Zo kan jij goedkoop met een Audi rijden - Goedkoop.be

Zo kan jij goedkoop met een Audi rijden

Eveline
Door Eveline
0 reacties

De Duitse autofabrikant Audi mag zich dan wel focussen op het hoger deel van het middensegment, toch hoeft dat niet te betekenen dat je niet goedkoop met een Audi kunt rijden. In de praktijk kom je dan al snel uit bij een tweedehands Audi, maar het is niet omdat je een wagen een tweede kans geeft dat hij zomaar moet onderdoen voor zijn nieuwere broertjes. Toch dien je dan ook rekening te houden met andere kostenposten. Wij leggen daarom uit hoe je goedkoop met een Audi kan rijden.

Een tweedehands Audi kopen

Voor een nieuwe Audi dien je toch al snel € 30.000 op tafel leggen, en de prijzen stijgen al snel boven de € 50.000. Enkel wanneer je kiest voor de Audi A1 blijf je nog enigszins in de buurt van de € 20.000 hangen. Wil je een blitse Audi A6? Dan moet je logischerwijs diep in de buidel tasten. Toch kan je veel besparen als je je Audi tweedehands koopt. Belangrijk is dan wel dat je kiest voor een dealer die de wagen aan een grondige inspectie onderwerpt en je ook meteen garantie verleent. Kies daarom altijd voor een verkoper uit het Audi Approved :plus-netwerk.

Goedkoop je auto laten verzekeren

Samen met je wagen komt ook meteen de verzekering door de deur vallen. Een BA-verzekering is verplicht maar een omniumverzekering krijgt tijdens het afbetalen zeker de voorkeur. De verzekering neemt al snel een grote hap uit het budget en de prijzen tussen verzekeraars verschillen sterk. Net daarom is het aangeraden om bij verschillende verzekeraars langs te gaan en offertes op te vragen en deze goed te vergelijken. Uiteraard kies je vervolgens voor de verzekeraar met de scherpste prijs, zonder je aan ongunstige voorwaarden te laten verzekeren.

Gebruik tweedehandsonderdelen

Bij een Audi krijg je al snel te maken met dure onderdelen en oplopende onderhoudskosten. Wanneer je een ouder model hebt, kan het daarom de moeite lonen om je garagist te vragen om tweedehandsonderdelen te gebruiken. Zeker bij Audi’s zijn dergelijke onderdelen vrijwel steeds verkrijgbaar. Je kan zo tot wel 50% besparen op je onderdelen. Het nadeel is dan weer dat je soms op onderdelen moet wachten en dat je hiermee niet bespaart op werkuren, dus vraag vooraf even naar een prijsschatting.

Besparen op brandstof

Door zuinig te rijden kan je tot 10% brandstof besparen. Toch kan je ook aan de pomp goedkoper tanken. In de eerste plaats maak je de afweging tussen E5 en E10. Veel mensen tanken onnodig E5. Het klopt dat een volle tank net iets langer meegaat, maar dat verschil weegt niet op tegenover het prijsverschil. Vrijwel alle Audi’s die sinds 1992 op de markt zijn gebracht zijn geschikt voor E10, behalve een sporadische uitzondering. Het gaat onder andere om de Audi A2 1.6 FSI met modeljaar 2003 tot 2005 of de Audi A3 2.0 FSI met modeljaar 2004. Bij modeljaren vanaf 2009 is er hoe dan ook geen probleem. Informeer eventueel bij je dealer om na te gaan of jij E10 mag tanken.

Wil je extra besparen op de brandstofkosten? Zoek dan naar het goedkoopste tankstation in je buurt, deze zijn zelden in de buurt van autosnelwegen te vinden. Profiteer ten slotte ook van kortingen die je via een tankkaart kan genieten.

Over de auteur

Eveline

Ik ga voor jullie graag op zoek naar niet-alledaagse deals. Wanneer ik niet achter mijn computer zit om jullie de beste kortingen te kunnen voorschotelen, beklim ik waarschijnlijk ergens een rotswand of verover ik een gevaarlijk uitziende berg. Ik denk dat jullie het allemaal met me eens zijn: of we het nu hebben over kortingen of bergen, hoe hoger hoe beter!

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.