Doe een gehoortest en schaf goedkoop een hoortoestel aan - Goedkoop.be

Doe een gehoortest en schaf goedkoop een hoortoestel aan

Eveline
Door Eveline
Laatste update op 225 reacties

Heb je wel eens overwogen om een gehoortest te doen? Heb je het idee dat sommige dingen langs je heen gaan? Kost het je moeite om gesprekken te volgen in rumoerige omgevingen? Merk je dat je vaker moet vragen of iemand iets kan herhalen? Wellicht is er enige sprake van gehoorverlies. Gelukkig kan jij je gehoor gewoon thuis van achter je computer testen.

Inzicht in je gehoorprobleem

Ben jij benieuwd of je daadwerkelijk te maken hebt met een gehoorprobleem? Dan is een online gehoortest voor jou de ideale graadmeter om te kijken of je vermoedens bevestigd worden, kijk als je interesse hebt voor meer informatie over deze online gehoortest op de website. Tijdens de gehoortest worden verschillende tonen voorgelegd. Verschillende toonhoogtes en frequenties worden ingezet om een duidelijk inzicht te verschaffen in jouw eventuele gehoorprobleem. Ter afsluiting krijg je gesprekjes te horen en geef je, na elk onderdeel, aan wat er gezegd is. Na afronding van de test, komt de uitslag direct in beeld.

Er zijn drie mogelijke bevindingen: geen gehoorverlies, licht/matig gehoorverlies of ernstig gehoorverlies. Een gehoortest online geeft je direct inzicht in hoeverre jouw gehoorverlies gevorderd is.

Gehoortest bij een audicien

Wat je wel in acht moet nemen, is dat een online test beperkt is tot een eerste impressie. Een audicien is een specialist op het gebied van audiologische apparatuur en kan dienen voor de ideale vervolgstap. Een audicien houdt zich bezig met het meten en corrigeren van de gehoorfunctie en geeft je een deskundig oordeel.

Een vrijblijvende gehoortest bij een audicien is niet alleen gratis, maar biedt ook de mogelijkheid om beide oren apart te testen. Na afloop van de gehoortest weet je hoe groot je gehoorverlies is en welk type gehoorverlies je hebt. Je zal nu beschikken over een duidelijk beeld van jouw gehoorproblemen.

Gratis gehoortest ideale eerste stap

Is de drempel om een gehoortest te doen voor jou tot op heden te hoog geweest? Daar hoef je, je niet meer druk om te maken. De gratis gehoortest zorgt ervoor dat het voor iedereen toegankelijk is. Bovendien zijn er geen verplichtingen verbonden aan de deze gehoortest. Naast het voordeel qua prijs, heb je als klap op de vuurpijl ook geen verwijzing nodig van jouw KNO arts. Wat houdt je nog tegen? 

Best passende hoortoestel

Als de gehoortest inderdaad duidelijk maakt dat er sprake is van gehoorverlies, is het raadzaam om een best passende hooroplossing te zoeken. De hoorwinkels van België en Nederland bieden velerlei behandelmogelijkheden aan, afhankelijk van het type gehoorverlies, de mate van gehoorverlies, de vorm van je gehoorgang en je persoonlijke voorkeur. Een hoortoestel geeft je de mogelijkheid om beter te horen. Informatie over diverse categorieën, en soorten apparaten, wordt verstrekt. Zo bestaan er AHO (achter het oor) hoortoestellen, IHO (in het oor) hoortoestellen en LIHO (luidspreker in het oor) hoortoestellen. Overleg welke oplossing het beste past bij jou.

Goedkoop hoortoestel voor jou

Je gehoor is van groot belang in het dagelijks functioneren. Wel kan het doorgaans hoge kosten met zich meebrengen. Het is begrijpelijk dat dit een struikelblok kan vormen. Anno 2020 hoeft dit geen issue meer te zijn. Binnen de maatschappij wordt dit probleem erkend en ook de overheid zorgt ervoor dat een goedkoop hoortoestel voor jou een uitkomst kan zijn.

Tijdelijke actie

De overheid heeft besloten dat iedereen die een gehoorapparaat nodig heeft, de mogelijkheid moet hebben om dit goedkoop aan te kunnen schaffen. De tijdelijke actie die nu geldt, zorgt ervoor dat 75% van de totale kosten van een hoortoestel vergoed worden door de verzekering. Dit houdt in dat de eigen bijdrage slechts 25% bedraagt.

Ben je overtuigd?

Is het voor jou duidelijk geworden dat de gratis gehoortest een ideale uitkomst kan zijn? Bekijk dan is de website, voer de hoortest online uit en maak vrijblijvend een afspraak. Jouw gehoorproblemen kunnen snel tot het verleden behoren. Wees zuinig op je gehoor en wacht niet langer met het nemen van actie!

Over de auteur

Eveline

Ik ga voor jullie graag op zoek naar niet-alledaagse deals. Wanneer ik niet achter mijn computer zit om jullie de beste kortingen te kunnen voorschotelen, beklim ik waarschijnlijk ergens een rotswand of verover ik een gevaarlijk uitziende berg. Ik denk dat jullie het allemaal met me eens zijn: of we het nu hebben over kortingen of bergen, hoe hoger hoe beter!

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.