Goedkope elektronica: slim kopen = besparen! - Goedkoop.be

Slim kopen = flink besparen op elektronica

Door
Laatste update op 1 reactie

Elektronica, van keukenrobot tot smartphone, je koopt ze tegenwoordig overal, ook online. Als je op straat even rondkijkt, zie je niemand meer zonder smartphone of tablet rondlopen. Constant zijn we bezig met elektronica, want even niet bereikbaar zijn, lijkt een grote ramp. Ook in het huishouden zijn elektrische toestellen niet meer weg te denken.

Het lijkt allemaal vanzelfsprekend, maar natuurlijk kost al deze apparatuur wel wat. Door slim te kopen, kan je echter flink wat centen besparen op elektronica. Ontdek hier hoe je dat voor elkaar krijgt.

Toonzaalmodellen kopen = slim kopen

Als je even rondkijkt in winkels zoals MediaMarkt, zie je het meteen: overal zijn er heel wat smartphones, laptops, espressotoestellen, tablets en nog zo veel meer uitgestald in de winkel. Je kan je natuurlijk gaan afvragen wat deze winkels doen met dergelijke etalagemodellen.

De winkels kunnen deze spullen nog onmogelijk voor de volle prijs verkopen nadat elke klant die over de vloer komt ze heeft aangeraakt. Om er toch vanaf te geraken, geven shops grote kortingen op toonzaalmodellen. Dankzij die kortingen heb je al snel een degelijke computer of tablet voor de helft van de prijs en uiteindelijk is hij zo goed als nieuw, als je er even met een doekje overgaat tenminste. Een toonzaalmodel mét korting kopen is dus de boodschap.

Tip: Controleer even of het toonzaalmodel niet beschadigd is (een krasje is snel gebeurd). Is dit het geval, aarzel dan niet om het te vermelden. Wie weet gaat er nog wat van de prijs af.

Kopen met korting = slim kopen

Webshops als Coolblue, Bol.com en Media Markt bieden regelmatig niet te missen promoties aan. Dit kan gaan over 10 of 20% maar ook over bijvoorbeeld over 200 euro korting. Als je gaat investeren in een laptop, niewe stofzuiger of een smart-tv, dan is het zeker aan te raden om even op zoek te gaan naar kortingen op het net.

Zie je in de ene winkel de laptop die perfect aan je wensen beantwoordt? Aarzel dan niet om eerst nog een vergelijkingsrondje te doen op het wereldwijde web. De kans is groot dat je exact dezelfde laptop een pak goedkoper op de kop tikt. 

Sommige winkels stunten ook met jaarlijkse promotieperiodes, denken we maar aan de Bulktiendaagse bij Bol.com. Kijk dus goed na of dit het geval is, zodat je in de juiste periode van het jaar jouw slag kan slaan. Ook al is het maar 10%, op een fototoestel van 500 euro, heb je toch maar mooi 50 euro korting!

Tip: Gaat het niet over een dringende aankoop, je wilt bijvoorbeeld een nieuwe camera, maar hebt die niet meteen nodig? Wacht dan op de solden. Niet alleen mode wordt flink afgeprijsd, ook elektronica koop je met korting in januari of juli.

Tweedehands kopen = slim kopen

Heb je er ooit al eens over gedacht op 2dehands.be of een andere tweedehandswebsite elektronica te kopen? Mensen die op zoek zijn naar iets nieuw –en in hun ogen beter- zetten hun oude, maar vaak goedwerkende product op een tweedehandssite. Als je regelmatig eens rondkijkt, kan jij misschien wel de gelukkige worden die werkelijk een koopje doet!

Gouden tip van Goedkoop.be

Een dagaanbieder als Groupon heeft een aparte categorie waarin alle aanbiedingen voor elektronica staan. Je koopt er toestellen en accessoires met gigantische kortingen.

De moeite waard om in het oog te houden!

Wil jij bijvoorbeeld graag een Apple product, maar vind je deze spullen echt te duur? Wacht dan tot net voor de lancering van bijvoorbeeld de nieuwe iPhone. Heel wat mensen willen hun oude model inruilen voor een nieuwe iPhone 6 en proberen hun vorige toestel nog te verkopen. Jouw kans om een koopje te doen!

Tip: Dure elektronica wordt plots een pak goedkoper als het om een refurbished artikel gaat. Het zijn items die al gebruikt werden, bijvoorbeeld als toonzaalmodel of via een leasecontract in een bedrijf. Voor ze weer op de markt komen, worden ze helemaal op punt gezet. Ze werken dus perfect, voor een veel lagere prijs. 

Kopen met een spaarkaart = slim kopen

Bepaalde elektronicawinkels hanteren een spaarkaart. Door veel bij dezelfde winkel te gaan, doe je dus voordeel op. Als je investeringen doet in elektronica, is het zeker niet slecht een vaste winkel uit te kiezen die met een spaarkaart werkt. Waarschijnlijk heb je niet enkel een laptop nodig, maar ook een smartphone of een wasmachine. Neem dus zeker een kijkje bij verschillende winkels en vergelijk de voordelen die eraan vasthangen.

Heb jij nog tips om het lijstje aan te vullen? We vernemen graag hoe jij voordeliger elektronica koopt!

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.