Goedkoper uit met een tweedehands hulpmiddelen - Goedkoop.be

Goedkoper uit met een tweedehands hulpmiddelen

Richard
Door Richard
0 reacties

Bij veel ouderen bestaat er een sterke behoefte om zo lang mogelijk in hun eigen huis te blijven wonen. Je eigen woonst biedt namelijk vertrouwdheid, comfort en herinneringen die maar moeilijk ergens te vinden zijn. Maar naarmate de leeftijd vordert, wordt zelfstandig blijven wonen steeds lastiger, zeker als er mobiliteitsproblemen ontstaan.

Om zelfstandigheid en autonomie zoveel mogelijk te behouden, kun je je huis versterken met handige hulpmiddelen. Wil je daarbij niet te veel geld uitgeven of heb je simpelweg geen financiële mogelijkheden om deze allemaal nieuw aan te schaffen? Kijk dan naar tweedehands hulpmiddelen. Veel hulpmiddelen zijn namelijk ook zeer goed tweedehands bruikbaar. Hierdoor is het mogelijk om met een betaalbare oplossing veiligheid en toegankelijkheid van het huis te verbeteren. Wij geven enkele voorbeelden.

Rollators en rolstoelen

Voor mensen met mobiliteitsproblemen zijn rollators en rolstoelen essentieel. Deze zijn ook tweedehands ruimschoots beschikbaar en kunnen vaak in uitstekende staat worden gevonden. Veel rollators en rolstoelen zijn robuust en duurzaam, wat betekent dat ze na een beetje onderhoud net zo goed functioneren als nieuwe.

Tweedehands trapliften: veilig en betaalbaar

Om mensen met mobiliteitsproblemen te helpen zelfstandig te blijven, ook in huizen met meerdere verdiepingen, kunnen trapliften een uitkomst bieden. Wat je misschien niet wist, is dat dit veelgevraagde hulpmiddel ook tweedehands verkrijgbaar is. Laat deze wel installeren door een erkend bedrijf. Een tweedehands traplift wordt door erkende bedrijven grondig geïnspecteerd en opnieuw gecertificeerd voordat ze opnieuw verkocht worden. Dit garandeert niet alleen een lagere prijs, maar ook een veilige installatie. Het laten installeren van een tweedehands traplift door een professional verzekert dat deze correct werkt en voldoet aan de nodige veiligheidsnormen.

Aanpassen van de badkamer

De badkamer is een risicovolle plek voor ouderen door gladde oppervlakken en beperkte bewegingsruimte. Installeer daarom handgrepen, douchestoelen en antislipmatten. Dit verbetert de veiligheid aanzienlijk. Deze hulpmiddelen zijn vaak eenvoudig te installeren en kunnen het risico op vallen drastisch verminderen. Door te kiezen voor tweedehands opties, blijven deze aanpassingen betaalbaar, terwijl ze tegelijkertijd een belangrijke bijdrage leveren aan een veiligere woonomgeving.

Medische hulpmiddelen

Naast de praktische aanpassingen aan de woning kun je ook medische hulpmiddelen tweedehands aanschaffen die komen kijken bij het langer zelf wonen. Hierbij kun je o.a. denken aan urinalen, otoscopen, stethoscopen en bloeddrukmeters. Handig om deze te hebben liggen als je je niet helemaal fit voelt en je iemand in je omgeving hebt die hiermee een extra oogje in het zeil kan houden.

Leuk

Ook interessant kunnen spellen zijn die speciaal voor ouderen zijn aangepast. Zo zijn er speciale versies van onder andere Rummikub, Mens erger je niet, Triominos en Vier op een rij. Deze varianten zijn groter qua uitvoering, zodat je ook met verminderd zicht thuis een spelletje kan blijven spelen. Ook zijn er grote varianten beschikbaar van het kaartenspel, zodat je ook op oudere leeftijd kunt blijven klaverjassen en patiencen. Ook deze spellen kun je tweedehands aanschaffen voor een veel lagere prijs dan een nieuwe versie.

Betaalbaar én duurzaam

Het gebruik van tweedehands hulpmiddelen biedt ouderen de kans om langer en veiliger in hun eigen huis te blijven wonen zonder hoge kosten. Door tweedehands hulpmiddelen te kopen, besparen je in eerste instantie een hoop geld, maar draag je ook nog eens bij aan een circulaire economie door hergebruik van materialen.

Je kunt tweedehands hulpmiddelen vinden bij gespecialiseerde zorgwinkels, (online) tweedehands marktplaatsen, en misschien ook via vrienden en familie die deze hulpmiddelen zelf niet meer gebruiken, bijvoorbeeld omdat zij toch intussen zijn verhuisd. Voordeel van zorgwinkels is overigens dat de producten goed zijn gecontroleerd, eventueel zijn gerepareerd en voorzien van aankoopgarantie en je wordt voorzien van een betrouwbaar product met goede service.

Over de auteur

Richard

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.