Waar te parkeren in de luchthaven van Brussel Zaventem? - Goedkoop.be

Parkeren in de luchthaven van Zaventem

Kimberly
Door Kimberly
Laatste update op 1 reactie

Op vakantie gaan is altijd leuk! Even helemaal relaxen onder de zon verdiend iedereen. Maar wat als je vakantievreugde helemaal aan diggelen wordt geslagen door een gepeperde rekening voor de parkeerplaats van je wagen? Graag geven wij jou wat tips mee waar je het best kan parkeren als je reist via Brussels Zaventem Airport, zodat je het goedkoop kan houden.

Handigste parkeerplaats

Meestal ben je gehaast op weg naar het vliegveld. Dichtbij parkeren is daarom heel vaak de makkelijkste optie. De 10.000 parkeerplaatsen van P1, P2 en P3 bevinden zich tegenover de vertrekhal, op 5 minuten lopen van de incheckbalie. Dit zijn eerder parkeerplekken voor kortere termijn. Je betaald €2 voor 30 minuten, €4 voor een uur en €23 voor een dag. Wil je handig en voor iets langere termijn parkeren, reserveer dan een plekje op P4 of de Reservation zone. Openlucht parking P4 ligt iets verder verwijderd van de terminal, wel heb je altijd een gratis shuttlebus die je naar de ingang brengt. Je betaald €18 per dag, €48 voor 3 dagen en €78 voor 7 dagen. Niet zo een fan van openlucht parkeren of een shuttlebus? Kies de voor de Reservation zone, deze ligt dichtbij de ingang en is overdekt, je betaald hier €20 per dag, €54 voor 3 dagen of €96 voor 7 dagen. Reserveren kan via Parkos.

Goedkoopste parkeerplaats

Wil je graag lang parkeren tegen een klein prijsje? Dan zijn de discount parkings 1 & 2 vast iets voor jou. Deze parkeergelegenheid ligt op 10 minuten van de luchthaven zelf en biedt plaats voor 1.200 personenwagens. Er is rechtstreekse busverbinding naar de terminal tussen 05u30 en 23u00. Buiten deze tijdstippen staat er iedere 15 minuten een gratis luchthavenshuttle voor je klaar. De prijzen van beide discount parkings liggen op €15 per dag, €34 per 3 dagen of €54 per 7 dagen, €77 voor 14 dagen en €84 voor 28 dagen.

Beveiligd parkeren

Geef je veel om je wagen? Bij de P1 VIP of Lock parking staat je wagen gegarandeerd veilig.  De VIP parking is vlakbij de ingang en heel veilig dankzij camerabewaking. Je wagen is verzekerd tegen schade- en diefstal en je kan gebruik maken van de carwash. Hier betaal je €35 per dag, €101 voor 3 dagen of €189 voor 7 dagen. De Lock parking is even veilig maar ligt ietsje verder van de ingang, de tarieven zijn daarom lager waardoor 1 dag je €25 kost, 3 dagen €69 en voor 7 dagen betaal je €125.

Wil je het echt goedkoop houden? Dan kan je altijd met de trein of bus komen. Ook kan iemand jou wegbrengen en afzetten aan de drop-off zone. Hier mag je gratis 10 minuten parkeren. Merk wel op dat je dan in de wagen moet blijven zitten. Overschrijd je de 10 minuten, dan betaal je echter €2 per bijkomende minuut. Geef dus een vlugge zoen en laat je geliefde op vakantie vertrekken.

 
Over de auteur

Kimberly

Als persoon die graag reist en geniet van het leven is het belangrijk om voldoende te sparen. Reizen en genieten is jammer genoeg niet gratis. Het leven is namelijk niet goedkoop, maar kan in mijn ogen altijd goedkoper zolang we maar goed uitkijken. Daarom ben ik altijd aandachtig op zoek naar tips en tricks om zoveel mogelijk te kunnen besparen. Deze tips deel ik heel graag met anderen zodat ook jij aan het einde van de maand een extraatje over kan houden. Zo hebben we allebei snel voldoende geld verzameld om spoedig te kunnen genieten van een wijntje op een prachtige zuiderse bestemming.

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.