Hoe je thuis goedkoop sushi kan maken - Goedkoop.be

Hoe je thuis goedkoop sushi kan maken

Eveline
Door Eveline
0 reacties

Het zal nog even duren voor we weer op restaurant kunnen gaan. We kunnen natuurlijk wel blijven bestellen, maar dat begint na een tijdje ook duur te worden. Zeker als je een fan bent van sushi! Deze lekkernij is niet enkel gezond en heerlijk, het is ook kostelijk.

Gelukkig kan je makkelijk zelf sushi maken. Zo bespaar je niet enkel geld, je zorgt ook voor leuke ontspanning in de keuken. Sushi maken is namelijk helemaal niet zo moeilijk, zeker niet met onze tips!

Voorbereiding

De eerste tip is een goed recept vinden! Je sushirol hoeft niet altijd te bestaan uit rijst, zalm en komkommer. Je kan je creativiteit ook volledig los laten gaan, denk bijvoorbeeld aan nori (visseneitjes), rode peper, zoete aardappel of hummus. Het belangrijkste is om altijd verse ingrediënten te kopen, behalve zeewier en rijst dan.

Koken

De volgende stap is je eten klaarmaken. Dat klinkt misschien simpel, maar door enkele tips maak je van gewone sushi overheerlijke sushi. Het belangrijkste ingrediënt? De rijst natuurlijk. Na het koken van de rijst doe je een beetje rijstazijn in de pot en laat je de rijst met het deksel erop 10 minuten staan. Zo wordt de rijst plakkerig en zoeter, ideaal om je rollen van te maken dus. Ook het snijden van de groenten moet voorzichtig gebeuren. Niet te dik, want zo geraak je plaats voor rijst kwijt, niet te dun, want zo krijg je niet genoeg smaak.

Rollen

Misschien wel het moeilijkste deel van je kooksessie, maar dat hoeft het niet per se te zijn. Schaf een sushimaker aan, zo heb je in minder dan drie seconden perfecte sushi rollen. Hierbij ook een kleine tip, steek enkel je rijst en vulling in de maker, hierdoor rol je veel beter. Je hoeft ook niet per se in zeewier of nori te rollen, denk bijvoorbeeld aan schijfjes avocado, schijfjes salade of dun deegvel.

Serveren

Sushi is niet enkel een super lekkere maaltijd, het is ook prachtig om te presenteren. Daarom is het leuk om je rollen op een originele manier ten toon te stellen. Dat begint eerst en vooral met aanschaffen van een mooie serveerset. Japans bestek is heel erg strak en legt de nadruk op het kleurrijk voedsel, zo gaan je kookkunsten zeker niet verloren. Natuurlijk mogen ook stokjes en schaaltjes voor wasabi en sojasaus niet ontbreken.

Genieten

Het belangrijkste onderdeel kan natuurlijk niet ontbreken! Na al die moeite in de keuken zit er niks anders op dan te genieten van je lekkere sushi. Laat de verse zalm, tonijn en groentjes je smaken en neem vooral veel prachtige kleurrijke foto’s voor op je sociale media!

Over de auteur

Eveline

Ik ga voor jullie graag op zoek naar niet-alledaagse deals. Wanneer ik niet achter mijn computer zit om jullie de beste kortingen te kunnen voorschotelen, beklim ik waarschijnlijk ergens een rotswand of verover ik een gevaarlijk uitziende berg. Ik denk dat jullie het allemaal met me eens zijn: of we het nu hebben over kortingen of bergen, hoe hoger hoe beter!

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.