Medicatie online kopen: de plus- en minpunten - Goedkoop.be

De online apotheek: plus- en minpunten uitgelicht

Door
Laatste update op 1 reactie

Je kunt het zo gek niet bedenken of het is wel online te koop. Iedereen waagde zich ondertussen wel eens aan boeken, elektro en dvd’s. Kledij en schoenen van je favoriete merken kies je in geen tijd online uit. Wist je dat ook online apotheken aan een fikse inhaalbeweging bezig zijn? Zo kan je je medicatie online kopen, zonder de deur uit te hoeven.

Hoe zit dat nu eigenlijk, kun je zomaar eender welk medicijn online kopen? We zetten graag alle voor- en nadelen van online apotheken op een rijtje. Het gaat immers om je eigen gezondheid, je gaat dus beter niet over een nacht ijs.

Medicijnen, vitamines, verzorging... Haal ze nu bij de online apotheek!

 

Embed code
Online apotheek plus- en minpunten
+ -
24/7 open = makkelijk Geen medicijnen op voorschrift
Zeer ruim aanbod Niet meteen in huis
Laagdrempelig Extra kosten (verzending...)
Efficiënt: niet ziek de straat op  
Online advies + alle info over product  

 

De voordelen van de online apotheek

1. Makkelijker shoppen = onmogelijk!

Net als bij andere online winkels primeert hier het gemak. Op welk moment van de dag dan ook is de online apotheek open. Letterlijk 24/7, superhandig dus. Je hoeft niet eerder te stoppen met werken of je tussendoor naar de apotheek te haasten in plaats van te pauzeren bij een koffietje. Blijf gerust in je luie zetel zitten, in enkele muisklikken heb je je bestelling afgewerkt.

Wat je regelmatig nodig hebt, weet je na een tijdje blindelings te vinden in de online apotheek. Even bestellen en klaar. Bovendien profiteer je geregeld van interessante promoties en standaard uiterst voordelige tarieven. Mensen die niet zo goed te been zijn of niet kunnen wijken van het ziekbed, krijgen de perfecte oplossing voorgeschoteld via het wereldwijde web.

2. Oneindig veel keuze

Gouden tip van Goedkoop.be

Een voorbeeld van zo'n online apotheek is Viata. Je vindt er een gigantisch assortiment medicijnen, verzorgingsproducten, EHBO, noem maar op.

De klantenservice is er top. Naast heel wat gedetailleerde info per product, is de verzending gratis vanaf €39. Heel wat voordelen dus, bij Viata!

In de gewone apotheek dreigt je vertrouwde merk al eens uit voorraad te zijn of maakt het gewoon geen deel (meer) uit van het aanbod. Kijk dan maar snel online, online apotheken hebben alle vertrouwde merken in huis en garanderen je een zeer ruim aanbod. Je zoekt snel je favoriete artikelen uit op merk of volgens toepassing.

3. Te hoge drempels? Die zijn er niet!

Voor sommige producten stappen we niet echt graag een apotheek binnen. Denken we maar aan anticonceptie of incontinentiemiddelen.

Hoewel de apotheker je even discreet aan de gewenste medicijnen helpt, blijft het voor sommigen een vervelende kwestie. Met de online apotheek is die drempelvrees zo van de baan.

Alles wordt discreet geleverd en je bent van je probleem af zonder met het schaamrood op de wangen een apotheek binnen te stappen en onverwachts bekenden tegen het lijf te lopen.

4. Efficiënt shoppen = tijd gewonnen

Net als bij andere online winkels win je heel wat tijd door online te shoppen bij de apotheek. Je hoeft je niet te verplaatsen naar de dichtsbijzijnde apotheek,maar doet alles van thuis uit.

Zeker wanneer je ziek bent, voel je je te slap om de auto in te stappen naar de apotheek. Wie waakt bij een ziek persoon, wil liefst van al zo weinig mogelijk tijd verliezen.

5. Met raad en daad

In de apotheek staat de apotheker of zijn assistent je graag te woord met onderbouwd advies. Online duurt het uiteraard wat langer, maar elke online apotheek heeft een klantendienst waar je naar mailt, telefoneert of zelfs mee chat. Van op afstand helpt een gediplomeerde apotheker je ook verder.

