Zo kies je de beste persoonlijke lening - Goedkoop.be

Zo kies je de beste persoonlijke lening

Richard
Door Richard
0 reacties

Geld lenen kost geld. Dat is een van de vele feiten die we weten over leningen aanvragen. Alleen soms is het wel gewoon nodig. Je kunt op een punt komen in je leven, waarbij je echt een lening nodig hebt. Gelukkig zijn er genoeg aanbieders die jou een lening kunnen verstrekken. Alleen nog even uitzoeken wat de beste persoonlijke lening voor jou is.

Een persoonlijke lening

Je hebt net al je spaargeld uitgegeven aan de vakantie van je dromen. Je gaat weken backpacken met je beste vriendin en daar hebben jullie samen lang voor gespaard. 1 maand voordat je vertrekt gaat je auto stuk en het kost je een hoop geld om die te laten maken. Het kan de beste overkomen, maar dit zorgt voor problemen. In zo’n geval kun je een persoonlijke lening aanvragen.

Uiteraard zijn er nog veel meer voorbeelden te noemen. Zo kiezen de meeste mensen voor een persoonlijke lening om hun hobby te kunnen financieren, autorijlessen te kunnen kopen of om een groot project in huis te kunnen betalen.

Om überhaupt een persoonlijke lening te kunnen krijgen moet je 18 jaar oud zijn en in België wonen. De lening hoef je niet per se bij de bank van je zichtrekening aan te vragen. Er zijn genoeg andere aanbieders waar je een lening bij af kunt sluiten. De persoonlijke lening wordt dan gewoon op je zichtrekening gestort.

Wat kan ik lenen?

Als je bovenstaande noodsituaties ziet dan vraag je je vast af hoeveel je kunt lenen. Dat is ook niet zo gek. In principe kun je lenen vanaf € 2.500 euro. Het maximale bedrag hangt af van de aanbieders. Zo zijn er banken die tot € 100.000 euro leningen afsluiten, maar er zijn ook aanbieders die tot de € 20.000 euro lenen. Het is een kwestie van de beste persoonlijke leningen in België met elkaar vergelijken voordat je een keuze maakt.

Het bedrag dat je kunt lenen hangt namelijk niet alleen af van de bank, maar ook zeker van je eigen situatie. Het bedrag dat je maximaal kunt lenen wordt gebaseerd op je inkomen, je terugbetalingscapaciteit en de andere leningen die je hebt. Zo kun jij misschien € 20.000 euro lenen, terwijl je partner met zijn inkomen € 25.000 kan lenen. Die verschillen kunnen er zijn.

Hoeveel kost een lening?

De lening zelf kost je natuurlijk geld. Dat hangt af van het bedrag dat je gaat lenen. Het is natuurlijk de bedoeling dat je dat bedrag volledig gaat terugbetalen. Bij het afsluiten van de lening ga je bepalen hoe lang je over de terugbetaling doet. Op basis daarvan kan er ook bepaald worden hoeveel je maandelijks gaat betalen.

Op het moment dat je lening van start gaat moet je ook al met de terugbetaling beginnen. Houd er wel rekening mee dat je rente moet betalen over het bedrag dat je leent. Dat betekent dat je uiteindelijk veel meer geld moet betalen voor je lening dan het bedrag dat je daadwerkelijk geleend hebt. Daarom luidt de uitdrukking ook: geld lenen kost geld.

Het ideale aan een persoonlijke lening is dat je wel altijd weet waar je aan toe bent. De rente wordt namelijk vooraf al bepaald en zit dan ook in het maandbedrag verwerkt. Zo weet je aan het begin, dus bij het afsluiten van de lening al hoeveel je per maand moet betalen en voor welke periode. Daar kun je de rest dan ook op aanpassen. Stel jullie willen heel graag nog een nieuwe auto. Dan zou dat pas kunnen als je deze persoonlijke lening hebt afbetaald.

Over de auteur

Richard

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.