Roomijs maken: Mini Rolling IJs Gril getest voor Goedkoop.be - Goedkoop.be

Getest de Mini Rolling IJs Gril: ‘Ze vonden het veel beter smaken dan ijs dat we normaal zouden kopen!’ 

Door
0 reacties

Tropische temperaturen vragen om coole versnaperingen. De hoogste tijd voor ijs! En dus een perfecte gelegenheid om de Mini Rolling IJs Gril van MegaGadgets uit te proberen. Dit keer testten we het niet zelf, maar lieten dit mooie ‘werkje’ over aan een bezoeker van Goedkoop.be; Tessa Ickx. Lees snel haar verslag en ontdek of deze IJs Gril ook jouw ‘held’ tijdens de warme zomerdagen wordt!

Hoera de winnaar!

Al enkele jaren geleden zag ik filmpjes van een bijzondere manier om ijs te maken. Het waren straatverkopers uit Thailand die op eenvoudige wijze lekkere, verse ijsjes tevoorschijn toverden. Het concept is simpel: giet wat room op een bevroren plaat. Voeg dan een smaak toe: aardbeien, koekjes, …  Door te roeren en het extra ingrediënt te vermalen, ontstaat er roomijs met een smaakje. Er zijn enorm veel smaken mogelijk: Oreo’s, aardbeien, banaan, speculaas, rode vruchten, …

Ik vond het dan ook geweldig toen ik hoorde dat er een Mini IJsgril is, zodat ik thuis zelf ook zo’n ijs kan maken! Toen ik hoorde dat ik deze ijsgril mocht gaan uittesten, kon ik niet wachten om het te proberen. Een paar dagen (nadat ik te horen kreeg dat ik de ijsgril mocht testen) later stond de ijsgril bij me thuis. Ik stopte ‘m snel in de vriezer, maar ik kwam er een paar uur later achter dat ik hem er niet goed had ingestopt :). Je moet hem natuurlijk met de bovenkant naar onder gericht in de vriezer zetten, zodat de plaat optimaal bevroren is.

Ondertussen bereidde ik de basis (vanilleroom). Ik heb het volgende recept gevolgd:

Ingrediënten:

-  ½ zakje vanillesuiker of enkele vanilledruppels
-  Volle melk, 125ml
-  Opklopbare slagroom, 125ml
-  Witte basterdsuiker, 75gr
-  2 eieren
-  Versiering en/of slagroom
-  Enkele aardbeien/koekjes/stukjes banaan/…

Bereiding:

1.  Klop in een kom de slagroom met een mixer half stijf.
2.  Splits de eieren (eiwit wordt niet gebruikt).
3.  Klop in een andere kom de eierdooiers met 75gr witte basterdsuiker met een mixer tot een dikke, bleekgele crème.
4.  Voeg een half zakje vanillesuiker toe of enkele vanilledruppels.
5.  Schenk geleidelijk, al kloppend, de melk bij het dooiermengsel. Schep de lobbige slagroom erdoor en roer tot er een homogeen mengsel ontstaat.
6.  Koel de room tenminste enkele uren in de koelkast.

Aan de slag!

Eén portie had ik niet met gewone melk, maar met aardbeienmelk gemaakt. Dit gebruikte ik later als basis voor het aardbeienijs. Ik had beslist dat ik behalve aardbeienijs ook nog bananenijs en speculoosijs zou maken.

Nadat de vanilleroom, de kommetjes en de ijsplaat allemaal koud genoeg waren, kon ik er aan beginnen. Ik begon er snel aan zodat het niet te veel zou opwarmen. Eerst het bananenijs. Ik goot een portie vanilleroom op de plaat en legde er een paar stukjes banaan bij. Het verbaasde mij hoe snel het bevroor! Het vermengen van de banaan met de room was verrassend eenvoudig. Al snel kon ik het opensmeren, en na even wachten was het eindelijk zover: proberen ijsrolletjes te maken!

Ik zette mijn spatel met een hoek van ongeveer 50° klaar om een ijsrolletje te maken. Ik duwde en ja hoor, een eerste ijsrol was gevormd. Een kleinere, tweede lukte ook nog net. Meer dan twee is jammer genoeg niet haalbaar per keer, de spatel is daar te groot voor. Ik schraapte de rest in het kommetje en het eerste ijsje was klaar!

Daarna was het tijd voor de tweede smaak: speculoosijs. Ik dacht eerst dat ik de stukjes speculoos niet klein genoeg zou krijgen, maar het lukte toch wel. Het is me niet meer gelukt om echte ijsrolletjes te maken. Misschien was de plaat niet meer koud genoeg, of was de laag te dik?

En als laatste: het aardbeienijs! Ook hier geen rolletjes meer, maar wel een prachtige roze kleur!

De smaaktest!

Ik heb heel mijn gezin laten proeven. Allemaal waren ze verbaasd dat ik het zelf had gemaakt. Ze vonden het veel beter smaken dan ijs dat we normaal zouden kopen. De smaken van banaan, speculoos en aardbei kwamen er sterk genoeg door. Het recept dat ik gebruikt heb, is een echte aanrader! Volgende keer ga ik nieuwe smaken uitproberen.

Goedgekeurd?!

Het is echt een leuke bezigheid, zelf ijs maken. Rolletjes maken is niet simpel. De hoeveelheid die je kan maken zolang de plaat koud is, is ongeveer voor vier personen. Jammer is wel dat je de Mini Rolling IJs Gril een dag op voorhand in de vriezer moet zetten. Ik ga zeker binnenkort nog eens aan de slag voor nieuwe porties, met nieuwe smaken!

Dit artikel is geschreven door Tessa Ickx

 

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.