5 Redenen om een tweedehands auto te kopen - Goedkoop.be

5 Redenen om een tweedehands auto te kopen

Richard
Door Richard
Laatste update op 0 reacties

Het liefst reizen we allemaal van A tot B. Dan heb je in de meeste gevallen een auto nodig. Helaas komen daar tegenwoordig wel een hele hoop kosten bij kijken. Benzine is namelijk enorm duur aan het worden en de verzekering en wegenbelasting zijn ook niet goedkoop. Daarom kun je beter op andere zaken besparen door bijvoorbeeld een tweedehands auto aan te schaffen. Wij zetten een aantal redenen op een rijtje, waarom dat verstandig is.

De goedkoopste optie

Natuurlijk is een auto die je tweedehands koopt veel goedkoper dan een nieuw model. Hoe vaker een auto door wordt verkocht, hoe meer de waarde ervan daalt. Dit betekent niet dat je met elke goedkope tweedehandse auto genoegen moet nemen. Een auto moet wel in orde zijn, want anders kun je er juist geld op verliezen. Doe daarom eerst altijd onderzoek, maar ga wel op zoek naar een tweedehandse wagen. Als je deze via een bedrijf aankoopt, heb je zelfs vaak de optie om deze per maand te betalen. Dan hoef je al helemaal geen groot bedrag te investeren. Dat maakt het nog goedkoper.

Heel veel keus

Als je op zoek bent naar een tweedehands auto moet je het doen met de auto’s die er zijn. Je hebt dus altijd minder keus dan wanneer je een nieuwe auto gaat kopen. Een nieuwe auto kun je natuurlijk ook helemaal zelf laten samenstellen. Dat is met een tweedehands model natuurlijk niet mogelijk. Je bent alleen niet meer zo beperkt in de keuzes. Er zijn namelijk heel veel tweedehandse auto’s op de markt. Of je nou op merk zoekt, op model, kleur of op features. Er is maar weinig kans dat jij jouw droomauto niet kunt vinden.

Niet te veel investeren

We zeiden net al dat een tweedehands auto de goedkopere optie is. Dat geldt natuurlijk ook voor de bijkomende kosten. Onderhoud bij een nieuwe wagen is niet per se duurder dan bij een tweedehandse auto. Het feit blijft wel dat je liever iets aan jouw tweedehands auto laat maken dan aan jouw spiksplinternieuwe wagen. Je hebt er namelijk al heel veel geld in geïnvesteerd. Als een auto dan op korte termijn stukken heeft, ben je daar niet blij mee. Neemt niet weg dat je met elke auto stukken kunt krijgen, ongeacht de leeftijd van de wagen. Toch kun je in dat geval beter een tweedehands auto kopen. Al het geld dat je uitspaart door niet voor een nieuw model te gaan, kun je dan investeren in bijkomende kosten de komende jaren.

Veel informatie

Als je een kenteken check uitvoert kun je vaak al heel veel over de auto vinden. Zo kun je bijvoorbeeld zien uit welk jaar de auto komt of of deze manueel of automaat is. Daarnaast kun je vaak de kilometerstand zien en of er diesel of benzine in moet. Dat is voor sommige mensen belangrijke informatie om te weten. Sommigen willen bijvoorbeeld alleen een auto rijden die niet meer dan 50.000 kilometer heeft gelopen om zo maar een voorbeeld te noemen. Een ander is weer op zoek naar een relatief nieuwe auto en wil er geen die ouder is dan 2020. Zo kun je vaak nog veel meer over de auto te weten komen.

Een korter aankoopproces

Als je een auto gaat kopen, wil je die het liefst meteen meenemen. Bij een nieuwe auto is dat vaak niet mogelijk. Er moet dan nog aan gesleuteld worden of je wil de auto nog verder personaliseren. In sommige gevallen moet de auto nog uit het buitenland komen. Bij een tweedehands auto heb je dat probleem niet. Die kun je meestal wel snel ophalen, wellicht nog wel dezelfde dag als je jouw droomauto hebt uitgekozen.

Over de auteur

Richard

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.