Per product krijg je sowieso voldoende uitleg. De bijsluiter staat er digitaal bij zodat je meteen alle info krijgt over de werking en eventuele bijwerkingen. Niet alleen producten met een bijsluiter krijgen voldoende aandacht, ook bij andere items zoals zonneproducten wordt informatie verschaft over het gebruik en de ingrediënten.

Voor extra info is er het contactformulier, een telefoonnummer of e-mailadres. De online apotheek beantwoordt je vraag zo snel mogelijk.

Zoveel voordelen, ik ga nu naar de online apotheek!

On- en Offline

Tussen fysieke apotheken en online versies zit nog een handige tussenweg. Meer en meer apotheken lanceren een online versie van hun winkel. Je bestelt er de nodige medicijnen en andere apotheekproducten, die netjes voor je klaargezet worden.

Je haalt je bestelling meestal de dag zelf nog op of kiest de gewenste ophaaldatum. Zo spaar je ook flink wat tijd uit, doordat je niet hoeft te staan wachten tot de apotheker alles bij elkaar gezocht heeft. Bij dit soort online diensten bestel je wel medicijnen op voorschrift. Het briefje neem je nadien mee naar de apotheek wanneer je de bestelling ophaalt.

Nadelen van de online apotheek

1. Wat met het voorschrift?

Bepaalde medicijnen zijn alleen verkrijgbaar op voorschrift. Tot nu toe is het in België bij wet verboden om online medicijnen te verkopen waarvoor je een voorschrift van de dokter nodig hebt.

Dit is meteen het grootste nadeel van de online apotheek. Het is tegelijk een extra veiligheid, om je te beschermen tegen de aankoop van valse medicijnen.

Voor de meeste producten die je online koopt, heb je geen voorschrift nodig. Hiervoor kun je wel makkelijk bij de online apotheek terecht. Denken we maar aan pijnstillers, middeltjes om muggen te verdrijven en verzorgingsproducten voor gevoelige huid.

2. Op tijd bezorgd?

Veel producten die je in de apotheek koopt, wil je snel in huis hebben. Online apotheken doen wat ze kunnen, maar de bestelling laat wel eens op zich wachten. Voor echt dringende zaken stap je toch beter een apotheek binnen.

3. Is makkelijker ook goedkoper?

Hoewel online shoppen supermakkelijk is en je een hoop tijd bespaart, komen er hier en daar wat extra kosten bij. Je betaalt iets extra’s voor de verzending van je pakketje, tenzij je aan een bepaald minimumbedrag komt.

Een aantal topapotheken op een rijtje

Er zijn verschillende online apotheken en ieder zal daarin zijn of haar voorkeur hebben. We zetten er hier alvast een aantal op een rijtje:

Viata

Bij Viata is je bestelling die je vóór 19.00 uur besteld, de volgende dag al in huis! Bovendien wordt je bestelling gratis geleverd vanaf €39. Je profiteert er daarnaast altijd van heel veel producten in de promo. Vraag eventueel advies via de chat.

Ontdek hier alle Viata promoties!

Apotheek Online

Apotheek-online.be profileert zich ook wel als de beste online apotheek van België. Je bestelling wordt gratis in een afhaalpunt geleverd vanaf €40, of bij je thuis vanaf €49. Bestel vóór 14.00 uur om je bestelling de volgende dag in huis te hebben.

24pharma

Via de chat van 24pharma worden al jouw vragen beantwoord. Daarnaast wordt je bestelling gratis geleverd vanaf €39 en staan ook hier regelmatig aanbiedingen voor je klaar. 

Neem hier zelf een kijkje bij 24pharma.

Farmaline

Gratis samples, fijne promoties en een welkomstaanbieding, live chat en een groot aanbod wachten op je. Bestellen vóór 13.00 uur betekent je bestelling de volgende dag in huis, en dat is ook nog eens gratis bij een minimale aankoop van €29.

Shop hier voordelig bij Farmaline.

Let op, levertijden worden door deze aanbieders gecommuniceerd (21-6-2018), maar kunnen altijd door onvoorziene omstandigheden afwijken.

Ben jij al vertrouwd met de online apotheek, of verkies je de ‘offline’ winkel?

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.