Vegetarische gerechten zo klaar met HelloFresh Veggiebox - Goedkoop.be

Vegetarisch koken met HelloFresh Veggiebox

Door
0 reacties

Na eerst op eigen ontdekkingsreis in ‘Veggieworld’ te zijn geweest, was het deze keer aan mij om de vegetarische box van HelloFresh onder de loep te nemen. Welke ingrediënten krijg ik voorgeschoteld, wordt het een eenvoudige kookklus en hoe gevarieerd zijn de recepten?  Ik ben er inmiddels achter, lees snel verder en ontdek het zelf!

Vegetarische verrassing

Vrijdag 16.05 uur –

“Goedemiddag! Jouw HelloFresh Box wordt morgen rond 12:45 uur bezorgd. Let op: dit is een indicatie, de bezorgtijd kan een uur afwijken. Groet, Maartje”. 

En ja hoor ze waren op mooi tijd, de mensen van HelloFresh. Alleen hoorde ik de deurbel niet, dus om 14.00 uur stond ik nog steeds zonder pakketje en met heel veel nieuwsgierigheid te wachten. Uiteindelijk de brievenbus gecheckt en daarin vond ik een briefje met daarop de mededeling dat ze om 11:43 bij me aan de deur hadden gestaan, maar geen gehoor kregen. De Veggiebox was inmiddels afgegeven bij de buurman. Sprintje naar de buurman en dan snel kijken wat er in de box zit, blijft leuk zo’n ‘cadeautje’ openmaken.

Turkse rode peper, snijbonen, tomaten, champignons, geraspte kaas, een papieren zak met knoflook, ui en kruiden, nog een papieren zakje met rijst... Alle ingrediënten, om de drie bijgevoegde recepten mee te maken, netjes aanwezig in de HelloFresh Veggiebox.

Lees hier meer over het HelloFresh concept

Vega variatie

Mijn week startte met een platbroodpizza, bestrooid met Turkse peper, kaas en rucola. Deze platbroodpizza was binnen no time gemaakt en het smaakte zoals het eruit zag; lekker! Snel en lekker, een goed begin van de week!

Iets heel anders maakte ik de dag erna, Thaise rijst met groene curry en snijbonen. Dit voor mij nog onbekende gerecht vergde iets meer tijd. Na ongeveer een half uurtje kokkerellen kon ik mijn oordeel vellen. Het oordeel; een gezonde, voedingsrijke maaltijd, maar geen topper voor mij.

Een romige fusilli met spinazie en geitenkaas washet laatste gerecht van mijn eerste HelloFresh Veggiebox. Net zoals z’n voorgangers kon ik het zonder al te veel zweet en kookfrustratie bereiden. Nieuwe smaken, prima te happen, maar helaas wederom geen favoriet van mij.

Makkelijk eten

Vegetarisch eten met HelloFresh is me prima bevallen. Het gemak van de Veggiebox is dat je altijd heel gevarieerd eet en je hoeft zelf niet op zoek naar recepten. Daar waar je normaal gesproken wellicht vaak dezelfde maaltijden zou klaarmaken, maak je met HelloFresh iedere keer weer kennis met nieuwe gerechten.

Als vegetariër is het belangrijk dat je de nodige voedingsstoffen uit vlees en vis toch ook binnenkrijgt. Aan de gerechten in mijn box te zien, houdt HelloFresh bij de samenstelling van een vegetarisch menu hier zeker rekening mee. Peulvruchten, noten, kaas, eieren… stuk voor stuk belangrijke aanvullingen voor vegetariërs en terug te vinden in mijn box.

In ‘Doei vlees, hallo vleesvervangers!’ lees je over wat goede vervangers zijn en welke andere voedingsmiddelen je moet eten om o.a. voldoende eiwitten, ijzer en vitamine B12 binnen te krijgen.

Gouden tip van Goedkoop.be

Nog niet helemaal zeker of de Veggiebox daadwerkelijk wat voor jou is? Probeer dan eerst eenmalig eens de Proefbox.

Zoals ze dat zeggen, ik ben een makkelijke eter. Er zijn maar weinig dingen die ik echt niet lust. Wil je graag een HelloFresh Veggiebox bestellen, dan lijkt het mij ook belangrijk dat je geen al te kieskeurige eter bent. Niet alle recepten of ingrediënten in de HelloFresh zullen bovenaan je lijstje met culinaire favorieten komen, maar het zou zonde zijn als je het echt helemaal niet lust.

Toch liever koken met een stukje vlees of vis? Check hier onze ervaring met de reguliere HelloFresh Box

Ik heb nu zelf gekookt met vleesvervangers en de Veggiebox van HelloFresh getest. De volgende ‘uitdaging’die me te wachten staat, is vegetarisch eten buiten de deur. Benieuwd hoe dit gaat uitpakken? Hou dan Goedkoop.be in de gaten en lees het volgende artikel.

Zelf al eens een Veggiebox geprobeerd? Wat waren jouw ervaringen?

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.