En actie! Alles perfect in beeld met de GoPro

Lieke
Door Lieke
Laatste update op 0 reacties

En actie!.... Want dat is wat de razend populaire GoPro uitstekend op beeld vastlegt: actie. De Rolls Royce onder de outdoor videocamera’s is zo licht, klein en stevig dat je hem tijdens het uitoefenen van je ‘extreme’ activiteiten gewoon met je meeneemt. Alles wordt dan vanuit jouw perspectief gefilmd. Dankzij dit ‘first person view’-aspect lijkt het alsof je als kijker zelf op een surfplank over de golven dendert of in een vliegtuigje over de Grand Canyon zweeft.

Ga je op zoek naar een actiecamera, dan kom je al snel bij de GoPro uit. Maar die zijn er in meerdere uitvoeringen. Wat zijn de verschillen precies en welk type is het meest geschikt voor jou? Goedkoop.be brengt de functies van alle GoPro’s Hero 3+ edities in beeld om je zo te kunnen helpen bij je keuze.

Al een GoPro aangeschaft en op zoek naar de nodige accessoires? Shop deze hier 

De GoPro in the picture

Allereerst een kleine impressie wat je ongeveer kunt verwachten van de GoPro. De GoPro is een zeer compacte camera met een kleine bolle lens. Deze lens biedt een beeldhoek van maar liefst 170 graden. De grote beeldhoek zorgt ervoor dat je heel veel details kunt vastleggen.

De waterdichte behuizing wordt standaard met de camera meegeleverd en hiermee bevestig je het toestel via de mounts ook aan allerhande oppervlakken.  Een duik tot 60 meter, stoten en vallen, de GoPro kan het hebben, dankzij de krachtige behuizing.
De camera heeft geen lcd-scherm wat betekent dat je niet direct ziet wat je filmt. Dit hoeft geen probleem te vormen, de grote beeldhoek zorgt er immers voor dat bijna alles wat je ziet, ook gefilmd wordt. Het scherm kun je er overigens wel los bij kopen.

Black, White en Silver

De opvolger van de GoPro HD Hero2 is de HD Hero3. Dit model is 30% kleiner en 25% lichter dan z’n voorganger en je voelt het dan ook bijna niet als je hem bijvoorbeeld op je helm draagt. De nieuwe variant is standaard uitgerust met WiFi en verkrijgbaar in 3 edities: Black, White en Silver.

De Silver en White editie bevatten wat behuizing betreft dezelfde verbeteringen als de Black Edition. Ook deze zijn 30% kleiner en 25% lichter en beschikken standaard over wifi en de vernieuwde waterdichte behuizing. Maar de beeldkwaliteit wijkt af. De Silver editie is van binnen in feite een Hero 2. En de White editie biedt dezelfde resoluties van de eerste Hero. 

GoPro Hero 3+

En dan is daar nog de GoPro Hero 3+. Met opnieuw verbeteringen. Het model is nog 20% kleiner, beschikt over een accu die 30% langer meegaat, 4 x snellere WiFi en een grotere beeldhoek. De 3+ legt de snelste bewegingen haarscherp vast, de GoPro Hero 3+ kan HD video opnemen met 120 beelden per seconde! Deze versieis er alleen in Black en SilverEn nu?

Overtuigd? bestel dan snel je GoPro Hero 3+

Embed code
GoPro HD3+
  GoPro Hero 3+ Black GoPro Hero 3+ Silver GoPro White
Prijs €429 €319 €249
Formaat 20% kleiner t.o.v. GoPro Hero Black 3 20% kleiner t.o.v. GoPro Hero 3 30% kleiner/ 25% lichter t.o.v. GoPro Hero 2
Video 4K video met 15fps en Full-HD video met 60 frames per seconde (60 fps.) 1080p video met 60 frames per seconde (60 fps) 1080P 30fps, 720P 60fps
Foto 12 megapixel 10 megapixel 5 MP, 3fps burst
Energie accu gaat 30% langer mee accu gaat 30% langer mee  

 

En dan?

Nu we de verschillen tussen de diverse uitvoeringen hebben uitgelegd, kom je misschien nog niet verder. Het zijn nogal wat technische termen, die je mogelijk niks zeggen. Welke camera past het beste bij jouw wensen? Wat wil je ermee doen en wat is het uiteindelijke doel?

Vind je het leuk om van je ski-afdaling een superstraf filmpje te maken en deze bijvoorbeeld op YouTube te plaatsen? Dan heb je mogelijk al voldoende aan de GroPro 3 White Edition. De aanschaf ervan bespaart je weer heel wat euro’s in vergelijking met de Silver of Black Edition.

Wil je meer beeldkwaliteit dan de White je biedt? Kies dan voor de Silver Edition. De foto’s zijn scherper, de beelden vloeiender.
De GoPro Hero 3+ Black Edition is meer gericht op professioneel gebruik. Bij de Black 3+ zit ook standaard een WiFi afstandsbediening.

Weet je welk model je verkiest? Bestel het nu!

Tip: Lees voordat je een GoPro aanschaft ook de reviews op internet van andere gebruikers. De ervaringen van gebruikers zeggen vaak meer dan een lijstje met technische specificaties.

Handig niet? zo'n GoPro. Welke hobby of passies je ook hebt, je kunt het met dit cameraatje allemaal perfect op beeld vastleggen. Waar zou jij de GoPro mee naar toe nemen en welke variant zou je kiezen hiervoor? Laat het hieronder ons weten.
Over de auteur

Lieke

Om online te besparen, shop ik het liefst bij Zalando of Bol.com. Besparen gaat veel verder natuurlijk. Ik verdiep me daarom graag in allerhande kooktips, toon je tricks om zo min mogelijk voedsel te verspillen of test allerhande lifehacks om met jou te delen. Wanneer ik het internet niet afspeur, ben ik aan het sporten. Bespaar je gezond, ik help je graag op weg.