De elektrische bedrijfswagen: alleen maar voordelen! - Goedkoop.be

De elektrische bedrijfswagen: alleen maar voordelen!

Door
0 reacties

Langzaam maar zeker kruipt het aantal elektrische bedrijfswagens in België omhoog. Het belang van duurzaam ondernemen wordt keer op keer in beeld gebracht en dit maakt ook dat het wagenpark veranderingen doormaakt. De nieuwste elektrische modellen beloven zuiniger, schoner en beter ontwikkeld te zijn.

Mede hierdoor besluiten steeds meer bedrijven dat zij in de toekomst alleen nog maar gebruik willen maken van elektrische auto’s. Hier speelt de auto-industrie op zijn beurt ook weer op in. Zo wil Volkswagen miljarden investeren om zo in 2030 alle modellen ook in een elektrische variant op de markt te brengen.

De fiscale voordelen

Nu zal vrijwel niemand twijfelen aan de voordelen van elektrisch rijden, maar het kabinet maakt de keuze ook nog eens makkelijker door het gebruik van elektrische auto’s te stimuleren. Dit doen zij met behulp van fiscale voordelen. Nu er betere accu’s worden ontwikkeld, wordt de autoverzekering gunstiger. Mede dankzij het lage bijtellingspercentage zien veel werkgevers en werknemers ook voordeel in het privégebruiken van de auto.

Normaal gesproken is het bijtellingstarief maar liefst 22 procent. Voor de elektrische bedrijfsauto wordt er slechts gesproken over 4 procent bijtelling. Verschillende merken zoals Tesla, Volvo, Audi en Fiat introduceren bovendien elektrische modellen die wel tot 500 kilometer meegaan voordat ze moeten worden opgeladen. Hierdoor wordt de elektrische auto plotseling ook interessant voor diegenen die wat verder moeten rijden.

Je komt waar je wezen moet

In de toekomst kunnen we erop rekenen dat veel grote steden sterk vervuilende diesel- en benzinemotoren zullen weren. Ook al doe je aan eco-driving, met een motor die brandstof zuipt kom je de stadskern straks niet meer in. Met een schonere auto zul je dus makkelijker komen waar je wezen moet. Daarnaast zijn er gemeenten die bepaalde subsidies aanbieden om bedrijven te stimuleren over te gaan op elektrisch rijden. Bovendien kunnen bedrijven beroep doen op de Milieu Investeringsaftrek om zo fiscale voordelen te krijgen.

Veel mensen zien op tegen de overstap van brandstof naar elektrisch, omdat je dan je auto constant moet opladen. Een laadpaal is echter zo in je voortuin of op de parkeerplaats van je werk geplaatst. Bovendien zijn er energieleveranciers die inspelen op deze behoefte door je hun diensten aan te bieden tegen een vastgesteld bedrag per maand.

Financieren van een elektrische auto

Net als iedere brandstofauto kan men ook voor de aanschaf van een elektrische auto uit diverse financieringsvormen kiezen. Bij de keuze voor een elektrische auto is het belangrijk of men de auto zakelijk of privé aanschaft. Voor privégebruik is de laatste optie meestal de beste optie, al bestaan er ook financieringsvormen voor particulieren zoals de populaire optie van private lease.

Zakelijk gezien is het leasen van een elektrische vaak weer aantrekkelijker. De meest gekozen financieringsvorm is nog altijd het kopen van een auto. Een elektrische auto is echter duurder dan de brandstofauto. Mocht je niet genoeg geld hebben dan kun je ervoor kiezen om de auto per maand af te betalen, en anders is geld lenen een optie.

 

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.