Kamers nieuw leven inblazen doe je met de juiste verlichting - Goedkoop.be

Kamers nieuw leven inblazen doe je met de juiste verlichting

Eveline
Door Eveline
Laatste update op 0 reacties

We steken veel tijd, werk en geld in ons huisje. Het is immers de plek waar we het meeste tijd doorbrengen en de mooiste herinneringen maken. Toch voelt het soms alsof een kamer hoe dan ook niet goed aanvoelt. Na talloze make-overs en Pinterest zoektochten heb je de moed opgegeven om van je kamer nog iets moois te maken. Soms is het echter gewoon één iets dat mist en dat is de juiste verlichting.

Een goede lamp doet heel wat in een woning en de juiste verlichting vinden voor elke ruimte is dan ook een echte uitdaging. Wij geven je in dit artikel een duwtje in de juiste richting zodat alle kamers een make over krijgen door één iets aan te kopen.

De woonkamer

De plaats waar je het meeste tijd spendeert is uiteraard de woonkamer. Hier kijk je ‘s avonds gezellig televisie of lees je op je gemak een goed boek. Als je kinderen hebt is dit ook vaak de plek waar ze spelen. Met de juiste verlichting introduceer je niet enkel sfeer en kleur in je woonkamer, je kan er ook de ruimte mee verdelen. Kies voor de zithoek een warm en intiem licht dat de ruimte knus en kleiner laat lijken, een originele hanglamp zou hiervoor perfect zijn. Voor de speelruimte of eetkamer kun je in dezelfde tint blijven maar een iets feller licht kiezen, je moet natuurlijk kunnen zien in wiens bord je eten opschept.

Keuken

De keuken is een moeilijker geval. Sommige mensen willen deze ook intiem houden. Dan moet je opnieuw voor een warm licht gaan met een minder fel effect, dat wordt vooral gedaan als er ook gegeten wordt in de ruimte. Anderen willen dan weer een strakke nette keuken die een heel klein beetje lijkt op een laboratorium. Met de beste LED TL buizen bekom je heel snel een super strak en ultra modern effect. Het is ook geen toeval dat professionele keukens zo verlicht zijn. Door dit soort licht ziet je eten er namelijk beter en kleurrijker uit. Reden genoeg om naar een LED TL over te schakelen dus.

Badkamer

Wat met verlichting in de badkamer? Deze ruimte heeft voornamelijk een praktische functie. Het is dan ook logisch dat je voor een felle lichtbron gaat. Het klinkt misschien wat angstaanjagend vermits dat wilt zeggen dat we elke porie of rimpel zouden zien maar het is vooral nuttig. Door het heldere licht kun je aan de slag met make-up zonder dat je je hoeft zorgen te maken dat je foundation per ongeluk fel oranje is. Kiezen voor een feller licht zoals een LED TL is ook handig omdat je snel kan zien wanneer er dringend moet gekuist worden. Geen zin om te kuisen? Doe gewoon je licht even uit.

Slaapkamer

Welk licht moet je gebruiken in een kamer die enkel wordt gebruikt voor nachtrust? Oké, laten we eerlijk zijn deze kamer wordt niet enkel gebruikt om te slapen… Meestal staat de klerenkast hier ook. Waar dacht je dat ik het anders over had? Je wilt een intiem lichtbron om het bed te verlichten, iets met een warm licht dat je niet traumatiseert wanneer je hem ‘smorgens aansteekt. Maar voor je kast wil je dan weer een iets feller licht om de kleuren en stoffen van je kleren juist weer te geven. Dat dilemma is eigenlijk zeer makkelijk op te lossen. Schaf gewoon kastverlichting aan, zo heb je een goed fel licht om uren kleren te passen voor de spiegel, maar een intiemer licht voor wanneer jullie samen onder de dekens kruipen.

Over de auteur

Eveline

Ik ga voor jullie graag op zoek naar niet-alledaagse deals. Wanneer ik niet achter mijn computer zit om jullie de beste kortingen te kunnen voorschotelen, beklim ik waarschijnlijk ergens een rotswand of verover ik een gevaarlijk uitziende berg. Ik denk dat jullie het allemaal met me eens zijn: of we het nu hebben over kortingen of bergen, hoe hoger hoe beter!

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.