Blauwe maandag deprimerend? Zo zeker niet! - Goedkoop.be

7 zonnige tips voor een deprimerende Blue Monday

Door
0 reacties

Je eerste sigaret is al weer opgestoken, de kilo’s lijken er wel bij te komen in plaats van eraf te vliegen, het is mottig weer buiten en koud, de krokusvakantie lijkt nog mijlenver weg en dan is het ook nog maandag!!

Het is Blue Monday; de maandag van de laatste volle week van januari. Op deze dag zouden, volgens de Britse psycholoog Cliff Arnall, de vader van de ‘blauwe maandag’, de meeste mensen zich treurig, neerslachtig en weemoedig voelen.

Het is slechts een formule die door één psycholoog vastgesteld is, maar lijk je toch last te hebben van een mini winterdip? Ga dan niet bij de pakken neer zitten, maar lees verder en probeer het aan de hand van onze tips allemaal weer wat zonniger in te zien.
1) Oké, misschien is het met die goede voornemens niet helemaal gelukt, maar denk zo, een jaar heeft 12 maanden en 365 dagen, nog voldoende tijd om ze wel te laten slagen. Waarom zou je dit niet kunnen, natuurlijk kan  je het wel!

2) De vakantie is dichterbij dan je denkt. En duurt het allemaal toch te lang, trakteer jezelf dan eens op een lekker weekendje weg. Gewoon dichtbij huis, maar toch even uit de alledaagse sleur. Heb je weer iets om naar uit te kijken!

Of ga eens terug naar die geweldige zomervakantie en maak nu eindelijk eens van al die te gekke foto's een mooi album.

3) Buiten is het mottig en koud, maar binnen is het toch fijn warm. Trek je comfortabele huispak en pantoffels aan en nestel jezelf met een kop warme choco op de bank. Hou een filmmarathon, duik eens in een goed boek of doe een leuk spel... Zo is het toch helemaal niet erg om binnen te blijven.4) Maandag een vervelende dag? Welnee, helemaal niet. Het duurt dan nog wel even voordat het weekend is, maar de maandagen vliegen eigenlijk zo voorbij. Er ligt weer een hele berg werk te wachten. Je bent er zo druk mee dat je niet eens in de gaten zult hebbben dat het al weer tijd is om af te ronden. En tijdens de lunch heb je genoeg te bespreken met je collega’s, want je hebt een topweekend gehad.

’s Avonds weer een aflevering van je favoriete televisieserie en voila de eerste dag van de werkweek zit erop. Dat ging best snel toch?

5) Luister naar vrolijke liedjes en zing desnoods uit volle borst mee. Hoe lekker is het om je helemaal te laten gaan?!

6) Iets waar veel vrouwen waarschijnlijk weer blijer van kijken, is shoppen. En shoppen met korting, want het is immers Solden, zal een nog grotere glimlach op het gezicht toveren. Trek die laptop op schoot en bestellen maar! 

Hoe geraak jij uit je winterdip? Waar word je blij van? Laat het hieronder eens weten..... Wij zijn nieuwsgierig!

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.