Een kredietkaart: een musthave of handig om te hebben? - Goedkoop.be

Een kredietkaart: een musthave of handig om te hebben?

Richard
Door Richard
Laatste update op 0 reacties

Je hebt vast wel eens over een kredietkaart gehoord. Of mensen in je omgeving hebben er een of je hebt ze zelf wel eens voorbij zien komen. Alleen is een kredietkaart iets wat je echt nodig hebt? Is het een musthave of gewoon handig om te hebben? We vertellen je er alles over in dit artikel.

Handig om te hebben

Ten eerste is een kredietkaart handig om te hebben. In sommige gevallen komt deze kaart namelijk handig van pas. Denk bijvoorbeeld aan een product dat je hebt gezien, maar wat je nu nog niet kunt of wil betalen. In dat geval kun je dat met een kredietkaart kopen. Aan het eind van de maand worden de kosten van dat product pas afgeschreven, waardoor je het geld nog niet mist op je rekening.

Het kan ook zo zijn dat je het bedrag nog niet wil betalen. Dat is meestal het geval als een product uit het buitenland moet komen. Je bestelt het product dan online en daar zitten best veel nadelen aan. Dagelijks worden er een hoop producten online besteld en dat gaat in de meeste gevallen ook goed. Toch zijn er enkele gevallen waarin het niet goed gaat. Je kunt bijvoorbeeld een product ontvangen wat je oorspronkelijk niet hebt besteld of je ontvangt juist helemaal niets.

Met een creditcard zijn je aankopen in ieder geval beschermd tegen verlies en diefstal. Je hoeft de rekening dus niet te betalen als het product niet bij jou is aangekomen. Dat is een groot voordeel. Het is dus zeker handig om een kredietkaart te hebben. Vergelijk Visa kredietkaarten altijd voordat je er daadwerkelijk een aanschaft. Er zitten uiteraard verschillen tussen aanbieders. Dus zorg ervoor dat je de juiste kiest die aan al jouw wensen voldoet.

Een echte musthave

Voor sommige mensen kan een kredietkaart een echte musthave zijn. Als je graag in het buitenland besteld of graag op reis gaat, dan kun je vaak niet met je bankkaart betalen. In de meeste gevallen heb je namelijk een kredietkaart daarvoor nodig. Andere betaalmethoden zijn dan uitgesloten.

Als je dus dol bent op reizen en altijd een kredietkaart van iemand anders moet lenen, dan is dit hét moment om er zelf een aan te schaffen. Bekijk wel altijd even welke kredietkaart het beste bij jou past. Elke aanbieder heeft namelijk een andere limiet of jaarbijdrage waar je rekening mee moet houden.

De limiet van een kredietkaart ligt tussen de € 2.500 en € 10.000 euro. Voor een vakantie kan € 5.000 misschien genoeg zijn. Al ligt dat uiteraard ook aan het gezelschap en het type vakantie. Alleen jij kunt bepalen welke limiet het beste bij jouw levensstijl past.

Houd er wel rekening mee dat het bedrag wel afgeschreven gaat worden van jouw bank. Het hebben van een kredietkaart kan namelijk ook voor problemen zorgen als je niet meteen moet betalen. Het bedrag wordt gereserveerd tot het eind van de maand. Daarna hoef je het pas daadwerkelijk te betalen. Sommige mensen zijn geneigd om het bedrag dubbel uit te geven, omdat ze niet weten hoe ze met een kredietkaart om moeten gaan.

Handig of musthave?

Een kredietkaart is dan ook niet voor iedereen het juiste product. Sommige mensen zullen er juist van in de problemen komen. Gebruik een kredietkaart dan ook alleen als je deze nodig hebt, zoals bij het boeken van een vakantie.

Het hangt af van de levensstijl die je hebt of je een kredietkaart nodig hebt of niet. Het kan in veel gevallen in ieder geval handig zijn, want je kunt er overal ter wereld mee betalen.

Over de auteur

Richard

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.