Knutselen Pasen: 6 vrolijke creaties op een rij - Goedkoop.be

Knutselen voor Pasen: 6 vrolijke creaties

Door
Laatste update op 0 reacties

De lente is in volle gang en de paasvakantie is gestart. Het ideale moment om eens een gezellige knutselmiddag in te lassen. Trek de lijm, verf, eierdozen en stiften uit de kast en ga aan de slag!
Kippetjes, paashazen, bloemen, eieren… Maak in je eentje of samen met de kinderen deze toffe creaties en hul je living in een vrolijke paassfeer!

Kippetjes

Bij Pasen denk je aan eieren, maar wellicht ook aan donzige kuikentjes en kippen. Hoe leuk zijn onderstaande knutsels dan ook om tijdens de paasdagen bijvoorbeeld de tafel mee te decoreren. Creaties met een lage moeilijkheidsgraad én je hebt er maar weinig materiaal voor nodig.

Kip uit eierdoos

Het eerste kippetje maak je van een oude eierdoos. Je knipt of snijdt de kegel los uit het doosje. Ik heb hier de kegel bruin gelaten, wil je een wit kippetje, dan verf je de kegel. Vervolgens maak je van oranje papier een snavel en de uiteinden van de pootjes. Uit rood papier knip je de lellen en de hanenkam. Plak de wiebeloogjes, de snavel, de lellen en de hanenkam op de kegel en maak van chenille de pootjes. Voor de vleugeltjes nam ik de veren van een oude boa.

Chenille, veren, wiebeloogjes, je shopt het voordelig bij HEMA

Plastic lepeltje of kip?

Het kipje dat bij de plant gestoken is, is gemaakt van niks meer dan een plastic lepel, twee wattenschijfjes, stift, garen en wat papier. Knip uit wit papier twee vleugels en lijm deze samen met de plastic lepel op één van de wattenschijfjes. Plak hier het tweede wattenschijfje bovenop. Maak van rood papier een snavel en hanenkam en lijm dit op de lepel. Oogjes teken je erop met zwarte stift en het strikje fabriceer je van garen of lint.

Lentetaferelen

Onderstaande kunstwerkjes verbeelden de lente perfect. Het ei is superleuk ter decoratie, maar misschien nog wel toffer om aan iemand cadeau te geven tijdens de paasdagen.

Bijzondere ballon

Met behanglijm, ballonnen, gekleurd touw en een paar simpele handelingen staat het ei straks op iemands tafel te pronken. Wat moet je doen? Blaas een ballon op en vul deze met kleine chocolade eitjes. Giet vervolgens behanglijm in een bak (die vies mag worden) en doop hierin een stuk van het touw en wikkel dit rondom de ballon. Ga zo telkens verder totdat alle touw om de ballon zit. Plak ook het uiteinde van het touw vast en strijk met een borstel nog een extra laagje lijm over het geheel. Laat nu zeker voor een dag drogen en laat dan de ballon voorzichtig leeglopen.

Lentebloemen

Je wordt toch vrolijk van deze felgekleurde bloemen?! Die fleuren de hele boel op tijdens de paasbrunch. Ook geweldig om weg te geven als geschenkje.

Knip een stuk van een eierdoos en hou zo vier ‘cups’ over. Schilder deze in je favoriete kleuren en gebruik voor de steel een kartonnen rietje. Snijd eventueel de roos wat korter en lijm hier een gele (of een ander kleur) pompom op. Voilà, met de minste moeite een prachtig resultaat.

Konijntjes

Kijk eens wat je met een oude bloempot doen! Met een beperkte hoeveelheid aan benodigdheden en binnen no-time frutsel je deze twee grappige paashaasjes.

Nieuwsgierig haasje

Het nieuwsgierige haasje dat in de bloempot duikt, maak je van een pompom of van een piepschuim bol die je vol steekt met vulling. Lapjes vilt, in verschillende kleuren, gebruik je voor de pootjes. Ligt er geen kant-en-klare pompom in de kast? Haal een bolletje wol tevoorschijn en bekijk dan eens het filmpje onderaan dit artikel. Kleine moeite toch om zo’n pompom in elkaar te steken? Versier de bloempot eventueel met stickers of schilderingen.

Bloempot met oren

Voor het andere konijntje gebruik je ook een bloempot, verf, roze en witte vilt (of karton), wiebeloogjes en zwarte stift. Verf de pot, lijm alles erin en erop en voilà, een grappig ‘mandje’ waar je de gevonden eieren in bewaard.

 

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.