Goedkoop je huid verzorgen en beschermen, het kan - Goedkoop.be

Goedkoop je huid verzorgen en beschermen, het kan

Eveline
Door Eveline
0 reacties

Een nachtcrème, dagcrème, bodylotion, zelfbruiner, een beschermende lotion en dan nog eens een aantal dure verzorgingsproductjes voor het verzorgen van een gebarsten huid, acné of mee-eters?

Een verzorgde huid lijkt wel handenvol geld te kosten. Of toch als we sommige producenten moeten geloven. Gelukkig is dat in de praktijk heus niet echt het geval en kan je ook goedkoop je huid verzorgen en beschermen.

Duurder is niet altijd beter

In een recent onderzoek onderwierp Test-Aankoop verschillende dagcrèmes aan een test, waarbij de duurste dagcrème op de laatste plaats strandde. Het toont aan dat een goede huidverzorging echt geen handenvol geld hoeft te kosten, want in de praktijk betaal je veelal extra voor de mooiere verpakking, de marketingkosten en eventuele onnodige toevoegingen. Het zijn dus lang niet alleen de ingrediënten waarvoor je betaalt en dat dien je als consument toch echt wel te beseffen. Enkel wanneer er bijzondere of zeldzame ingrediënten zijn die passen bij jouw huidtype, is het eventueel het overwegen waard om enkele euro’s extra neer te tellen. Maar meer dan honderd euro voor een dagcrème? Dat doe je enkel voor een luxueus gevoel, niet voor je huid.

Voldoende vitamine A innemen

Aan de meeste huidcrèmes wordt tretinoïne toegevoegd, een variant op vitamine A dat onder andere voor een verbeterde productie van collageen en elastine zorgt. Hierdoor blijft de huid elastisch en sterk. Ook retinol is vaak in huidcrèmes terug te vinden. Dit is een iets minder krachtige variant die vrij te verkrijgen is.

In de praktijk kan je echter ook gewoon voldoende vitamine A innemen, want dat geeft net hetzelfde effect. Vitamine A vind je onder andere in zuivel, eieren, margarine, wortelen en leverworst. Wil je de vitamine A-opname echt verhogen? Dan slik je best vitamine A-supplementen die speciaal worden ontworpen voor het onderhouden van de huid, zoals Siff skin plus.

De kracht van avocado

Een andere toevoeging die vaak in crèmes terug te vinden is, is avocado. Avocado zit boordevol antioxidanten en vitamine E, waardoor het een deugddoener is voor je huid. Door avocado te mengen met een beetje honing houd je je huid al even eenvoudig soepel en gezond. Bovendien kan je het ook gebruiken als handscrub (voeg dan ook beetje grof zout toe) of als aftersun (zorg dat de avocado lekker koud aanvoelt). Voor veel dames zal een avocado al meer dan voldoende zijn om de huid maximaal te beschermen. Als je rookt is dit echter onvoldoende om de nicotineschade te counteren. Als roker neem je daarom extra vitamine E in. Dergelijke supplementen vind je in de lokale kruidenier, maar kan je ook online kopen via gespecialiseerde websites zoals Wellvita.

Aloë vera, het wondermiddel uit de natuur

Aloë vera vinden we in bijna alle cosmeticaproducten en voedingssupplementen terug omdat het talloze lichaams- en gezondheidsvoordelen biedt. Vooral het slijmachtige sap van deze plant verricht wonderen voor je huid. Enerzijds werkt het sap ontsmettend, waardoor het ontstekingen en huidwondjes in de kiem smoort. Door deze preventieve ontsmettende werking hoef je geen onregelmatigheden te vrezen. Daarnaast helpt aloë vera oude huidcellen af te breken terwijl het de aanmaak van nieuwe huidcellen stimuleert. Het resultaat? Een jongere en egalere huid. Hoewel aloë vera nooit hormonale huidirritaties kan aanpakken, is het altijd wel een handig middeltje om in huis te hebben. Je hoeft daarvoor nog niet meteen een dure dagcrème te kopen, want de gel is ook gewoon in flesjes te koop.

Over de auteur

Eveline

Ik ga voor jullie graag op zoek naar niet-alledaagse deals. Wanneer ik niet achter mijn computer zit om jullie de beste kortingen te kunnen voorschotelen, beklim ik waarschijnlijk ergens een rotswand of verover ik een gevaarlijk uitziende berg. Ik denk dat jullie het allemaal met me eens zijn: of we het nu hebben over kortingen of bergen, hoe hoger hoe beter!

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.