Goedkoop tanken: de laagste brandstofprijzen vind je zo - Goedkoop.be

Gooi die tank maar vol: de laagste brandstofprijzen vind je zo!

Door
Laatste update op 0 reacties

We hebben de auto bijna allemaal nodig, maar soms is het een grote kostenpost. Met de stijging van de brandstofprijzen kan iedereen wel wat bespaartips gebruiken. We hebben 3 belangrijke tips voor je op een rij gezet. Lees snel mee…

1. Vergelijken, vergelijken, vergelijken

Omdat in België de brandstofprijzen dagelijks opnieuw worden berekend is het van waarde om de brandstofprijzen te vergelijken alvorens je gaat tanken. Sommige tankstations bieden extra korting op een bepaalde dag of tijdstip. Het vergelijken kan je eenvoudig online doen, maar houd er rekening mee dat niet alle prijzen altijd up-to-date zijn. Toch vind je zo vaak het goedkoopste tankstation bij jou in de buurt. Brandstofprijzen vergelijken kan onder andere bij Belgie.carbu.com. Op deze handige site vergelijk je alle tankstations in België, Luxemburg en Frankrijk. Je vindt de goedkoopste tankstations bij jou in de buurt of die op je route liggen. Houd er bij de vergelijking rekening mee dat ver rijden voor een goedkopere benzinepomp niet voordeliger hoeft te zijn. Je moet hierbij ook de kilometers die je moet rijden meetellen!

Het gras is altijd groener bij de buren
Kijk bij je vergelijking ook naar buurlanden Nederland, Duitsland, Frankrijk en Luxemburg. Wanneer je aan de grens woont of werkt kan het soms ook voordeliger zijn om over de grens te tanken. De brandstofprijzen van Europa bekijk je hier.

2. Rij door naar een onbemande pomp

Ga jij pas naar een benzinepomp wanneer de tank leeg is en vind jij het wel gezellig om daar even met iemand te kletsen? Helaas zal dit duur voor je uitvallen! Een bemande pomp langs de snelweg is vaak stukken duurder dan een onbemande pomp aan een rustige weg. Ter vergelijking: bij een pomp langs de E19 in de buurt van Antwerpen betaal je voor Euro95 €1,553. Rij je een stukje van de E19 af naar een onbemande pomp langs een stille weg, dan kost Euro95 slechts €1,453. Met een tank van 50 liter is dit €5. Dit klinkt misschien niet veel, maar wanneer je iedere week tankt bespaar je op jaarbasis toch €260. 
De vermelde prijzen zijn onder voorbehoud van wijzigingen en typfouten.

3. Tank je korting

Heb je het goedkoopste tankstation gevonden, maar wil je nóg voordeliger tanken? Sommige benzinepompen bieden een klantenkaart of spaarprogramma, waar je spaart voor onder andere kortingen en producten. Wij hebben voor je uitgezocht bij welke benzinepompen je kan deelnemen aan zo’n spaarprogramma!

Q8

Heb je een Delhaize plus-kaart? Gebruik deze dan bij Q8! Bij iedere tankbeurt krijg je 1 plus-punt per 2 liter brandstof. Bij iedere 500 punten ontvang je een Delhaize cheque ter waarde van €5, die je kan inleveren bij de Delhaize partners.

Esso

Gouden tip van Goedkoop.be

Naast tanken bij de goedkoopste benzinepomp, kan je ook heel wat besparen op brandstof door ecologisch te rijden. Wij gaven je 10 slimme tips om milieuvriendelijker en zuiniger te rijden.

Bij Esso spaar je voor extra’s met het Esso Extras spaarsysteem. Bij iedere liter Esso brandstof krijg je 1 punt. Ga je binnen vier dagen weer tanken bij Esso, dan ontvang je 100% extra bonuspunten. Doe je wat langer met een vol brandstofreservoir en tank je binnen acht dagen bij Esso, dan krijg je 50% extra bonuspunten. De gespaarde punten verzilver je voor korting op Esso brandstof of wissel je in voor een gratis cadeaubon.

Total

Word je lid van het Total Club programma dan geniet je van meerdere voordelen. Zo ontvang je bij iedere 5 liter aan brandstof 1 spaarpunt. Schaf je smeermiddel aan bij de deelnemende Total stations? Dan krijg je per schijf van €3 een spaarpunt. Ieder punt heeft een waarde van €0,025 en kan worden ingeruild voor contanten of producten uit de catalogus. Ga je regelmatig tanken? Dan is het Total Club programma extra interessant. Wanneer je iedere drie weken minimaal 25 liter tankt, ontvang je gratis pechverhelping in België en 35 andere Europese landen.

EXTRA TIP: Goedkoop tanken kan al een duit in het zakje doen, maar dat is niet de enige manier waarop jij voordeliger autorijdt. Goed onderhoud, bijvoorbeeld door op tijd de banden te vervangen, kan ook veel schelen in de portemonnee. Blijf niet onnodig lang op winterbanden of zomerbanden rijden, maar wissel deze tijdig. Kun je wel wat hulp gebruiken bij het uitzoeken van nieuwe autobanden? Is een korting op auto-onderhoud altijd welkom? Klik hier door naar Auto5 en laat je beetje op weg helpen!

 

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.