De 6 leukste én leerzaamste iPad spelletjes voor kids!

Joost
Door Joost
0 reacties

Waar wij vroeger nog spelletjes speelden met kaarten, Stratego of een dambord, zijn kinderen nu niet meer van de iPad te scheiden. Urenlang kunnen ze blijven spelen. Het is wat ongezellig, maar het kan ook erg leerzaam zijn. Wij hebben daarom zes spelletjes op een rijtje gezet die leuk zijn voor kinderen en waar ze ook écht iets van leren.

Gratis vs. betaalde spelletjes

Gouden tip van Goedkoop.be

Op zoek naar een iPad? Neem dan eens een kijkje bij Coolblue. Hier bieden ze alle verschillende iPads aan, zodat je precies het model kan kiezen dat bij jou past. Aan een goede prijs uiteraard!

Bekijk ook zeker de Coolblue tweedekands iPads. Dit zijn iPads die bijvoorbeeld teruggestuurd zijn na een bestelling, maar waar niets mis mee is. Deze zijn extra voordelig geprijsd!

Zoekende naar spelletjes in de App Store maak je een keuze tussen gratis spelletjes en spelletjes waarvoor je moet betalen. Hoewel gratis in eerste instantie een betere keuze lijkt, is dit over een langere termijn vaak niet zo. Gezien de makers van een app toch altijd iets willen verdienen aan hun apps, heb je bij de gratis apps vrijwel altijd de mogelijkheid tot in-app aankopen. Dit betekent dat je tijdens het spelen van het spelletje dingen kunt kopen waarmee je bijvoorbeeld sneller beter wordt in het spelletje, langer kunt spelen of andere extra’s.

Of een spelletje voorzien is van in-app aankopen wordt altijd weergeven in de App Store van Apple. Bij spelletjes waarvoor je op voorhand betaalt, is dit vaak niet van toepassing. Met je kredietkaart gekoppeld aan je account, is het niet altijd een goed idee om je kinderen een spelletje met dergelijke in-app aankopen te laten spelen. Er zijn immers al meerdere zaken bekend van excessieve afschrijvingen, doordat kinderen per ongeluk of bewust aankopen doen in de app. Het ene spel is agressiever in het vragen naar betalingen dan het andere. Jij zit vast niet te wachten op zo’n rekening, toch? Betaal liever in eerste instantie al een paar euro voor het spel, waardoor je later niet tegen deze kosten aanloopt. Toch een gratis spelletje? Houd het dan vooral goed in de gaten!

Benieuwd welke spelletjes leuk en populair zijn voor kinderen? We maakten een overzicht van zes toffe spelletjes.

Bobo spelen - Gratis

Bobo spelen is in tegenstelling tot Minecraft wel geschikt voor kleine kinderen en richt zich voornamelijk op kinderen van ongeveer vier of vijf jaar oud. In Bobo spelen gaan kinderen op avontuur in de wereld van het blauwe konijn Bobo. Zo kunnen ze hier afleveringen kijken van het tv-programma, kleurplaten maken en leuke spelletjes spelen. De Bobo spelen app helpt kinderen met herkennen van letters en cijfers, maar probeert ook het reactievermogen en motorische vaardigheden te ondersteunen. Niet alleen leuk, maar ook leerzaam dus!

Ondanks dat de Bobo spelen app gratis is, hoef je hier niet bang te zijn voor extra kosten. De app kent geen in-app aankopen en na het downloaden heb je bovendien geen internet (Wi-Fi) meer nodig om het te kunnen spelen. Leuk voor onderweg dus!

3388 - €2,99

3388 is een puzzelspel voor kinderen van vier jaar en ouder. Het doel is om gelijke objecten met elkaar te verbinden zonder onderbreking. Het heeft in die zin wat weg van “Blokken”, alleen moeten de blokken nog met elkaar verbonden worden.

