DETOX REVIEW: Wat & hoe | Dit is mijn ervaring + resultaten! - Goedkoop.be

GETEST DETOX: 3 dagen ontgiften met DrDetoxBox!

Yvonne
Door Yvonne
Laatste update op 0 reacties

Je hebt vast wel eens van detoxen gehoord.. Grote kans dat je het kent als een dieet waarbij je jezelf uithongert en op sapjes leeft. Maar hoe werkt het precies, wat is het nut ervan en de grote vraag: betekent het honger lijden of ervaar je positieve effecten? Ik ging de uitdaging voor je aan en testte een detoxpakket van DrDetoxBox.com. Benieuwd naar de resultaten? Smul maar mee!

Eerst vertel ik je graag wat meer over detox. Het is een afkorting van detoxificatie en betekent ‘het ontgiften of ontslakken van je lichaam’. Dit kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld door het volgen van een speciaal dieet. Het kan daarnaast ook met behulp van supplementen of een spoeling, maar ik ga toch voor de eerste optie ;-).

Het doel van detoxen is je fitter voelen en meer energie hebben. Daarnaast zou het gewichtsverlies bevorderen en je spijsverteringssysteem verbeteren. Kortom, een en al voordelen, maar hoe werkt het dieet dan precies?

Meteen een box bestellen? Klik dan hier!

Detox-dieet volgen

Wat mag er wel en niet tijdens een detox-dieet?

Eten & drinken

Wanneer je een detox dieet volgt mag je tijdelijk geen vast voedsel. Daarentegen drink je vooral sapjes van groenten en fruit. Ben je een koffiedrinker? Helaas moet je koffie ook even van je dagelijkse menu schrappen. Daarnaast zijn roken, alcohol en zelfs thee waar theïne in zit niet toegestaan. Deze regels gelden ook twee dagen vóór de kuur en ná de kuur. Rustig op- en afbouwen is belangrijk, zodat je lichaam kan wennen.

Sporten

Het volgen van een detox dieet heeft niet alleen gevolgen voor wat je mag eten & drinken, het heeft mogelijk ook effect op je sportprestaties. Dat komt omdat je weinig calorieën binnenkrijgt. Tijdens de detox-periode is het dan ook geen schande om een stapje terug te nemen qua fysieke inspanning.

Detoxen met DrDetoxBox

Ik koos ervoor een detox te doen met DrDetoxBox. Ze zijn gespecialiseerd in het samenstellen van je detox en je kunt er kiezen uit drie verschillende boxen, van drie, vijf of zeven dagen. Laat ik maar beginnen met een kuur van drie dagen!

 

Ik bestel de kuur en heb ‘m de volgende dag al in huis. Ik besluit er dan ook meteen aan te beginnen.

De sapjes – de eerste dag

Ik begin met nummer vier van de negen verschillende sapjes, om 11.30 uur. Eigenlijk weet ik helemaal niet of het wel goed is om midden op de dag te starten, maar ik kan gewoon niet wachten. Het blijkt een ‘ginger shot’ te zijn. Gember… bah bah! Als al mijn drankjes zo zijn dan houd ik dat nooit vol!

Het is tijd voor mijn volgende shot: appel – spinazie – selderij. Deze is wat groter dan de ginger shot en gelukkig ook een stuk lekkerder!

De dag verloopt zoals iedere dag en volgens het schema dat ik toegestuurd kreeg van DrDetoxBox volg ik de kuur. Ik hoef er niet eens bij na te denken, elk shot is aan een bepaald tijdstip gekoppeld zoals je hieronder ziet.

Ik sluit de dag af met overheerlijk cocoswater en tal van antioxidanten dankzij een gemixt drankje met biet, wortel en pastinaak. De eerste (2/3e) dag zit erop! PS wil je alle smaken ontdekken?... Je vindt hier alle ingrediënten.

