To e-sigaret or not to e-sigaret: de voordelen - Goedkoop.be

To e-sigaret or not to e-sigaret: de voordelen

Eveline
Door Eveline
0 reacties

Al decennia lang zijn sigaretten een vaste aanwezigheid in ons dagelijks leven, maar net zoals energie, kleding, etc; wordt ook dit product vernieuwd.

De moderne versie van de sigaret is de e-sigaret of elektrische sigaret. Het product werkt op een batterij dat ervoor zorgt dat een dosis nicotine en smaakstoffen verstuift worden. Het zorgt niet alleen voor een moderner en ecologischer design, maar heeft ook tal van andere voordelen!

Minder schadelijk stoffen

We beginnen meteen bij het belangrijkste voordeel: e-sigaretten zijn een stuk gezonder dan gewone sigaretten. Eerst en vooral zit er geen teer in, deze stof is erg schadelijk en kankerverwekkend is. De koolmonoxide en stikstofmonoxide die een negatief effect hebben op je longen, hart en bloedvaten zijn ook niet aanwezig in e-sigaretten. Bovendien blijken de e-sigaretten ook bruikbaar voor astma patiënten, in tegenstelling tot gewone sigaretten.

Hoeveelheid nicotine

De meest verslavende factor in gewone sigaretten is de grote dosis nicotine. Bij elektrische sigaretten kan je zelf kiezen welke dosis je handhaaft. Dat doe je door een bepaald aantal cartridges in je e-sigaret te steken. Wil je een hoge dosis nicotine? Dan steek je er meerdere cartridges in. Voor mensen die op een rustige manier willen stoppen met roken, is dit de ideale oplossing. Je kan namelijk op enkele maanden tijd heel traag je dosis nicotine afbouwen, waardoor je lichaam ook meer tijd krijgt om de stof af te wennen.

Geen brandgevaar

Je denkt er niet meteen over na, maar sigaretten vormen een groot brandgevaar. Het gebeurt snel dat een sigaret op een feestje in de vuilbak wordt gesmeten. Als er brandbare producten in de vuilbak liggen en de sigaret is niet deftig gedoofd, kan dat zware gevolgen hebben. Met een e-sigaret loop je dat risico niet, want er vindt helemaal geen verbranding plaats, enkel verstuiving. Ook van brandend as heb je dus geen last.

Je valt er andere mensen niet mee lastig

Wanneer je in het openbaar een sigaret rookt, kan het gebeuren dat je daar een opmerking over krijgt. Dat kan terecht zijn, want het stinkt niet enkel, als je bij iemand staat die niet rookt, roken zijn onvrijwillig passief mee. Dat is bijna even schadelijk. Met elektrische sigaretten hoef je je daarover geen zorgen te maken, de geur is lang niet zo aanwezig als bij gewone sigaretten en het is niet schadelijk voor de mensen in je omgeving. Laat staan de mensen die naast je staan.

Verschillende smaken

E-sigaretten zijn niet enkel gezonder, ze smaken ook een stuk beter. Meer nog, je bepaalt zelf hoe ze smaken. Net als bij een waterpijp kan je verschillende smaakstoffen laten toevoegen aan je e-sigaret, deze liquids zorgen ervoor dat je het gevoel hebt te genieten van echte watermeloen, aardbei, caramel of kersen. Het aanbod van smaken is gigantisch, en het blijft uitbreiden dus je hebt meer dan genoeg keuze.

Geen gele tanden of vingers

Als je iemand kent die rookt of je bent zelf een roker heb je er misschien al op gelet dat vingers en tanden na een eindje geler worden. Hoe komt dat? Door de nicotine in je sigaretten ontstaan er geelachtige vlekken op je tanden en vingers. Gewone sigaretten roken heeft niet enkel een invloed op de kleur van je tanden, maar ook de geur die uit je mond komt. Deze problemen heb je niet bij een s-sigaret. Doordat er een verstuiving in plaats van verbranding plaats vindt, gebeuren deze zaken niet. Ook van een slechte adem heb je veel minder last. Maak je je daar toch zorgen om? Bestel dan gewoon de muntsmaak, zo lijkt het altijd alsof je net je tanden hebt gepoetst.

Geen aansteker nodig

Ken je dat lastig gevoel wanneer je voor de zoveelste keer je aansteker vergeten bent en vreemde mensen moet gaan lastig vallen? Met een elektrische sigaret heb je daar geen last van. Het toestel werkt op een batterij, het enige wat je moet doen is een knop induwen en je cartridge begint te verstuiven. Klaar met roken? Dan kan je hem zonder gevaar gewoon weer in je zak stoppen. Een stuk handiger dan steeds een aansteker meesleuren, toch?

Goedkoper

Het laatste, maar misschien wel beste voordeel is dat je een hele som geld uitspaart bij het overschakelen van normale sigaretten naar e-sigaretten. Zoals je weet is door de gezondheidsrisico’s van sigaretten de prijs van deze producten tamelijk hoog. Omdat een heel deel van deze risico’s wegvallen daalt de prijs ook een groot stuk. Daarnaast doe je ook een eind langer met je cartridges en liquids dan met een pak sigaretten. Als je dat uitrekent, geef je een stuk minder uit als je overschakelt naar gewone sigaretten. Welke reden zou je nog nodig hebben om de overstap te maken?

Redenen genoeg om sigaretten links te laten liggen en voluit te gaan voor de moderne e-sigaret dus! Als je gezondheid, variatie in smaak, geld besparen en veiligheid nog niet overtuigend genoeg vindt, zijn er zeker nog ontelbaar veel redenen waarom de elektrische sigaret beter bij jou past.

Over de auteur

Eveline

Ik ga voor jullie graag op zoek naar niet-alledaagse deals. Wanneer ik niet achter mijn computer zit om jullie de beste kortingen te kunnen voorschotelen, beklim ik waarschijnlijk ergens een rotswand of verover ik een gevaarlijk uitziende berg. Ik denk dat jullie het allemaal met me eens zijn: of we het nu hebben over kortingen of bergen, hoe hoger hoe beter!

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.