Zelf sushi maken REVIEW: Hoe moet het (niet) + tips & foto’s - Goedkoop.be

Getest: Hmm… zelf sushi maken!

Yvonne
Door Yvonne
0 reacties

Hmm, smelt jij ook zo weg bij sushi. Je bent niet de enige, dit populaire ‘gerecht’ heeft binnen korte tijd ons land veroverd en we hebben vrijwel allemaal een sushi toko in de buurt. Eet je het ooit in een restaurant, dan ben je bekend met de relatief hoge prijzen. Wist je echter dat je sushi heel eenvoudig zelf maakt, leuk om te doen en vriendelijk voor de portemonnee!

Ik neem je mee op mijn sushi-avontuur en vertel je hoe je heel eenvoudig thuis de heerlijkste Maki, Inside Out Roll en Nigiri maakt. Smul je mee?!

Sushi heb je in veel verschillende soorten en maten. De drie volgende zijn toch wel het bekendst:

Maki: Dit is de standaard opgerolde sushi met de vulling aan de binnenkant, omhuld met rijst en daaromheen zeewier.

Inside Out Roll: Deze ‘omgekeerde’ roll staat ook wel bekend als Uramaki of California Roll. De vulling en het zeewier zitten aan de binnenkant, terwijl de rijst aan de buitenkant afgewerkt is met sesamzaad en/of kuit.

soorten sushi

Nigiri: Betekent letterlijk ‘rijstballetje’ en wordt belegd met bijvoorbeeld zalm of andere vis en zeevruchten.

Zelf sushi maken

Fijn om verschillende soorten sushi te kennen, maar nog beter is het om ze zelf te kunnen maken! Hoe pak je dat nu aan? Ik ging op onderzoek uit en bekeek wat voordeliger is: werken met een sushi kit of alle benodigdheden los van elkaar kopen. Wat is het makkelijkst en niet onbelangrijk… Hoe zit het met de prijs?

Sushi zonder starterskit

Mijn avontuur begon met een bezoekje aan de Albert Heijn, waarbij ik diep in gedachten rondliep om te bedenken wat er vanavond op het menu zou staan. Plots ging mijn aandacht naar het ‘sushi-schap’ en al snel was ik overtuigd dat dit mijn culinaire uitdaging van de avond ging worden…

Sushi zelf maken

Ik ontdekte een volledige sushi kit, maar liet mijn ogen al snel afdwalen naar een los pak sushirijst en norivellen (zeewier). Eetstokjes, sojasaus, komkommer en zalm had ik nog in huis, dus hup even afrekenen en lekker aan de slag!

Let’s roll!

Na het volgen van de gebruiksaanwijzing van de rijst, kwam ik er al snel achter dat ik rijstazijn miste. Ook een sushi rolmatje had ik niet uit de AH meegebracht. Lekker dan… Blijkt toch weer dat een goede voorbereiding het halve werk is. Hoewel in het resultaat nog enigszins sushi te herkennen is, was de smaak iets minder ;-) Achja, gelukkig maak je met genoeg sojasaus alles goed.

Poging 2: Sushi maken mét sushi kit

Nu ik toch mezelf maar had ingelezen over hoe je nu echt zelf sushi maakt, was het tijd om een nieuwe poging te doen en de Japanse chefkok in me los te laten. Deze keer kocht ik de complete sushi kit bij AH.

Zoals je ziet is de set helemaal compleet, inclusief rolmatje, rijst, sojasaus, eetstokjes, rijstazijn en zelfs gember en wasabi. Alleen nog even je favoriete ingrediënten shoppen, bijvoorbeeld zalm, tonijn, kip, avocado en komkommer.

Let’s roll again!

Ik ben er klaar voor! De kit bevat een duidelijke handleiding, eigenlijk kan er niets misgaan… Eindelijk ervaar ik het gemak van een bamboe rolmatje.

Sushi maken zelf

Ik ben overtuigd van de kit! De sushi smaakt overheerlijk en ik ben niet alleen uiterst tevreden met de smaak, maar ook met de looks. Oordeel zelf maar :-)…

Dusss… Sushi starterskit of niet?

De sushi starterskit is een aangename kit, die helemaal compleet is, zodat je voor de eerste keer gemakkelijk sushi kunt maken. Zeer handig! Dat mijn sushi-avontuur zonder de kit niet helemaal slaagde, wil echter niet zeggen dat je niet zelf los alle benodigdheden kunt kopen. Zorg dan wel, in tegenstelling tot mij, dat je voorbereid naar de supermarkt gaat. Koop bij AH van het merk Saitaku:

Embed code
Sushi prijzen

Sushi rijst

€2,65 (200 gram)
Rijstazijn €2,45
Nori vellen €2,09
Sojasaus €2,65
Bamboematje €2,09
Eetstokjes €1,79
Vulling voor in sushi Zelf te bepalen
Totaal €13,72 (exc. opvulling)

 

Prijzen zijn verkregen op 13-4-2018 via AH.be en zijn mogelijk aan verandering onderhevig.

sushi benodigdheden

Zoals je ziet ben je al minimaal €13,70 kwijt aan alles zonder de vulling. Maar wat kost die goedgevulde sushi kit van hetzelfde merk Saitaku nu eigenlijk? Die haal je al in huis voor slechts €7,99.

Begin voordelig je eigen sushi-avontuur!

Nu het me eindelijk gelukt is om heerlijke sushi op tafel te zetten, kan ik je ook meteen advies geven hoe jij aan je eigen sushi-avontuur begint. Zoals je hier net hebt gelezen is een sushi starterskit in verhouding veel goedkoper dan alles los kopen. Dit koop je dus het best wanneer je een eerste keer sushi maakt.

Is het kokkerellen je bevallen? Dankzij de starterskit heb je alle belangrijke spullen al in huis, zoals het bamboematje en de eetstokjes. Die hoef je dus de volgende keer niet meer aan te schaffen en daarom is het vanaf dan slim om al je ingrediënten los te kopen. Kortom, door te beginnen met de starterskit en daarna los alles te kopen, ben je op lange termijn het voordeligst uit.

Veel kookplezier en alvast smakelijk eten!

PS De Nigrimaker (mal) had ik los gekocht, die bestel je hier voor slechts €2!

Nu ben ik wel benieuwd, heb jij ervaring met zelf sushi maken? Ik kijk uit naar jullie verhalen, dus plaats ze gerust onder dit artikel!

Over de auteur

Yvonne

Het is altijd fijn om interesses te combineren. Aan mijn passie voor beauty en lifestyle hangt best een flink prijskaartje. Gelukkig ontdek ik ook steeds de hoogste kortingen en codes, zodat ik dat trendy paar schoenen, fijn dagje wellness of de nieuwste nagellak toch voordelig koop. Vind je op Goedkoop.be niet meteen een code voor Sarenza, Albelli of een andere webshop? Spreek me even aan, ik ga voor je op zoek.

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.