Doordat 3388 liefst 372 levels heeft, zijn kinderen hier wel even zoet mee. Dankzij de speelse karakters en de gelijkmatige opbouw van zeer gemakkelijk tot zeer uitdagend blijft het bovendien erg lang leuk. De begeleidende elementen van het spel zijn wel enkel beschikbaar in het Engels. Tijdens het spelen is dit niet meer van belang, maar je moet je kinderen wellicht de eerste keer even helpen opstarten.

 

Paw Patrol: Reddingsmissie - €2,99

Bij Paw Patrol: Reddingsmissie gaan kinderen op avontuur met de hondjes uit het populaire tv-programma Paw Patrol van Nick Jr.. Tijdens het spelen is het de bedoeling puppy’s te redden door middel van spelletjes te doen en Super Mario-achtige levels uit te spelen. Door goed te tellen, sorteren en combineren kom je stap voor stap verder in het spel. Het spel zit bovendien vol grappige elementen, waar je kinderen gegarandeerd een toffe tijd mee gaan hebben.

Paw Patrol is een relatief gemakkelijk spelletje en bovendien erg vrolijk, waardoor het ook voor kleine kinderen jonger dan vijf jaar zeer geschikt is. Een aanrader dus.

Bumba LaLaLa - €3,99

Welke Belgische kinderen kennen Bumba nu niet? Dit spel van Studio 100 bevat twee speelniveaus: peuters (2-3 jaar oud) of kleuters (4-5 jaar oud). Het richt zich vooral op de muzikale ontwikkeling van kinderen. Zo leren ze melodieën maken, klanken herkennen en instrumenten kennen met de hulp van Bumba en zijn vriendjes. Dit is niet alleen zeer leuk voor kinderen, maar ook nog eens leerzaam.

Minecraft: Pocket Edition - €6,99

Minecraft is misschien wel een van de populairste spellen ooit onder kinderen. In dit spel moet de speler op zoek gaan naar bouwmaterialen en levensmiddelen om te overleven in een fictieve wereld die de speler (deels) zelf bouwt. Tijdens het bouwen en aanpassen moet de speler overleven door voldoende voedsel te hebben, grondstoffen te verzamelen voor gebouwen en zich verdedigen tegen bijvoorbeeld wilde dieren. Het vergt dus wat creativiteit.

Door het blokkige en eenvoudige karakter van het spel is het spel zeer geschikt voor kinderen, het blijft bovendien telkens veranderen, waardoor het leuk blijft. Het spel is minder geschikt voor kleine kinderen, doordat het daar te moeilijk voor is. Bovendien kunnen sommige wezentjes mogelijk als eng worden ervaren (zoals de Minecraft Creeper) en zitten er wapens in om bijvoorbeeld een boom te kunnen kappen. Het heeft dan ook een leeftijdsindicatie van 9+.

Agar.io - Gratis

Bij Agar.io begin je als speler met een klein bolletje. Door de bolletjes van andere spelers die nog kleiner zijn “op te eten” wordt jouw bolletje gaanderweg steeds groter. Het doel is natuurlijk om het grootste bolletje te worden van het spel. Dit spel is zeer goed voor het reactievermoging en tactisch denken.

Agar.io is net als Minecraft geschikt voor wat oudere kinderen, vanaf een jaar of negen. Doordat je hier online tegen anderen speelt, kan grof taalgebruik heel af en toe voorkomen. Dit wordt wel onmiddelijk afgestraft door het spel. Dit spel bevat bovendien de mogelijkheid tot in-app aankopen. Het is echter wel zeer populair onder kinderen door het simpele karakter.

Embed code
Nieuwsbrief formulier in artikel

 

Over de auteur

Joost

Als voormalig verkoopadviseur in een elektronicaketen, hebben elektro en multimedia geen geheimen voor mij. Coolblue en Centralpoint.be staan bovenaan mijn lijstje favoriete webshops. Ik volg de laatste trends op de voet en weet perfect waar je alles het goedkoopst aanschaft. Ook voor sport zit je goed bij mij. Jij bent op zoek? Ik toon je de ideale prijs/kwaliteit.