Tablet kiezen: Microsoft Surface onder de loep - Goedkoop.be

Tablet of laptop? Nee, Microsoft Surface!

Door
Laatste update op 0 reacties

Je wilt graag een compacte, lichte tablet die tegelijk de kracht van een laptop heeft? Je hoeft zeker niet beide toestellen in huis te halen. Microsoft Surface biedt je het beste van twee werelden. Ik was wel even benieuwd naar zo’n multifunctioneel toestel en heb me er even voor je in verdiept.

Wat is Microsoft Surface?

Is het een laptop? Is het een tablet? Microsoft Surface is eigenlijk eenvoudig te omschrijven als een tablet die je laptop makkelijk kan vervangen. Je gebruikt het toestel als tablet, of het wordt in een handomdraai een laptop met het compacte toetsenbord eraan bevestigd. Microsoft Surface heeft de kracht van een laptop, maar is zo licht en compact als een tablet. Een tablet of laptop kiezen is dus niet nodig!
Microsoft Surface heeft een USB-aansluiting, mini-displayport en een micro-sd-lezer (voor extra opslagcapaciteit). Kenmerkend voor de toestellen is de standaard, waarmee je de Surface handig recht kunt zetten (in drie vaste posities).

Met Windows (8 of 10, afhankelijk van het model) als besturingssysteem voelt het voor velen meteen vertrouwd aan. De accu gaat ook tot wel negen à tien uur (afhankelijk van het model) mee, wat het toestel extra mobiel maakt.

Accessoires zoals de Type Covers (toetsenbord), allerhande adapters en een handige dockingstation verhogen het gebruiksgemak nog wat meer.

Surface 3 of Pro 4?

Microsoft heeft ondertussen meerdere Surface-modellen waaronder Microsoft Surface 3 en Microsoft Surface Pro 4. Om het kiezen te vergemakkelijken, kun je beide modellen eenvoudig vergelijken in de Microsoft Store. In een overzichtelijke keuzemodule beantwoord je een aantal vragen, waarop je de meest geschikte Microsoft tablet voorgeschoteld krijgt.

Gouden tip van Goedkoop.be

We houden graag alle promoties en kortingen van Microsoft voor je bij.

Wie weet koop jij je Microsoft Surface wel met fikse korting!

Microsoft Surface Pro 4 is uiteraard een nieuwere en op heel wat vlakken een verbeterde versie. Het toestel is lichter, heeft een groter scherm en meer opslagcapaciteit. Waar je de pen bij Surface 3 apart moet aanschaffen, zit hij – in een verbeterde versie - bij de Surface Pro 4 inbegrepen. Uiteraard vertaalt dit zich ook in een hogere kostprijs. Microsoft Surface 3 is er al vanaf €599,99. Voor Microsoft Surface Pro 4 tel je minimaal €999 neer.

Beide toestellen zijn zowel geschikt voor de ‘standaardgebruikers’ als voor professionele gebruikers.  Zoals de naam al doet vermoeden, richt Surface Pro 4 zich nog verder op veeleisende gebruikers, die bijvoorbeeld grote databases aanmaken en complexe documenten verwerken.

Let wel, de type cover moet je bij beide modellen apart aanschaffen. Niet onbelangrijk om mee te nemen in het complete kostenplaatje.

Twijfel je nog? Vul dan zeker even het vragenlijstje in bij Microsoft om je keuze te vergemakkelijken.

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.