Internationale treinen: vier topvakanties met de trein - Goedkoop.be

De trein, meer dan een beetje reizen

Door
Laatste update op 1 reactie

Jaarlijks boeken heel wat Belgen een vliegvakantie, nog meer laden de auto bomvol om zelf richting vakantiebestemming te rijden. Aan de trein wordt meestal niet gedacht, hoewel het een prachtig vervoersmiddel is om in te reizen...

Dat de trein bij de meesten in het verdomhoekje belandt, hoeft niet te verwonderen. De media roepen om ter luidst over stakingen, afgeschafte treinen of treinen die standaard te laat komen. Tijd om een ander – positiever – licht te werpen op het ijzeren vehikel. De trein is immers altijd een beetje reizen, of niet soms?!

Neem jij de trein met plezier, bestel dan nu je tickets online!

Het uurschema – met de nodige vertragingen en wijzigingen - en de vaste bestemmingen mogen dan wel de grootste nadelen van de trein genoemd worden, het vervoersmiddel heeft ook een hoop voordelen. Je zou er misschien niet onmiddellijk aan denken, daarom zetten we je op het juiste spoor met een terechte top 5:

  1. Milieuvriendelijker dan auto en vliegtuig
  2. Veiliger dan de auto
  3. Absoluut filevrij
  4. Genieten van het prachtige uitzicht
  5. Tijd om te ontspannen

Nog niet overtuigd? Laat ons je dan meenemen op vier verschillende treinreizen. Wedden dat het begint te kriebelen om een originele treinreis te plannen?

Dagje uit in eigen land

Bedenk je je ook wel eens dat je naar verre oorden reist, zonder te weten welke pareltjes er in eigen land te ontdekken zijn? Hoog tijd voor een dagje eigen land. Laat de ellenlange files voor wat ze zijn, en neem gezellig de trein. Stress is ver zoek, en het zorgt voor een instant vakantiegevoel.

Tijdens de zomer is de Belgische Kust een populaire trekpleister. Met de trein naar Oostende of Blankenberge, makkelijk zat. En die overheerlijke sangria mag je ook gewoon bestellen, voor jou geen alcoholcontroles.

Een dagje dolle pret in Plopsa De Panne of verwondering in Sea Life begint al op de trein. Check zeker de B-Dagtrips van de NMBS, je combineert het toegangsticket en treinkaartje. Makkelijk en een pak voordeliger! Nog meer ideetjes voor een dagje pret lees je hier.

Liever een dagje shoppen in Antwerpen, overheerlijke gehaktballetjes proeven in Luik of cultuur opsnuiven in Brussel... Stap de trein op en spoor erheen.

Voordelige Summerdeal

Tijdens de zomervakantie lanceert de NMBS een voordelig zomerticket. Slechts €8 betaal je voor een enkele reis naar alle bestemmingen in België. De tickets zijn geldig van maandag tot vrijdag, nog tot en met 29 augustus.

Staat je dagje uit gepland in het weekend? De Summerdeal geldt dan niet, maar met het weekendbiljet reis je aan halve prijs, in eerste of tweede klas.

Je tickets koop je makkelijk online op voorhand. Een printer is zelfs niet nodig, je kunt ervoor kiezen om het e-ticket te koppelen aan je identiteitskaart. Hiervoor volstaat een muisklik. Bij controle geef je de treinbegeleider je identiteitskaart en klaar.

Perfect voor een citytrip

Dat je met de trein wel eens lang onderweg bent, is buiten de hogesnelheidstreinen gerekend. Vanuit Brussel-Zuid sta je 1 uur en 22 minuten later in Parijs, 1u50 later stap je af in Amsterdam en na nauwelijks 2 uur ligt Londen aan je voeten.

Vanuit België liggen verschillende steden dichterbij dan je denkt. Amsterdam, Londen en Parijs zijn natuurlijk dé citytripbestemmingen bij uitstek. Wist je echter dat ook Keulen meer dan de moeite waard is? En dat op amper 1u47 vanuit Brussel.

Waar je ook gaat, boeken via NMBS Europe doe je makkelijk online.

Op het ritme van de seizoenen

Sporen naar de zon

Voor Belgen blijft Frankrijk hét vakantieland bij uitstek. Tijdens de zomer slibben de Franse wegen dan ook geregeld dicht, op zogenoemde ‘zwarte zaterdagen’. Bespaar je het fileleed, de TGV of Thalys brengen je niet alleen naar Parijs, maar rijdt verder heel Frankrijk door. Tot in de Provence en aan de Côte d’Azur, perfect om je een zonnige én zorgeloze vakantie te bezorgen. Trek nu richting zon met Thalys!

Gouden tip van Goedkoop.be

Vroege boekers profiteren van uitzonderlijke tarieven bij Thalys en TGV. Drie maanden voor je reisdatum zijn de tickets beschikbaar. Zorg dat je ze dan boekt, zo hou je de kostprijs uiterst laag. Succes!

We pikken er nu Frankrijk uit, maar via NMBS Europe reis je ook vlot naar verschillende bestemmingen in Duitsland, Luxemburg, Zwitserland of Oostenrijk. Wil je nog langere afstanden overbruggen, dan is een nachttrein de geknipte optie. Je stapt in, valt heerlijk in slaap op de deining van de wagon en komt uitgeslapen op je bestemming aan. Afhankelijk van je eindbestemming vertrekt de nachttrein vanuit Keulen of Parijs.

 

Ski’s op de rails

Niet alleen in de zomer is Frankrijk een gegeerd vakantieoord, in de winter worden de slippers omgeruild voor ski’s. Vergeet sneeuwkettingen en spekgladde wegen, met de trein kom je  veilig ter plaatse. Thalys Sneeuw bedient de grootste skistations in de Franse Alpen van december tot april. Op wintersport naar Oostenrijk tijdens de krokusvakantie, ÖBB Nightjet zorgt ervoor!

Rondreis met de trein in de hoofdrol

De trein kan ook meer zijn dan een middel om op je vakantiebestemming te geraken. Trek je van stad naar stad, door verschillende landen, dan rijdt de trein je met plezier rond. NMBS Europe heeft twee passen, perfect voor wie een rondreis plant.

Met de InterRail Global Pass reis je door 30 Europese landen, onbeperkt zolang je pass geldig is. Je kiest voor de Flexi Pass, met een vast aantal dagen binnen een bepaalde periode, of de Continuous Pass, onbeperkt binnen de gekozen periode. De pass is zelfs geldig op de ferry tussen Italië en Griekenland.

Ga je op verkenning door één Europees land, neem dan de InterRail One Country Pass. Er zijn 27 verschillende passes verkrijgbaar, voor evenveel landen. Binnen 1 maand kies je voor 3, 4, 6 of 8 reisdagen. Koop nu je InterRail Pass online!

Uiteraard heeft elk land een treinnet, aan jou om het te ontdekken en ondertussen te genieten van prachtige landschappen en vergezichten.

Nam jij wel eens de trein om op reis te gaan?

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.