds de hoogste kortingen en codes, zodat ik dat trendy paar schoenen, fijn dagje wellness of de nieuwste nagellak toch voordelig koop. Vind je op Goedkoop.be niet meteen een code voor Sarenza, Albelli of een andere webshop? Spreek me even aan, ik ga voor je op zoek.

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.