De voordelen van goedkope zonnecrème - Goedkoop.be

De voordelen van goedkope zonnecrème

Eveline
Door Eveline
0 reacties Meer Buitenleven

Nu de zomerzon stilletjes aan door de wolken begint te dringen, kunnen we weer genieten van een middag in de tuin of in het  park. Alhoewel zonlicht een heleboel voordelen heeft zoals bijvoobeeld Vitamine C, kan enkele uren in de zomerlucht ook gevaarlijke effecten hebben.

Gelukkig is er daar een eeuwenoud middeltje voor: zonnecrème. Als kind misschien lastig omdat het plakt, ervoor zorgt dat er super veel zand aan je hangt en je het toch opnieuw moet insmeren wanneer je de zee uitkomt. Toch zijn er heel wat voordelen aan dit goedje, wij sommen even de belangrijkste voor je op.

 

Het voorkomen van huidaandoeningen

De zon ziet er van hier erg klein en wit uit, in realiteit is deze ster een gigantische vuurbal. Uit die vuurbal worden ook schadelijk stralen gestuurd. Normaal worden die tegengehouden door de ozonlaag, maar door de vervuiling van de Aarde is die steeds dunner aan het worden. Daardoor komen er ook meer van die schadelijk stralen tot bij ons, deze UV-stralen kunnen zorgen voor huidaandoeningen of zelfs huidkanker. Enkel voor deze reden is het zeer belangrijk je in te smeren met zonnecrème wanneer je buiten komt. Geen zorgen, je hoeft geen fortuin uit te geven aan zonnecrème. De beste kan je namelijk gewoon vinden in Kruidvat. Het is belangrijker om een goedkope zonnecrème te kopen waar je veel van kan aandoen, dan een dure waar je spaarzaam mee moet zijn.

Verbetert je huid

Heb je last van rode plekken op je huid en heb je al ontelbaar veel crèmes en middeltjes gekocht om het probleem tegen te gaan. Probeer gewoon dagelijks een goede laag zonnecrème aan te doen. Het neutraliseert je huid, waardoor de balans in je huid hersteld wordt en je minder last hebt van rode vlekjes of imperfecties. Ben je iemand die niet zonder foundation naar buiten kan, dan kan je er ook aanschaffen met een SPF-waarde. Deze stof zit ook in zonnecrème en heeft hetzelfde effect op je huid. 

Laat je jonger lijken

Het klinkt misschien een beetje raar, maar mensen die ouder worden kunnen diepere rimpels en lijntjes in het gezicht krijgen door veel in de zon te zitten. Je merkt bijvoorbeeld vaak dat oudere mensen die een buitenverblijf in Spanje of Frankrijk hebben een bruin kleurtje hebben, maar ook meer gerimpeld zijn. Met een gezonde laag zonnecrème loop je dat risico niet. Je huid gaat er een heel stuk jonger en strakker uitzien. Ook je lippen hebben bescherming van de zon nodig,  dan zullen ook zij er beter en voller uitzien. Neem zeker eens een kijkje bij de lippenbalsems van l’Occitane en Provence.

Je kan sneller bruinen

Vele jonge vrouwen willen geen zonnecrème aandoen omdat dat hun kansen op een mooi tintje vermindert. Daar hoef je niet noodzakelijk mee in te zitten, want je kan ook een bronzer kopen. Een bronzer is een zonnecrème waar bruine kleurstoffen inzitten. Die stoffen zorgen ervoor dat je lichaam bruin is in enkele minuten en je toch niet zal verbranden wanneer je op het strand ligt. Je kan zelf kiezen voor welke intensiteit en tint je wilt gaan. Er zijn ook varianten waardoor je een lichte warme gloed krijgt!

Waarom goedkope zonnecrème de beste is

Nivea Sun

Voor we verschillende voordelen van zonnecrème uitleggen, is het belangrijk om te weten dat vooral de hoeveelheid van belang is! Het is beter om een goedkope zonnecrème te kopen dan een dure, want met een goedkope kun je de crème rijkelijk aanbrengen, waardoor je beter beschermt bent. Met een dure zonnecrème zou je zuiniger zijn, en dat is niet goed op vlak van zonnecrème. Bij Collect & Go profiteer je nu tot 20% korting op Nivea Sun producten!

Over de auteur

Eveline

Ik ga voor jullie graag op zoek naar niet-alledaagse deals. Wanneer ik niet achter mijn computer zit om jullie de beste kortingen te kunnen voorschotelen, beklim ik waarschijnlijk ergens een rotswand of verover ik een gevaarlijk uitziende berg. Ik denk dat jullie het allemaal met me eens zijn: of we het nu hebben over kortingen of bergen, hoe hoger hoe beter!

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.