 

Dag 2 & 3 – de detox gaat door

De dagen erop zijn dagen als alle anderen, ik werk, ik drink en … Oh nee, toch niet. Ik mis mijn dagelijkse koffie en voedsel. Het is niet zo dat ik per se honger heb, er is gewoon een groot verlangen naar het ‘kauwen op eten’, apart he?!

Wat doet dat met je energie?

Qua energie, ik snap wel dat mensen zeggen dat je er meer energie van krijgt. Hoewel je eigenlijk enkele dagen heel erg met je eten bezig bent, let je er van de andere kant totaal niet op. Je drinkt gewoon op het tijdstip dat voor jou aangegeven is, simpel toch?! En die bekende after dinner dip, ook daar heb je geen last van!

Met sporten heb ik wel enkele dagen een stapje teruggenomen. Het was niet dat ik het gevoel had dat sporten te veel werd, het was meer dat ik mijn krachten wilde sparen voor de dagen die nog komen gingen.

De dagen na de kuur extra energie? Ik heb geen idee, niet dat ik bewust gemerkt heb in ieder geval. Het was niet zo dat ik me ineens herboren voelde, maar ook zeker niet dat ik me slechter voelde.

De kilo’s vliegen eraf

Was het maar zo dat de kilo’s eraf vlogen, maar dat zou natuurlijk te simpel zijn. Na de eerste dag was ik wel een kilo kwijt en de dagen daarna nog steeds een paar honderd gram. Een week na de kuur was ik echter alweer terug op mijn oude gewicht.

Een detoxkuur nemen om af te vallen zou ik je daarom zeker niet aanraden, tenzij je het wil gebruiken als opstapje naar een gezondere levensstijl. Maar om kilo’s te verliezen… zeker niet!

Nog even terug naar de smaak

Als je gaat detoxen en je weet dat je al niet veel binnenkrijgt, dan wil je natuurlijk wel dat wat je binnenkrijgt ook gewoon goed smaakt. En hoewel smaken verschillen, heeft DrDetoxBox geprobeerd een veelzijdige box neer te zetten met 9 verschillende smaken.

drdetoxbox

De eerste ginger shot (nummer vier) die ik nam vond ik verschrikkelijk, een slechte ‘eerste’ ervaring. Na het proeven van de andere smaken heb ik al snel mijn mening bijgesteld. Een aantal vond ik zelfs echt lekker en zou ik aan mijn gewone voedingsschema willen toevoegen.

Detoxen: iets voor jou?

Ben jij na het lezen van mijn review enthousiast en zou je graag willen detoxen? Ik raad je DrDetoxBox aan, je koopt simpelweg een box en kunt meteen beginnen. Zo sta je niet zelf uren in de keuken sapjes te mixen en weet je zeker dat je weloverwogen samenstellingen binnenkrijgt.

Verder zou ik je detoxen aanraden als je je meer bewust wil worden van je lichaam en van je voedingspatroon.

Of wanneer detoxen je kan helpen als opstapje naar een gezondere levensstijl.

Bij DrDetoxBox kies je uit een box van 3, 5 of 7 dagen. Waar ga jij voor? Wanneer je vaker een box bestelt dan spaar je voor korting!

Je bestelt hier je eigen DrDetoxBox hier (+GRATIS VERZENDING) !

Ik wens je alvast alle succes toe met het detoxen. Heb je er ervaring mee? Ik zou het leuk vinden als je jouw ervaring deelt in een reactie onder dit artikel!

Over de auteur

Yvonne

Het is altijd fijn om interesses te combineren. Aan mijn passie voor beauty en lifestyle hangt best een flink prijskaartje. Gelukkig ontdek ik ook steeds de hoogste kortingen en codes, zodat ik dat trendy paar schoenen, fijn dagje wellness of de nieuwste nagellak toch voordelig koop. Vind je op Goedkoop.be niet meteen een code voor Sarenza, Albelli of een andere webshop? Spreek me even aan, ik ga voor je op zoek.

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.