Skitrein: voordelig en uitgerust de bergen in - Goedkoop.be

In een sneltreinvaart naar je wintersportbestemming

Door
Laatste update op 0 reacties

De zomervakantie zit er weer op. Tijd om alvast uit te kijken naar het volgende reisje; de wintersport. Sta je weer te trappelen van ongeduld om de lange latten onder te binden en ben je nu al helemaal klaar voor een rondje schnaps tijdens de aprés-ski? Word je alleen niet zo blij van de gedachten aan sneeuwkettingen en lange files? Wel, er is een mooi alternatief, ook wanneer er minder budget is. Je gaat gewoon per trein naar je favoriete skibestemming.

Tegenwoordig zijn er steeds meer mogelijkheden om per trein richting de besneeuwde bergen te vertrekken. Goedkoop.be baande alvast een spoor voor je en laat je zien wat de voordelen, nadelen en mogelijkheden zijn bij deze manier van reizen naar je wintersportbestemming.

Sporen naar de sneeuw

Een autorit naar de pistes kan al snel heel vermoeidend zijn. De gladde, besneeuwde bergwegen maken het rijden er niet gemakkelijker op. Daarnaast mag je er rekening mee houden dat je in de file terecht komt, zeker wanneer je in een vakantieperiode vertrekt.

Voordelen:

 • Je kan lekker achterover gaan zitten en hoeft zelf niet op de weg te letten
 • Er hoeft geen tol betaald te worden
 • Geen bezinekosten
 • In veel gevallen kun je ook slapen tijdens je treinreis (slaapcoupé). Je komt dus uitgeruster op de eindbestemming aan
 • De trein brengt in je een vaart naar je skibestemming. De reistijd zal dan ook mogelijk korter zijn
Gouden tip van Goedkoop.be

Indien je in de winkels van 'Skiset' je Thalys Sneeuw ticket toont, geniet je tot 60% korting op de huur van je skimateriaal! En dit in welke klasse of aan welk tarief je ook reist.

Nadelen:

 • Je kan niet even stoppen voor een korte pauze
 • Ook al reserveer je een privé coupé, je kunt nog hinder ondervinden van medereizigers die voorbij komen
 • Je moet eerst naar een desbetreffend station gebracht worden en op de eindbestemming is transfer van station naar accommodatie ook niet altijd geregeld
 • Je bent afhankelijk van specifieke reistijden
 • Moet er overgestapt worden dan kan dit een heel gedoe zijn wanneer je bepakt en bezakt bent
Embed code
Austria Express
Austria Express  
Bestemming Naar meerdere wintersportplaatsen in Oostenrijk
Periode Brussel en Antwerpen
Slaapcoupé Ja slaapcoupés aanwezig
Vanaf prijs 2e klasse Retourtickets vanaf €169

 

Comfort

Reserveer je een zitje in een coupé van een skitrein dan mag je geen balzaal verwachten. Je bewegingsruimte is een beetje afhankelijk van de maatschappij waarmee je reist en voor welke klasse je kiest.

In de Railpromo Austria Express bijvoorbeeld, zijn hoofdzakelijk ligplaatsen aanwezig, hier kun je de beentjes dus zeker strekken.
De zitjes in de andere wintersporttreinen zou je kunnen vergelijken met de beenruimte in een doorsnee personenauto. Neem je veel spullen mee dan zul je ook wat krapper zitten.

Voordeel:

 • In een wintersporttrein met ligplaatsen, kun je in ieder geval lekker met de benen gestrekt slapen. Meestal zijn er meerdere comfortopties.
 • Je skimateriaal zoals ski’s en snowboards mogen in een aparte coupé weggelegd worden

Nadeel:

 • De zitjes in wintersporttrein kunnen wat aan de krappe kant zijn. Zeker wanneer niet alle meegenomen bagage bovenin de rekken geplaatst kan worden
Embed code
Thalys Sneeuw
Thalys Sneeuw  
Bestemming Chambéry, Albertville, Moûtiers, Aime-La Plagne, Landry en Bourg-Saint-Maurice
Vertrekstation Brussel-Zuid en Antwerpen Centraal
Periode Elke zaterdagavond tussen 19 december en 9 april 2016
Slaapcoupé Nee geen slaapcoupés aanwezig
Vanaf prijs 2e klasse Retourtickets vanaf €125

 

Prijzen

Vroegboeken is de boodschap. Hoe eerder je een ticket voor de desbetreffende wintersporttrein reserveert, hoe voordeliger je uit bent. Hou wel in de gaten dat je eventueel ook nog geld kwijt bent voor de transfer van station naar je accommodatie.

Voordelen:

 • Vroegboeken = goedkope reis
 • Geen bezinekosten
 • Geen tolgeld
 • Geen aanschaf van sneeuwkettingen

Nadelen:

 • Boek je niet ver van tevoren je ticket dan kan het voordeliger zijn om met eigen vervoer naar het wintersportgebied af te reizen
 • Voor extra comfort betaal je uiteraard ook extra
Embed code
Treski
Treski  
Bestemming Kufstein, Wörgl, Westendorf, Kirchberg in Tirol, Kitzbühel, St. Johann in Tirol, Fieberbrunn, Saalfeden, Zell am See, Schwarzach-St. Veit, St. Johann im Pongau, Bischofshofen, Jenbach, Innsbrück, Ötztal, Imst-Pitztal, Landeck-Zams
Vertrekstation Brussel-Zuid en Antwerpen-Berchem
Periode Elke vrijdagavond tussen 18 december en 19 maart 2016 (terug op zaterdag)
Slaapcoupé Ja compartimenten met ligplaatsen aanwezig
Vanaf prijs 2e klasse Vanaf €179

 

Tickets voor de Treski zijn boekbaar vanaf eind september. Voor €6,50 boek je een ontbijt bij je ticket.

Zelf al eens met de trein op wintersport geweest? En is het goed bevallen of juist tegengevallen? Deel hieronder je ervaringen met ons.

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.