Zo kies je de beste dakkoffer voor op vakantie - Goedkoop.be

Zo kies je de beste dakkoffer voor op vakantie

Eveline
Door Eveline
0 reacties

Tijdens de corona-crisis hebben we allemaal gezien dat je ook heerlijk op vakantie kunt in eigen land en binnen Europa.

Zo zijn we weer verliefd geworden op korte reisjes in de buurt en hebben we weer het gemak ervaren van fijne autovakanties met de veiligheid van je eigen auto.

Je hoeft dus helemaal niet ver te reizen of altijd het vliegtuig te pakken om een toffe vakantie te hebben. Dat kan ook gewoon met de auto! Het voordeel van autovakanties is dat je nergens rekening mee hoeft te houden, je bent geheel onafhankelijk van reistijden en vaste vluchten. De verwachting is daarom dat autovakanties, ook na de corona-crisis, populair blijven. Maar dan wil je natuurlijk wel genoeg ruimte hebben om al je vakantiebenodigdheden mee te nemen. Op die manier kun je volledige onafhankelijkheid ervaren en kan het vakantiegevoel direct beginnen!

Bereid je daarom alvast goed voor op het volgende vakantieseizoen door een goede nieuwe dakkoffer uit te zoeken. Zo kunnen jij en je gezin straks geheel zonder zorgen op autovakantie naar de Franse kustplaatsen in de zomer of op wintersport met al je eigen materiaal gewoon boven de auto. Het zal je verrassen hoeveel ruimte extra je hebt met een dakkoffer op de auto naast de ruimte in je kofferbak. Wat ga jij allemaal meenemen?

Om de keuze te maken voor de beste dakkoffer voor jouw situatie, hebben wij een stappenplan voor je samengesteld om je te helpen bij het kiezen. Doe er je voordeel mee!

Stap 1: bepaal je doel

Om een goede keuze te kunnen maken, moet je allereerst goed je doel voor ogen hebben. Wil je een dakkoffer om je eigen materiaal mee te kunnen nemen op wintersport? Kies dan voor de langere en smallere skiboxen zodat je latten makkelijk mee kunnen. Wil je gewoonweg wat meer opbergruimte voor die gigantische koffer van je tienerdochter? Dan zal een hogere bredere bagagebox beter bij jouw behoeftes passen.

Stap 2: kies je budget

Ook niet onbelangrijk is het budget dat je beschikbaar wilt stellen voor je aankoop. De prijzen voor dakkoffers variëren van rond de 100 euro tot maar liefst 1500 euro en verder. Duurder is niet altijd beter, dus wees kritisch op je budget!

Stap 3: kijk en vergelijk

Zoals met veel aankopen is het goed om te kijken wat voor aanbod er allemaal is op de markt. Met jouw gekozen doel en budget kun je gericht op zoek naar dakkoffers die geschikt voor je zijn. Heb je iets gevonden? Lees eens wat reviews van andere kopers over dit merk of dit model. Samen weet je altijd meer en kun je mogelijk een miskoop voorkomen! L

Stap 4: kies voor kwaliteit

Met een beetje geluk kun je heel lang genieten van je dakkoffer. Daarom is het wel van belang dat je voor een stevige en stabiele dakkoffer gaat, maar uiteraard wel met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Een goed voorbeeld daarvan zijn de Hapro dakkoffers.

Wil je lang profiteren van je dakkoffer? Overweeg dan ook een bijpassende dakkofferhoes om het leven van je dakkoffer nog wat te verlengen. Ideaal voor als je de dakkoffer in een schuur of stoffige zolder wilt bewaren gedurende het jaar.

Stap 5: check, check dubbel check

Voordat je tot aanschaf over gaat, check wel nog even vlug of je gekozen dakkoffer wel past op jouw auto. Denk er ook aan dat je dakkoffer niet te ver mag uitsteken en controleer de dakbelasting van je auto. Zo kun je onbezorgd op naar je volgende autovakantie met al je fijne spulletjes van thuis!

Over de auteur

Eveline

Ik ga voor jullie graag op zoek naar niet-alledaagse deals. Wanneer ik niet achter mijn computer zit om jullie de beste kortingen te kunnen voorschotelen, beklim ik waarschijnlijk ergens een rotswand of verover ik een gevaarlijk uitziende berg. Ik denk dat jullie het allemaal met me eens zijn: of we het nu hebben over kortingen of bergen, hoe hoger hoe beter!

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.