De lekkerste en goedkoopste bieren van België - Goedkoop.be

De lekkerste en goedkoopste bieren van België

Eveline
Door Eveline
1 reactie

Na een lange week werken is er soms niks beter dan je schoenen uitdoen, in de zetel te zitten en te genieten van een lekker fris biertje. Net zoals bij vele andere dingen kan afwisseling geen kwaad, er is geen reden om altijd hetzelfde biertje te drinken terwijl we in een land leven dat overloopt van heerlijke pilsen, lagers, triples,etc.

Heb jij wat inspiratie te kort, maar wil je ook niet langer automatisch grijpen naar die oude bekende Jupiler? Lees dan zeker verder, wij gaan enkele biertjes af die je het water in de mond laten lopen en die ook nog eens betaalbaar zijn.

Cara Pils

Op vlak van prijs scoort dit bier een dikke 10/10. Goedkoper bier bier dan die van het huismerk van de Colruyt vind je bijna niet. Bovendien is het nog eens echt lekker. Het hoeft dus niet vanzelfsprekend te zijn dat we dit bier enkel zien op studentenfeesten of festival campings. Toch geen grote fan van Cara Pils?  Probeer dan het nieuwe bier van Colruyt: Majeur. Het blonde en het zoete rode bier verschijnt binnenkort op de markt, en met een nieuwe smaak, een hoger alcoholpercentage en dezelfde prijsrange wordt het een gegarandeerd succes!

Stella Artois

Diep in het Leuvense vind je een heerlijke pils dat geliefd is door alle belgen: Stella Artois. Met zijn zachte smaak en zorgvuldige producering is het bijna onmogelijk om geen fan te zijn van dit bier. Het ber is een deel van InBev en wordt in Leuven al gebrouwen sinds 1366. Nu wordt het biertje ook internationaal opgemerkt in landen als Spanje en Brazilië. Stella Artois zet zich ook in op een ‘gezonder bier’, zo bieden ze ook een glutenvrije en alcoholvrije versie van hun bier aan.

Brugse Zot

Brouwerij De Halve Maan brengt al sinds ongeveer 1488 Brugse Zot op de markt. Volgens de legende werden de Bruggelingen verboden van nog te feesten en zoals elke echte West-Vlaming werd daarnaar niet geluisterd. De inwoners van Brugge hielden een gigantisch feest, waarbij ze voor de eerste keer Brugse Zot voorstelden aan het publiek. Intussen heb je al verschillende variaties op het klassieke bier, zoals het zwaarder Brugse Zot Dubbel en het alcoholvrije SportZot. Dit lekker goudblonde bier is een favoriet van vele Vlamingen en is ook niet verschrikkelijk duur. Perfect om op een zonnig terras met vrienden van te genieten dus.

Kriek

Dit heerlijke fruitig bier bestaat al sinds 1822, en al eeuwenlang verovert het de smaakpapillen van de vele mensen die zich aan een glaasje wagen. Sterk is het niet, goedkoop wel, maar het verrukkelijke bier is vooral echt lekker! Een tip: als je op een feestje of fuif bent is het slim om Kriek van de tap te drinken, het is nog iets lekkerder en een stuk goedkoper. Het merk dat Kriek produceert, Lindemans, biedt trouwens nog tal van andere heerlijke smaken aan. Denk maar aan appel, cassis en peche.

Westvleteren

Dit bier is meerdere keren tot het beste bier van de wereld uitgekozen. Dat klopt, van de hele wereld vind je in het kleine dorpje West -Vleteren in de Westhoek een abdij waar het allerbeste bier gemaakt wordt. Echte monniken brouwen het bier nog met eigen handen. Het trappistenbier is uiterst populair, dus het kan wel eens zijn dat je enkele weken moet wachten op jouw kratje bier. Het kost bovendien ook wel een heel stuk meer dan een Cara Pils. Waar je je na drie Cara’s nog glashelder voelt, ben je na één Westvleteren al tamelijk beneveld.

Over de auteur

Eveline

Ik ga voor jullie graag op zoek naar niet-alledaagse deals. Wanneer ik niet achter mijn computer zit om jullie de beste kortingen te kunnen voorschotelen, beklim ik waarschijnlijk ergens een rotswand of verover ik een gevaarlijk uitziende berg. Ik denk dat jullie het allemaal met me eens zijn: of we het nu hebben over kortingen of bergen, hoe hoger hoe beter!

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.