Tournee Minerale: alcoholvrije wijnen en bieren getest! - Goedkoop.be

Tournée Minérale: alcoholvrije wijn, bubbels en bier getest!

Door
0 reacties

1 februari klinkt het startschot voor Tournée Minérale: een maand zonder alcohol. Een hele maand zonder alcohol? Waarom, zal je nu misschien denken? Wel, mogelijk zie je dan wat alcohol met jouw gezondheid doet. Want het doet stiekem meer dan je denkt.

Nieuwsgierig naar de resultaten van een maand zonder alcohol, maar toch ook wel liefhebber van een drankje op z’n tijd? Wel daar komen wij van Goedkoop.be kijken! Wij testten voor jou alvast bier, wijn en bubbels zonder alcohol. Of dit goed in de smaak is gevallen, daar kom je maar op één manier achter. Lezen maar!

Dé rapportcijfers van ons proefpanel

Een maand zonder alcohol, het is voor de één een wat grotere uitdaging dan voor de ander. Een lekker, koel pintje na een dag hard werken, een klein borreltje voor het slapengaan, gezellig een wijntje bij het eten of een glaasje sprankelende bubbels om iets te vieren… Klinkt het je bekend in de oren? En zal het voor jou wel even wennen zijn om alle drank te laten staan? Misschien zijn de alcoholvrije alternatieven wat voor jou?
Alcoholvrije bieren, wijnen en zelfs bubbels, je hebt er vandaag de dag meer dan genoeg keuze in. De redactie van Goedkoop.be pikte er een vijftal uit en proefde er op los tijdens een ‘maandagmorgenborrel’ (hey, het mag, het is tenslotte alcoholvrij).

Onze rapportcijfers

Embed code
Alcoholvrije drankjes
  Edenvine Shiraz (Rood) Edenvine Chardonnay (Wit) Codorníu (Bubbel) Jupiler Hoegaarden
Yvonne 5 7 7 9 8
Lieke 5 6 7 9 7
Bryher 2 6 7 8 5
Hanna 3 5 7 9 5
Totaal 15 24 28 35 25

 

De rapportcijfers spreken voor zich. Maar toch nog even een korte uitleg:

Edenvine Shiraz (Rood): Deze rode wijn viel bij iedereen wat minder in de smaak. Een flauwe, beetje zurige smaak. Volgens ons geen best alternatief voor een rode wijn met alcohol.

Gouden tip van Goedkoop.be

Geef je binnenkort een feestje en wil je iedereen van een lekker drankje voorzien? Je hoeft er de deur niet meer voor uit. Je bestelt het gemakkelijk en snel online bij Drankdozjin.Zowel alcoholische versnaperingen als alcoholvrije dranken laat je zo eenvoudig aan je deur bezorgen.

Edenvine Chardonnay (Wit): Met een score van 24 op 40, deed de witte wijn het al een stuk beter tijdens ons proefrondje. Een prima smaak, maar een beetje slapjes. Dat het een beetje slapjes smaakt, heeft waarschijnlijk te maken met het ontbreken van (de sterke smaak van) alcohol.

Codorníu (Bubbel): Unaniem zijn we over de bubbel die we ontkurkten. Een zoete smaak met een frisse bubbel. Wil je tijdens een feestje toch gezellig mee proosten, dan is dit zeker een prima alternatief.

Jupiler: Helemaal goed presteerde de Jupiler 0,0%. Een welverdiende 35 op 40. De echte kenners zullen heel goed proeven dat er geen alcohol in dit biertje zit. Wij vinden het allemaal naar een echt ‘festivalbiertje’ smaken. Op café, op het terras of thuis na een dag hard werken, zo’n koude Jupiler 0,0% smaakt fantastisch.

Hoegaarden: De meningen zijn verdeeld over de Hoegaarden. Dat geeft natuurlijk ook weer heel goed aan dat het een smaakkwestie blijft. Een witbiertje dat zonder alcohol iets zoeter van smaak is. Je houdt ervan of niet…

Ons eindoordeel

Alcohol hoeft niet altijd per se vervangen te worden door de alcoholvrije variant, een spannend sapje, of een mocktail is net zo lekker. Bovendien is een sapje of mocktail vaker voordeliger. De prijzen van alcoholvrij zijn, net zoals alcohol, wat aan de hoge kant. Echter, wil je toch gezellig ‘meedrinken’, dan is een alcoholvrij pintje, wijntje, bubbeltje een prima alternatief.

Durf jij de uitdaging aan?

Tournée Minérale, wat houdt het nu precies in? Je weet nu al dat het een campagne is waarbij je een maand lang geen alcohol drinkt. Het idee achter de campagne is om meer mensen bewust te maken van de gezondheidsgevolgen van alcohol. We sommen ze nog even op, voor je beslist van start te gaan:

  1. Je hebt meer energie. Alcohol moet afgebroken worden door je lichaam en dat vergt veel energie. Drink je een tijdje geen alcohol meer, dan heeft je lever even rust.
  2. Je nachtrust gaat er op vooruit. Na alcoholinname slaap je onrustig en minder diep. Laat je de alcohol staan, dan is het zomaar mogelijk dat je dieper slaapt.
  3. Je blijft wat beter op gewicht. Drink je alcohol, dan wordt de verbranding van vet en koolhydraten stilgelegd. Dit omdat je lichaam er eerst alles aan doet om de giftige stoffen (alcohol) eruit te werken.
  4. Alcohol droogt uit. En die uitdroging zorgt dan weer voor een doffe en droge huid. Drink water in plaats van alcohol en je zult zien dat je huid meer gaat stralen.
  5. Na het drinken van vele alcoholhoudende bieren, wijnen of borrels, is de kans op een kater groot. Laat je alcohol staan, dan hoef je geen hele dag meer suf in de zetel te hangen, maar kun je die tijd besteden aan een leuke activiteit.

En al een beetje meer overtuigd? Ga de uitdaging aan en schrijf je nog snel in op Tourneeminerale.be. Naast alle informatie over dit initiatief vind je hier ook heerlijke recepten voor mocktails (alcoholvrije cocktails) en kun je de alcoholcalculator invullen. Deze laat zien hoeveel calorieën en euro’s gelijk staan aan jouw alcoholinname per week.

 

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.