Eurostar Londen, boot of vliegtuig: goedkoop naar Londen! - Goedkoop.be

Citytrip Londen: zo plan je de reis aan de scherpste prijs!

Door
Laatste update op 0 reacties Meer Citytrips

Een heerlijk weekend shoppen in Harrods, Macy’s en Oxford Street. Gevolgd door een overdadige high tea in Selfridges en een bezoek aan het indrukwekkende Tate Modern museum. En de dag erna in de beroemde dubbeldekker naar de Big Ben en Tower Bridge.

Er zijn meer dan genoeg redenen voor een bezoek aan bruisende wereldstad Londen. Het grote voordeel is bovendien dat je er zo bent. De Noordzee over en je bent er al. Vandaag geven we je wat tips hoe je op de slimste en meest voordelige manier naar Londen reist. Voor een goede vergelijking kijk je niet alleen naar de kosten, maar ook naar de totale reisduur en het moment van aankomst en vertrek.

Hoe kom je er?

Er zijn vijf manieren om naar Londen te reizen: met de auto, trein, vliegtuig, boot of met de bus. We hebben daarbij niet alleen gekeken naar de laagste prijs, maar ook naar de reisduur en het reisgemak. Want je kunt natuurlijk goedkoop met het vliegtuig gaan, maar wanneer je daarna landt op 1,5 uur afstand van Londen en alsnog een extra treinkaartje moet kopen, dan is deze optie ineens al een stuk minder interessant.

De boot

Vroeger was een overtocht met de ferry de meest populaire optie, maar tegenwoordig wordt er minder vaak voor gekozen. Het heeft natuurlijk wel een bepaalde charme zo’n tocht over zee. Je vertrekt met de boot in Zeebrugge en komt aan in Hull. De overtocht duurt 14 uur en de prijs ligt rond de 100 euro per persoon voor een enkele reis.

Je kunt echter ook in Nederland vertrekken: vanuit Ijmuiden, Hoek van Holland of Rotterdam en dan kom je aan in Harwich of Hull. De prijzen voor deze overtocht beginnen vanaf 49 euro per persoon voor een enkele reis plus de treinreis naar hartje Londen. Je kunt deze kaartjes vaak ook kopen inclusief treinticket vanaf de Nederlandse grens vanaf 66 euro per persoon. Voor kinderen liggen de tarieven meestal ongeveer de helft lager. De bootreis inclusief trein duurt wel wat langer dan met het vliegtuig uiteraard. Voor de totale reis vanaf Zeebrugge moet je wel 14 uur uittrekken en wanneer je met de boot in Nederland vertrekt, moet je toch al snel 7 uur uittrekken en dat is exclusief treinreis. Wanneer er storm is, kan de reis natuurlijk wat minder comfortabel zijn op een boot.

Het vliegtuig

Kun je lang van te voren boeken? Dan kan het vliegtuig een goede keuze zijn. Je kunt echter ook zoeken naar last minute tickets op een site met goedkope vliegtickets. In België beginnen de tarieven rond de 75 euro per persoon voor een enkele vlucht. Met de goedkope vliegmaatschappijen vlieg je vanaf Amsterdam al vanaf 25 euro per persoon naar Londen Gatwick. Je bent nog niet opgestegen of je landt alweer. De totale vlucht duurt circa een uur. Wanneer je dus geen vliegangst hebt, is dit een zeer comfortabele en snelle manier van reizen. Kies je voor een goedkope vliegmaatschappij let dan wel op waar je landt. Soms is dit ver buiten Londen en moet je alsnog een extra treinticket kopen en ben je nog even onderweg om in het centrum van Londen te geraken. Ook mag je bij de goedkope vliegmaatschappijen maar 1 tas met handbagage meenemen die aan bepaalde afmetingen moet voldoen.

In een mum van tijd in Londen staan? Boek hier bij CheapTickets.be direct het voordeligste vliegticket!

Met de auto

Je kunt natuurlijk ook zelf met de auto naar Calais, Zeebrugge, Rotterdam of IJmuiden rijden en de auto meenemen naar de Britse hoofdstad. Denk er wel aan dat je in Engeland op de linkerbaan moet rijden en dit is niet voor elke automobilist weggelegd. Ook moet je je auto natuurlijk ergens parkeren in Londen en dit kan vrij prijzig zijn. Zoek daarom in dit geval bij voorkeur een hotel uit met gratis (of voordelige) parking, zodat je de auto daar kunt stallen zonder dat de prijzen de pan uit swingen.

De prijzen voor de overtocht beginnen vanaf 91,50 euro voor een auto met twee personen. Vanaf Calais kun je voordeliger oversteken, maar daar gaat dus eerst nog een ritje naar Calais aan vooraf. De prijzen voor een overtocht met de ferry beginnen daar vanaf 25 euro voor een auto met twee personen. En als laatste kun je ook naar Calais rijden en daar de Eurotunnel trein nemen naar Folkestone, zo onder de Noordzee door. Deze trein gaat elk half uur en de prijs begint vanaf 37 euro per auto. Wanneer je met meer personen reist, kan het dus voordeliger zijn om met de auto te reizen.

Met de trein

De trein is natuurlijk zeer comfortabel om mee te reizen. Kaartjes koop je gemakkelijk en snel online en met de Eurostar trein reis je vanaf Brussel in zo’n 2 uur naar Londen St Pancras. In vergelijking met andere vervoersmiddelen is de trein meestal de snelste optie. Bij het vliegtuig moet je namelijk twee uur van tevoren aanwezig zijn en ook nog vanaf het vliegveld naar Londen centrum reizen. Dit moet je tevens meerekenen in de totale reisduur, die daarmee vaak langer is dan met de trein. Een enkele reis met de trein vanaf Brussel begint vanaf 39 euro per persoon. Snel en goedkoop naar hartje Londen?

Met de bus

Met FlixBus, Ouibus of RegioJet kun je ook naar Londen reizen. Vanaf Brussel ben je dan zo’n 6-7 uur onderweg en tickets zijn er vanaf 17 euro voor een enkele reis. Niet al deze bussen reizen overdag en wanneer je ’s nachts reist, kan dit natuurlijk minder prettig zijn de volgende dag. In de bus heb je (net als in de trein) vaak wel laptoptafels, Wifi-aansluiting en films waardoor je je onderweg niet hoeft te vervelen.

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.