Scholieren kiezen steeds vaker voor een e-bike! - Goedkoop.be

Scholieren kiezen steeds vaker voor een e-bike!

Eveline
Door Eveline
0 reacties

De e-bike wordt steeds vaker als vervoersmiddel ingezet door jongeren! De e-bike werd lange tijd gezien als gadget voor 50-plussers, wat het gebruik van de elektrische fiets onder jongeren een verrassende trend maakt. Toch is de stijgende lijn in gebruik onder jongeren niet zo vreemd. De e-bike is namelijk een fijn vervoersmiddel voor alle leeftijden.

Zo dus ook voor scholieren. Het is namelijk zo dat veel middelbare scholieren een flink aantal kilometers moeten afleggen van en naar school. Als je woonachtig bent in een klein dorp kan het zomaar zijn dat de dichtsbijzijnde middelbare school 15 kilometer verderop ligt. Het kan dan best een uitdaging zijn om met straffe tegenwind, op tijd op school aan te komen. De elektrische fiets vormt hiervoor dé oplossing!

Het openbaar vervoer of toch liever de fiets? 

Stel je eens voor dat je 15 kilometer af moet leggen door de Vlaamse velden om op de plaats van bestemming te komen. Dit is een flink stuk. Zeker als je altijd tegenwind lijkt te hebben. Indien mogelijk zou je hoogstwaarschijnlijk kiezen voor het openbaar vervoer. Je zit dan tenminste warm en komt niet uitgeput aan op school of op je werk. Klinkt als de ideale oplossing toch? Helaas is De Lijn niet altijd een goed alternatief. Vaak verloopt het openbaar vervoer in kleine dorpjes niet zo soepel als men is gewend in de grote steden. Je zult in veel kleine dorpjes buiten de randstad genoegen moeten nemen met een enkele buslijn die slechts een keer in het uur rijdt. Daarnaast is een abonnement op het openbaar vervoer vaak erg prijzig.

Het kostenplaatje

Wat veel mensen zich niet realiseren is dat een e-bike vaak ook goedkoper is dan een langdurig De Lijn abonnement. Oké, de initiële aanschafprijs van een e-bike ligt wat aan de hoge kant, maar tegenwoordig heb je ook al degelijke modellen tegen een zacht prijsje. Daarnaast heeft een e-bike na de aanschaf af en toe slechts wat onderhoudskosten en heb je wat stroom nodig om de accu op te laden. Als je de gemiddelde kosten van een e-bike, inclusief onderhoud en laadkosten, vergelijkt met een De Lijn abonnement, zie je toch een aanzienlijk verschil in kosten. Daarnaast is uit verschillende onderzoeken gebleken dat fietsen stressverlagend werkt. Na een drukke schooldag is fietsen een fijn moment om het hoofd leeg te maken en tot rust te komen!

Een flitsend model tegen een zacht prijsje

Tegenwoordig zijn er tal van hippe e-bikes te koop, die helemaal niet overeenkomen met het stoffige uiterlijk dat men voor zich ziet bij de gedachte aan een e-bike. Voor een mooi prijsje heb je tegenwoordig al een flitsend model, waaraan je eigenlijk niet eens af kunt zien dat het een elektrisch model. Een goedkope elektrische fiets kopen kan al op veel plekken. Oriënteer je daarom ook eens online en laat je goed informeren over de mogelijkheden. Ga jij voor sportief vervoer?

Over de auteur

Eveline

Ik ga voor jullie graag op zoek naar niet-alledaagse deals. Wanneer ik niet achter mijn computer zit om jullie de beste kortingen te kunnen voorschotelen, beklim ik waarschijnlijk ergens een rotswand of verover ik een gevaarlijk uitziende berg. Ik denk dat jullie het allemaal met me eens zijn: of we het nu hebben over kortingen of bergen, hoe hoger hoe beter!

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.