Praktische oplossingen voor een taboe: ongewenst urineverlies - Goedkoop.be

Praktische oplossingen voor een taboe: ongewenst urineverlies

Richard
Door Richard
0 reacties


Ongewenst urineverlies: de oorzaken en oplossingen


Ongewenst urineverlies is iets wat vaker voorkomt dan je wellicht zal denken. Hier zijn diverse oorzaken voor te vinden, maar er zijn ook oplossingen, zoals bijvoorbeeld Tena men of inlegkruisjes voor vrouwen. In dit artikel bespreken wij wat de oorzaken van ongewenst urineverlies zijn en wat de beste oplossingen zijn om fijn en zorgeloos je dagelijkse dingen te doen. Lees snel verder voor meer informatie over ongewenst urineverlies, de oorzaken hiervan en de oplossingen hiervoor.

Oorzaken ongewenst urineverlies

Ongewenst urineverlies kan verschillende oorzaken hebben. Het is niet altijd even eenvoudig om de juiste oorzaak aan te duiden, maar wij hebben uitgezocht wat de meest voorkomende oorzaken van ongewenst urineverlies zijn, zoals:

  • Je hebt een lichamelijke afwijking, zoals een te kleine blaas, waardoor je te maken hebt met ongewenst urineverlies.
  • Je nieren functioneren anders omdat er minder ADH wordt aangemaakt. ADH zorgt ervoor dat de nieren ‘s nachts meer vocht vast kunnen houden. Indien dit minder wordt aangemaakt, zorgt dit ervoor dat je ‘s nachts urine kunt verliezen. Omdat je ‘s nachts meer urine aanmaakt, zal je blaas voller raken.
  • Lastig wakker worden kan ervoor zorgen dat je niet merkt dat je een volle blaas hebt.
  • Erfelijkheid kan tevens een rol spelen in ongewenst urineverlies. Zo heeft onderzoek uitgewezen dat een erfelijke afwijking in de genen ervoor kan zorgen dat er sneller ongewenst urineverlies zal optreden.
  • Je gebruikt medicijnen, waardoor de prikkel om te moeten plassen verstoord is geraakt.
  • Je hebt last van aandoeningen zoals suikerziekte, een dwarslaesie of een hersenbloeding.

Oplossingen ongewenst urineverlies

Natuurlijk wil je dat ongewenst urineverlies zo min mogelijk invloed heeft op jouw sociale leven en merk je nu dat het je tegenhoudt om bepaalde activiteiten te gaan doen. En dat is jammer, want er zijn verschillende producten, zoals Tena, die ervoor zorgen dat je jouw klachten kunt verhullen, waardoor je zonder zorgen kunt doen wat je graag wilt doen. Je zou ook eens met een huisarts op zoek kunnen gaan naar oplossingen om je ongewenste urineverlies te verlichten of dit zelfs te verhelpen. Misschien ben je momenteel wel onder behandeling van een huisarts voor ongewenst urineverlies. Ook dan kunnen inlegkruisjes voor zowel mannen als vrouwen handig zijn of het gebruiken van luierbroekjes in de nacht. Laat het ongewenste urineverlies je leven echter niet belemmeren en kies altijd voor een van deze oplossingen.

Over de auteur

Richard

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.