Vrij kamperen: met de camper op reis - Goedkoop.be

Vrijheid en comfort: op reis met de camper

Door
Laatste update op 2 reacties

Sleutel in het contact en gaan met die banaan. Van het ene mooie plaatsje naar het andere pittoreske stadje. Heb je het allemaal gezien of bevalt het weer je niet meer, dan stap je zo terug in en rijd je verder. Naar een andere stad of missschien wel naar een ander land. Op reis met de camper betekent vrijheid, maar ook comfort. Slaapplek, keuken en zelfs toilet binnen handbereik. Je kunt gaan en staan waar en wanneer je dat wilt.

Ben je nog niet zo bekend met deze manier van reizen, maar spreekt het je wel aan? Met deze tips en weetjes help ik je alvast een beetje op weg.

Vrijheid blijheid

Waarom niet gewoon een hotel, luxetent of caravan? Waarom een camper huren? Wel, dit zijn de grootste voordelen:

  • Zeer flexibel. Bevalt het op je vakantiebestemming niet meer, dan stap je in en reis je verder;
  • het rijdt gemakkelijk. Natuurlijk is het even wennen, maar door het hoge zitgedeelte heb je prima zicht. Ook achteruit rijden is met een camper makkelijker als bijvoorbeeld met caravan;
  • je bent vrij om te gaan en staan waar en wanneer je dat wilt;
  • vrij overnachten op camperplaatsen geeft je het ultieme vrijheidsgevoel. Geen aankomsttijden op campings waarmee je rekening dient te houden;
  • alle comfort binnen handbereik. Tijdens de reis én het overnachten;
  • voor een camper (onder 3500 kg) geldt dezelfde snelheid als voor een personenauto.


Uiteraard zijn er ook wat minpuntjes:

  • Met zo’n groot voertuig is het lastig parkeren in steden;
  • het kan zijn dat je er nog een extra verzekering voor af moet sluiten;
  • wat betreft brandstof ben je duurder uit;
  • niet alle doorgangen zijn toegankelijk door de hoogte van je vervoersmiddel.

Bij een camper met een gewicht tot 3500 kilo en ruimte voor maximaal acht inzittenden, heb je voldoende aan rijbewijs B.

De juiste route

Op pad met een camper? Er zijn twee manieren: een mobilhome huren (goedkoop) en zelf een route uitstippelen of een georganiseerde camperreis boeken.

Camper huren België

De mooiste plekjes van Europa ontdekken? Veel zien in korte tijd? Reserveer een camper via een verhuurbedrijf in België. Er zijn diverse aanbieders met een aanbod van verschillende soorten en groottes campers. Luxe of gewoon comfortabel, groot of klein, het is maar net wat je zoekt en hoeveel je er kwijt aan wilt zijn.

Zo heeft camperverhuur.be motorhomes voor vier volwassenen, maar ook modellen met ruimte voor zeven of acht personen. Camperverhuur.be heeft ook al  gezorgd voor een complete uitrusting, zoals pannen, potten en dergelijke.

Gouden tip van Goedkoop.be

Nog meer gemak tijdens je reisavontuur? Bij een winkel zoals Collishop bestel je alle nodige artikelen. Van handig keukengerief en geschikte kleding tot anti-insectenspray en stoeltjes.

Camper huren bij particulier

Je kunt je vakantiehuis op wielen via een commercieel bedrijf huren, een andere mogelijkheid is om direct bij een particulier eigenaar te boeken. Kies je voor dat laatste, let er dan wel op dat de camper voldoet aan alle wettelijke eisen en een geldig keuringsbewijs heeft. Check ook zeker hoe pechverhelping en de verzekering geregeld zijn (niet alleen voor de eigenaar, maar ook zeker voor jou).

Goboony.be is een platform waar je een 100% veilige camper direct bij de eigenaar kunt huren. Alle verhuurders op goboony.be worden eerst gescreend voordat ze mogen verhuren. Bovendien zie je er meteen hoe het staat met pechhulp en vervangend vervoer.

De ‘uitgestippelde’ route

Niet op de bonnefooi vertrekken, maar toch genieten van het ultieme vrijheidsgevoel en veel zien in korte tijd? Dan is een georganiseerde camperreis mogelijk wat voor je.  De reis start in vele gevallen niet vanuit België, maar in het land waar je op ontdekking gaat. Dikwijls vertrek je dan ook met het vliegtuig naar je startpunt. De vluchten, eventuele hotelovernachtingen en transfers zijn meestal inbegrepen bij een georganiseerde camperreis.

Onder andere Travelhome.nl biedt georganiseerde camperreizen aan op populaire bestemmingen zoals Canada, de VS, Alaska en Australië.

Kamp opslaan

Spullen gepakt, camper opgehaald en dan begint het grote avontuur! Je kunt uiteraard vooraf een plaatsje reserveren op gewenste campings, relaxter is het misschien toch wel om nergens aan vast te zitten. Dat is juist het grote voordeel van een campertrip. In tal van Europese landen zijn er camperplaatsen waar je vrij kunt overnachten. Gratis of voor een paar euro kun je je kamp opslaan voor een of meerdere nachten.

Rondtoeren totdat je eindelijk een camperplaats tegenkomt, dat is niet nodig. Er zijn handige websites en apps beschikbaar waar je een compleet overzicht krijgt van alle camperplaatsen in België en de rest van Europa. Op campercontact.com vind je naast een uitgebreide beschrijving van alle Europese camperplaatsen, ook de nodige reviews, routes en tips.

 

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.