Slimme verlichting: Philips Hue en goedkope alternatieven! - Goedkoop.be

De voordelen van de slimme lamp.. Zeker geen domme aankoop!

Yvonne
Door Yvonne
Laatste update op 0 reacties

Ken je dat? Je komt ’s avonds thuis met een tas vol boodschappen. Inmiddels is het donker in huis en probeer je je richting de keuken te manoeuvreren. Onderweg ontwijk je de kat, val je bijna over het speelgoed van je dochter en open je op een creatieve manier de keukendeur met je elleboog. Dit soort ergernissen zijn afgelopen met slimme lampen, maar wat is een slimme lamp?

De slimme lamp

Een slimme lamp is een ledlamp die aangestuurd kan worden met je smartphone of tablet via een app. Hierdoor kan je de lampen gemakkelijk aanzetten vanuit je zetel, maar ook bijvoorbeeld dimmen of zelfs van kleur veranderen. Via een bijbehorende app is het bij slimme lampen ook mogelijk om routines in te stellen. Zo kan je ervoor zorgen dat je lampen gaan branden op hetzelfde tijdstip als je wekker gaat of als je ’s avonds thuiskomt.

Via bijvoorbeeld de Philips Hue app is het daarnaast mogelijk om een scène te kiezen, waardoor je lampen voor een compleet ander sfeerplaatje in je woonkamer zorgen, zoals een tropische schemering of lentebloesem. Je vervangt simpelweg je huidige gloeilampen of halogeenlampen door slimme ledlampen en het lichtspektakel kan beginnen!

Meteen het aanbod slimme lampen bekijken? Dat doe je hier bij 50five, onderdeel van Engie!

Energiezuinig, sfeervol en… gezond!

philips hue

Doordat het bij slimme verlichting altijd ledlampen betreft, zorgt dit voor een directe besparing op je energiefactuur. Uit onderzoek van MilieuCentraal blijkt dat een ledlamp 85% minder energie verbruikt dan een gloeilamp en 75% minder dan een halogeenlamp. Volgens hen bespaar je ongeveer €30 per jaar als je al je lampen vervangt door ledlampen. Een flinke besparing dus, zeker op de lange termijn!

Daarnaast zijn slimme lampen ook een erg sfeervolle toevoeging aan je woning, iets wat van ‘gewone’ ledlampen vaak niet gezegd kan worden. Ledlampen geven namelijk vaak een kouder licht dan een gloeilamp en worden daarom vaak gezien als minder gezellig. Ze zijn bovendien meestal erg fel. Voor slimme verlichting geldt dit zeker niet. Bij slimme lampen vind je namelijk varianten met verschillende kleuren wit of varianten die zelfs helemaal van kleur kunnen veranderen. Hierdoor creëer je de perfecte sfeer in huis voor iedere gelegenheid, of je nu een feestje hebt of een filmavondje. Wees creatief!

blauw licht

Wist je verder dat de kleur in huis erg bepalend is voor je stemming en emoties? Zo kan je je door de kleur blauw beter concentreren en geeft het rust, word je vrolijker van de kleur geel en geeft de kleur rood je meer energie en kracht. Het kan daarmee onopgemerkt een positief effect hebben op je mentale gezondheid.

Wat heb je nodig?

Slimme lampen zijn gekoppeld aan een app op je smartphone of tablet via internet, het is daarmee noodzakelijk om internet te hebben in de woning waar je de lampen wil plaatsen. Ook een smartphone of tablet is nodig. De slimme lampen zijn gekoppeld aan het internet met behulp van een bridge die gekoppeld is aan je router, hierdoor kunnen de lampen zelf draadloos functioneren. Je hebt dus altijd een bridge nodig, tenzij je een ‘eenvoudige’ wifi-lamp koopt die helemaal zelfstandig werkt. Deze bridge is vrijwel altijd inbegrepen bij een starterpakket voor slimme verlichting, maar kan ook individueel gekocht worden. Er zijn verder nog veel accessoires om te koppelen, zoals een bewegingssensor, ledstrips en afstandsbedieningen. Je ontdek hier alles voor slimme lampen. Of shop direct de bekende Philips Hue aan een spotprijs!

Osram als alternatief

osram lamp

Philips Hue is absoluut de bekendste naam in slimme verlichting, er zijn echter zeker concurrenten. Zo is de slimme lamp van de bekende lampenfabrikant Osram, Smart+, een iets goedkopere variant met een vergelijkbare werking. De lampen van Osram werken zelfs in combinatie met een bestaand Philips Hue systeem of met de Hue app. Ze zijn dus ideaal als uitbreiding of wanneer je Philips Hue toch een beetje duur vindt.

Bovendien werken de lampen van Osram samen met Apple HomeKit. Dit is de app die in het Nederlands “Woning” heet en standaard geïnstalleerd is op iPhones. Doordat je die koppeling kan maken kun je onder andere Siri vragen om de lampen voor je aan te zetten. Veel gemakkelijker wordt het niet.

Een leuke extra van Osram Smart+ is dat ze ook verkrijgbaar zijn als filamentlamp. Zo krijg je toch de uitstraling van een gloeilamp, zonder in te leveren aan zuinigheid of gemak. De lampen kunnen bovendien ook buiten gebruikt worden, zodat je ook je tuin een upgrade geeft.

Hier spot je alle Osram lampen, hét voordeligere alternatief van Philips Hue!

Meer over slimme lampen

Wil je alles weten over slimme lampen of over andere slimme apparaten en hoe ze misschien wel samen kunnen werken? Neem dan eens een kijkje bij 50five, dé smart home specialist en onderdeel van energieleverancier Engie. Je profiteert er van gratis verzending (en retour) en er staan regelmatig mooie kortingscodes voor je klaar. Een kijkje nemen kan nooit kwaad, toch? Veel shopplezier!

Ondek hier het complete aanbod slimme verlichting en ga voor sfeervol woongenot!.. NU SHOPPEN!

Over de auteur

Yvonne

Het is altijd fijn om interesses te combineren. Aan mijn passie voor beauty en lifestyle hangt best een flink prijskaartje. Gelukkig ontdek ik ook steeds de hoogste kortingen en codes, zodat ik dat trendy paar schoenen, fijn dagje wellness of de nieuwste nagellak toch voordelig koop. Vind je op Goedkoop.be niet meteen een code voor Sarenza, Albelli of een andere webshop? Spreek me even aan, ik ga voor je op zoek.

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.