Paasbrunch ideeën voor een lekkere, goedkope maaltijd - Goedkoop.be

Voor een appel en een ei: een verrukkelijke paasbrunch

Door
Laatste update op 1 reactie

Pasen, een officieel religieus feest, maar tegenwoordig ook een tijd om weer even allemaal bij elkaar te komen en te genieten van een nieuw seizoen, een nieuw begin.Van het paaseieren zoeken en lekker eten.

Heb je dit jaar de hele familie of vriendengroep bij je thuis uitgenodigd voor een heerlijke paasbrunch? Enorm gezellig, maar wat een karwei en een flinke hap uit je boodschappenbudget. Of niet? Het zal allemaal wel meevallen, zolang je maar slim te werk gaat. Met de tips en tricks die Goedkoop.be je aan de hand doet, zet je straks voor een appel en een ei  je gasten een verrukkelijke maaltijd voor.

Behoud het overzicht

Maak twee lijstjes. Met een beetje structuur loopt  het allemaal veel sneller en gemakkelijker. Op het ene lijstje zet je de dingen die je moet doen, op het andere de ingrediënten die nodig zijn voor de ideale paasbrunch. Dat kunnen etenswaren zijn, maar ook accessoires om de boel sfeervol mee in te richten. Wat bereid je voor daags voordien en welke activiteiten of boodschappen kunnen niet langer wachten ?

Handige lijstjes brengen niet alleen structuur in de chaos, ze voorkomen ook dat je last minute nog eens extra in de auto moet springen richting supermarkt of prijzige buurtwinkel.

Meer tips over voordelig winkelen in de supermarkt vind je hier.

Tafeldecoratie

Van een mooie tafel....kun je wel degelijk eten. Hoe leuk is het om alles aan te kleden in paasthema. Vrolijke bloemstukjes, zelfgemaakte eierdopjes, servetten en tafelkleden in stijl, unieke menukaarten... het geeft net dat beetje extra sfeer. Heb je kinderen, dan kun je bijvoorbeeld samen wat leuks in elkaar knutselen. Is ook weer een leuke dagactiviteit voor in de paasvakantie.

Geen creabea van nature? Helemaal niet erg. Op het internet verzamel je in een mum van tijd enkele handig knutselinstructies. Bij Pixum bijvoorbeeld, waar je je mooiste foto’s omtovert tot grappige paasversieringen of handige placemats. Steek een mooi bloemstukje van o.a. hyacinten, narcissen of tulpen en eieren in elkaar of bestel  er eentje, bij toch wel een beetje gebrek aan tijd, bij Euroflorist. Scoor hier korting voor Euroflorist!

Een ei hoort erbij

En dan de paaslekkernijen. Uiteraard zijn eieren het eerste waaraan je denkt. Wil je ze kakelvers en het liefst zo voordelig mogelijk in huis halen? Ga dan eens na of er bij vrienden, familie of buren kippetjes rondlopen. Vers van de pers en goedkoper dan in de winkel. Koop je ze wel in de supermarkt, let dan goed op de datum. Niemand wordt er immers blij van rotte eieren.

Vergeet natuurlijk niet de chocolade paaseieren, waarnaar de kids eerst op zoek zijn geweest. Smullen is dat! Ook een chocolade ei hoort erbij.

Broodnodig

Voor een groepje van 10 à20 personen is heel wat brood nodig. Langs de bakker passeren kan best prijzig worden. Minder geld ben je kwijt voor een paar zakken met afbakbroodjes en croissantjes. Net voordat de gasten arriveren, trek je de pistoletjes en croissantjes uit de oven. Ze zijn dan nog lekker warm en knapperig. Bovendien is het hele huis gevuld met een heerlijke geur.

Sappige extraatjes

Naast de standaard thee, koffie en melk, pers je eigenhandig een berg sinaasappelen en maak je een gezonde smoothie met fruit dat je lekker vindt. April is de maand van de sinaasappelen dus het hoeft niet zo duur uit te vallen. De Lidl staat bekend om de goede prijs-kwaliteit verhouding van het fruit. Een ander alternatief is de markt. Ook daar shop je vruchten aan kleine prijzen.

Dubbelop lekker

Confituur, kaas, choco; de grote verpakkingen lijken duurder, maar in verhouding is het voordeliger. En met een grote groep mensen die komt eten, kun je best een voorraadje gebruiken. Dat raakt wel leeg. Zet het op tafel en laat je gasten hun eigen sandwiches maken. Iedereen heeft een andere smaak en misschien zijn er wel enkele die graag chocopasta met kaas samen eten. Beleg zoals gerookte zalm en diverse broodsalades zorgen voor een extra feestelijk gevoel. Dat eet je niet elke dag.

Hou je budget in het oog!

Toegegeven, voor zalm tast je al wat dieper in de portemonnee. Maar wil je weten waar je het minste euro’s neertelt? Op Superbudget vergelijk je de grootste supermarkten zoals Delhaize, Carrefour en Colruyt met elkaar. Zo zie je meteen waar je ingrediënten het goedkoopst zijn.

Gouden tip van Goedkoop.be

Een frisse bubbel voor, na of tijdens de paasbrunch? De Wijnbeurs heeft al een aantal heerlijke voorjaarswijnen voor je geselecteerd. Kijk zeker of er geen waardebon beschikbaar is, voor gratis verzending of extra korting!

Eventjes zoet

Cupcakes, poffertjes, taartjes; een heerlijke afwisseling na al dat hartigs. Bak van te voren en laat de baksels, tijdens of tegen het einde van de brunch, versieren door de kids. Voor de kleine boefjes kan het allemaal wat lang duren. Met het versieren van de gebakjes zijn ze weer eventjes zoet en de andere gasten smullen er ook van.

Bruisend afsluiten

Een bubbel vooraf of na de brunch, het mag en kan bij zo’n feestelijke gelegenheid. Je kunt ervoor naar de supermarkt, maar heb je geen tot weinig verstand wat lekker is bij een brunch, dan is een online wijnshop een prima idee. Daar krijg je net iets meer uitleg over de wijn en ook kun je er zoeken op bepaalde categorieën.

Heb jij nog tips of een (b)ijdrage voor de ultieme paasbrunch?

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.