Goedkoop tanken en nog 6 bespaartips voor je auto: ontdek nu! - Goedkoop.be

Besparen op je auto in 7 slimme tips!

Davy Bauwens
Door Davy Bauwens . Geplaatst door
Laatste update op 0 reacties

Een auto is over het algemeen een behoorlijke kostenpost. Je hebt bepaalde kosten waar je geen invloed op hebt, zoals bijvoorbeeld de wegenbelasting. Andere factoren kun je wel zelf aanpassen. En op sommige dingen kun je heel veel besparen, ook al weet je dat misschien niet. Wil jij besparen op je auto? Dat gaat zeker lukken met deze 7 tips!

1. Besparen op garagekosten: zelf onderdelen bestellen

Je kunt flink besparen op garagekosten. Jij betaalt bijvoorbeeld flink voor die nieuwe remschijven en remblokjes, terwijl het voor de garagehouder helemaal niet zo veel kost. Wil je besparen op je garagekosten? Dan bestel je de onderdelen gewoon zelf. Via Auto-Onderdelenshop.be bijvoorbeeld, waar je veel nieuwe onderdelen kunt vinden tegen lage prijzen.

2. Vergelijk verzekeringen

Je mag niet rondrijden zonder autoverzekering. Maar je hebt wel zelf de keus welke verzekering je wilt. Check jaarlijks je verzekering en kijk of je nog goed zit. Juist met autoverzekeringen gebeurt het vaak dat de premie het eerste jaar laag is en daarna ineens enorm omhoog geschroefd wordt. Altijd goed bekijken dus en op tijd overstappen! Je kunt daar heel wat meer op besparen dan je denkt.

3. Goedkoop tanken

Vergelijk benzinestations in de buurt. Het lijkt weinig uit te maken dat je 4 of 6 cent per liter minder betaalt, maar bereken het maar eens over een heel jaar! Zeker bij diesel en LPG kun je al snel een aantal kilometers omrijden en ben je nog steeds goedkoper uit. Reken dit wel even goed uit, want sommigen rijden zo ver om dat het niet meer rendabel is.

4. Reclame maken op je auto

Veel bedrijven betalen ervoor als je reclamestickers op je auto wilt hebben. Je kunt er verscheidene vinden via internet. Je auto moet wel even “gekeurd” worden. Tenslotte is het nogal slordig als jouw auto vol deuken reclame maakt voor een chique bedrijf. Er komt iemand van het reclamebedrijf om de stickers op je auto te plakken en om ze er weer af te halen. Zolang de stickers erop zitten krijg je betaald, of betaalt het bedrijf voor jou de wegenbelasting. Dat levert op langere termijn best wat op!

5. Rijd voorzichtig

Misschien een tikje overbodig om te melden, maar voorzichtig rijgedrag voorkomt heel veel kosten. Allereerst is de kans op ongelukken een stuk kleiner. Aangezien je waarschijnlijk niet omnium verzekerd bent, moet je meestal zelf (een deel van) de schade betalen. Daarnaast bespaar je veel geld omdat je geen boetes rijdt als je oppast. Houd je aan de snelheid, rijd niet door rood en gebruik nooit je smartphone tijdens het rijden. Daarmee bespaar je jezelf heel wat geld en onnodig risico.

6. Check regelmatig de bandenspanning

De bandenspanning moet op een bepaalde waarde staan om de auto optimaal te laten rijden. Is de bandenspanning te hoog, dan is dat slecht voor de banden. Een te lage bandenspanning zorgt voor meer wrijving tussen band en wegdek, waardoor je energie verliest. Daardoor kan lage bandenspanning zorgen voor hogere brandstofkosten. Banden lopen tijdens hun leven, en vooral in koude periodes, langzaam leeg. Daarom is het goed om elke maand de spanning te controleren en wanneer nodig bij te vullen. Je kunt er zo’n 3-5% brandstof mee besparen.

7. Adopteer het ‘nieuwe rijden’

Het ‘nieuwe rijden’ is een methode waarmee heel wat CO2-uitstoot wordt bespaard. Bijkomend voordeel is dat het je brandstof en dus geld bespaart. Deze methode wordt door rijscholen alweer enkele jaren geleerd aan de leerlingen. Heb jij al lange tijd je rijbewijs en weet je niet wat het ‘nieuwe rijden’ is? Hier vind je meer informatie over het ‘nieuwe rijden’.

Zo zie je maar, je kunt heel wat geld besparen op je auto. Vaak heb je al wel aan een paar puntjes gedacht, maar wist je nogAuto5 lang niet alles. Met deze 7 tips heb je al veel meer ideeën om geld te besparen op je auto. Bijkomend voordeel is dat je met veel van deze tips niet alleen jezelf geld bespaart, maar dat het ook nog eens goed is voor het milieu. Wel zo fijn, toch? Natuurlijk bespaar je ook heel wat kosten als je de auto laat staan. Neem eens wat vaker de fiets!

Over de auteur

Davy Bauwens

Davy Bauwens werkt als automonteur bij de klantenondersteuning van Auto-Onderdelenshop.be. Een deel van zijn dagelijkse werk is om klanten te raadplegen over reserveonderdelen en auto-onderhoud. Als ervaren werknemer deelt hij zijn kennis zodat meer mensen zich bewust worden van hoe ze hun voertuigen fit kunnen houden.

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.