Welk product jij moet gebruiken voor jouw huidsoort - Goedkoop.be

Welk product jij moet gebruiken voor jouw huidsoort

Eveline
Door Eveline
Laatste update op 0 reacties

Door de jaren heen verandert onze huid steeds. Als kind hebben er bijna geen problemen mee, maar eenmaal in onze tienerjaren zorgen een overvloed aan hormonen ervoor dat we opeens te maken krijgen met rode plekken, poriën en puistjes. Als dat eenmaal volledig achter de rug is, kunnen we ons al beginne zorgen maken over de eerste tekenen van ouderdom: rimpels, adertjes en kleine ouderdomsvlekjes.

Kortom, je huid onderhouden is een hele karwei. Gelukkig zijn er heel wat producten die je daarbij kunnen helpen, de eerste stap is om te weten te komen welke huid jij hebt.

Normale huid

Wie deze huid heeft, mag zich in theorie erg gelukkig voelen. Mensen met een normale huis hebben over het algemeen heel weinig problemen met hun huid. Ze kunnen bij lichte irritaties zoals make-up of een te veel aan zon uiteraard een beetje uitslag of puistjes hebben, maar die zijn meestal makkelijk en snel weg te krijgen. Het gezicht van mensen met een normale huid voelt meestal gewoon glad en zacht aan. Toch is het goed om ook dit huidtype te verzorgen. Te veel irritaties en je kan permanent een ander huidtype krijgen.

Vettige huid

Een vettige huid valt op omdat het net lijkt alsof je huid een glanzende laag over zich heeft. De oorzaken van dit huidtype zijn een vochttekort en een teveel aan talg, dat zorgt voor een ruwe huid waar vaak grote poriën op te zien zijn. Mensen met een vettige huid gebruiken het best een goede cleanser of scrub. Deze producten zorgen voor een diepe reiniging van de poriën en helpen tegen het te veel aan talg. Een vettige huid komt erg vaak voor bij tieners , maar lijkt vaak te verdwijnen na enkele jaren.

Droge huid

Een droge huid is te wijten aan te laag vochtgehalte, dat wilt zeggen dat je huid geen natuurlijke vochten ophoudt en je dus een rode en strakke huid. Zeker na een douche of bad kan het gezicht zeer strak en trekkerig aanvoelen. Een hydraterende crème van Dermalogica kan bij dit probleem zeker helpen. Dit probleem komt vaak voor bij sporters die vaak in koude en ruwe weersomstandigheden bezig zijn of zwemmers die in zout water trainen. Als je deze huid hebt let je best ook op met vaak airconditioning en verwarmingen te gebruiken.

Gecombineerde huid

Een gevoelige huid is een combinatie van een droge- en vettige huid. Als je een vettige huid hebt, zijn de plekken boven je wenkbrauwen, op je neus en op je kin vaak vettig. Je wangen, daarentegen voelen eerder strak en trekkerig aan. Een goede washgel en scrub zijn voor een gecombineerde huid zeker aan te raden. Je huid straalt ook meer als je haar verzorgd is. Bescherm je gebroken haar dan ook met bijvoorbeeld Olaplex

Gevoelige huid

Een gevoelige huid hebben is moeilijk. Heel wat factoren kunnen meteen een effect hebben op de toestand van je huid. Denk bijvoorbeeld aan een zonnige dag op het strand, examenstress of eens wat extra make up aandoen. Bij dit huidtype is het ook niet evident om een geschikt product te vinden dat de symptomen vermindert, want sommige mensen hebben zodanig gevoelige huid dat zelf deze producten zorgen voor een irritatie. Een veel voorkomend symptoom zijn ook schilfers op de huid en die zijn niet makkelijk te verbergen met make up. Het is voor mensen met dit huidtype erg belangrijk om producten te vinden met zo weinig mogelijk zuren en chemische stoffen.

Over de auteur

Eveline

Ik ga voor jullie graag op zoek naar niet-alledaagse deals. Wanneer ik niet achter mijn computer zit om jullie de beste kortingen te kunnen voorschotelen, beklim ik waarschijnlijk ergens een rotswand of verover ik een gevaarlijk uitziende berg. Ik denk dat jullie het allemaal met me eens zijn: of we het nu hebben over kortingen of bergen, hoe hoger hoe beter!

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.