Geest en lichaam in topconditie? Ontdek microdosering - Goedkoop.be

Geest en lichaam in topconditie? Ontdek microdosering

Eveline
Door Eveline
Laatste update op 0 reacties

In de 21e eeuw lijkt het wel alsof er niets zo belangrijk is in het leven als prestaties leveren. Of je nu op school bent, in de sporthal of op je werk, zowat iedereen zet je onder zware druk om het beste van jezelf te geven. En soms krijg je de indruk dat zelfs dat niet voldoende is.

Een onmogelijke opgave? Blijkbaar niet. Er circuleren massa’s tips om sneller en efficiënter te studeren, om je sportieve hoogtepunten een niveau hoger te tillen, om buiten de box te denken en zoveel mogelijk werk “asap” geregeld te krijgen. Al deze raadgevingen hebben hun nut, maar het hang vooral van af wie ze leest en toepast. Toch is er eentje die voor bijna iedereen geldt en waar geen mens aan denkt. Dat komt omdat het nogal onorthodox klinkt: microdosering.

Fysieke en mentale prestaties verbeteren

Een van de belangrijkste adviezen die de ronde doen, is dat je moet presteren onder druk. Misschien is dat waar, maar hoeveel normale mensen houden dat langere tijd vol? Overweeg in de plaats daarvan om cannabis, magische truffels, mescaline of een gelijkwaardige psychoactieve stof in een zeer lage dosis te gebruiken. Neem je maar een klein beetje, dan zal je geen trip beleven, maar je zal je wel positief en relax voelen.

Of je nu aan de studeertafel zit, in de fitness op de crosstrainer staat of op je bedrijf aan de computer werkt, je zal merken dat je prestaties, creativiteit en emotioneel welzijn erop vooruitgaan. Ook ’s nachts ga je beter slapen. Dat versterkt de werking van microdosering nog meer, want wie goed uitgerust aan een taak begint, werkt sneller en beter. Het is ook aangenaam om vast te stellen dat je motivatie stijgt.

Vergelijk microdosering met de werking van alcohol. Meer dan een enkel glaasje heb je niet nodig om je ontspannen te voelen. Begin je meer te drinken, dan zakken je prestaties stilaan naar beneden. Blijf je verder drinken, dan wordt het op een gegeven moment te veel en ben je niet meer tot werken in staat. Je reactiesnelheid neemt af, je gaat lallen, je voelt je loom, misselijk en zelfs je eigen gedragingen heb je niet langer onder controle. Doe daarom alles met mate!

Zelf doen of zelf kopen

Microdoseren kan je relatief gemakkelijk zelf doen en je hebt er niet veel voor nodig. Je start met een psychedelische substantie naar keuze. Zogenaamde magische paddo’s zijn het populairste om te microdoseren, maar het kan ook met cannabis of mescaline. Koop paddenstoelen als afgewerkt product of om zelf te kweken. Kies in elk geval een betrouwbare leverancier, zodat je er op mag rekenen dat het product veilig is.

Microdosering als schoonheidsbehandeling

Kamp je met huidproblemen, en brengt geen enkel middel soelaas? Dan heeft CBD-balsem nog een extra eigenschap die de redding kan brengen. In een zekere zin handelt het zich bij zulke crèmes ook om microdosering. Dankzij de kalmerende werking kan je onzuiverheden in de huid zoals acne snel naar het verleden verwijzen.

Microdosering voor de huid is een probaat middel bij specifieke soorten eczeem. De meest verrassende effecten ondervinden lijders aan psoriasis. Hulp tegen deze onaantrekkelijke aandoening is niet altijd even evident. Steeds vaker gaan echter stemmen op dat microdosering voor de huid een ultiem middel is.

Over de auteur

Eveline

Ik ga voor jullie graag op zoek naar niet-alledaagse deals. Wanneer ik niet achter mijn computer zit om jullie de beste kortingen te kunnen voorschotelen, beklim ik waarschijnlijk ergens een rotswand of verover ik een gevaarlijk uitziende berg. Ik denk dat jullie het allemaal met me eens zijn: of we het nu hebben over kortingen of bergen, hoe hoger hoe beter!

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.