Tablet voor kinderen: veilig en leuk! - Goedkoop.be

Kindertablets: veiliger, robuuster en vooral erg leuk!

Door
Laatste update op 0 reacties

Kinderen zijn helaas niet altijd even voorzichtig met dure apparaten als tablets. Een kindertablet is zo ontworpen dat het wel tegen een stootje kan. Je hoeft daarom dus geen hartverzakking te krijgen bij iedere val of tik die het apparaat krijgt. Bovendien zijn de tablets vaak voorzien van een leuk en vrolijk kleurtje, waardoor het kinderen meer aanspreekt.

Ook zijn kindertablets voorzien van speciale software, in plaats van standaard iOS of Android bijvoorbeeld. Die software zorgt ervoor dat er alleen apps geïnstalleerd kunnen worden die kindvriendelijk zijn. Dit betekent dat de app geen expliciete inhoud toont en dat er geen aankopen mogelijk zijn. Deze tablets hebben vaak geen toegang tot het internet of slechts gedeeltelijk. Dit maakt de kindertablet uiteraard wel wat beperkter dan een andere tablet.

In de afgelopen jaren zijn er verschillende tablets geweest die speciaal voor kinderen zijn gemaakt. Gezien de meeste hiervan niet meer up-to-date zijn, hebben we de populairste, die op dit moment te verkrijgen zijn, op een rijtje gezet.

Kurio Tab Advance

De Kurio Tab Advance is misschien wel de populairste kindertablet. Kurio is een bedrijf dat smart apparaten ontwerpt, speciaal voor kinderen. Daar is de Tab 2 er dus één van. Het apparaat is ontworpen in samenwerking met het Nederlandse tv-programma Telekids en verkrijgbaar in de kleuren blauw en roze, met een scherm van 7 inch. Je vindt momenteel bij Coolblue voor €119,99. Klik hier om de tablet direct te kopen.

Het grote voordeel van deze tablet is dat je verschillende (maximaal acht) profielen aan kan maken, voor meerdere kinderen dus. Vervolgens heb je als ouder de mogelijkheid om per kind een bepaalde internetfilter in te stellen, hiervoor bestaan verschillende niveaus. Ook kan je bepalen welke applicaties je kind wel of niet mag gebruiken en hoeveel tijd je kids per dag mogen besteden aan spelletjes op de tablet.

Gouden tip van Goedkoop.be

De Kurio Tab 2 veilig bewaren onderweg? Ontdek dan bij Coolblue ook de voordelige en handige cases, waar ook accessoires makkelijk in op te bergen zijn!

De Kurio Tab 2 is een erg leuke tablet voor kinderen, omdat er bij aankoop al diverse spelletjes, boeken en video’s op staan. Die zijn geselecteerd op kindvriendelijkheid. Meer apps zijn te downloaden via de Google Play Store. Daarnaast is de tablet behoorlijk krachtig, waardoor het apparaat behoorlijk vlot werkt.

Denver TAQ-70262

Ook elektronicabedrijf Denver heeft een speciale kindertablet ontworpen. Hij werkt met Android, maar met een speciaal kindvriendelijke ‘jasje’ genaamd “Kido’z”. Dit biedt bescherming tegen onder andere ongewenste beelden, taalgebruik en aankopen.Met een prijs van €75 is deze een stukje goedkoper dan de Kurio Tab 2. Dit prijsverschil komt voornamelijk door een slechter scherm en doordat hij minder krachtig (en dus langzamer) is. Ook heeft hij minder opties met betrekking tot het instellen van restricties. De Denver TAQ-70262 is te koop bij Bol.com, je ontdekt hem hier.

Ook deze tablet is te verkrijgen in de kleuren blauw en roze. Bovendien wordt er een hoes meegeleverd. Het apparaat is zeer stevig dankzij de afwerking bij de hoeken en het gebruikte materiaal. Op de Denver TAQ-70262 zijn nog geen apps geïnstalleerd, maar die zijn uiteraard wel te downloaden via de Google Play Store.

iPad of Android tablet

Heb jij nog een oude iPad of andere Android tablet in huis, of een andere goedkope iPad of Android tablet gespot? Dan kan je ook deze natuurlijk aan je kinderen geven. Die hebben echter in de meeste gevallen niet de restricties en de robuustheid van een kindertablet. Als je kinderen ouder dan een jaar of twaalf zijn, is een iPad of “gewone” Android tablet wellicht wel een betere keus, doordat ze de kindertablet ontgroeid zijn.

Voor veel tablets zijn wel speciale hoezen ontworpen voor kinderen. Hierdoor worden de tablets bijvoorbeeld waterdicht of kunnen ze beter tegen een stootje. Die beschermhoezen vind je hier.

 

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.