Met een beperkt budget mooie verlichting aanschaffen: 5 tips - Goedkoop.be

Met een beperkt budget mooie verlichting aanschaffen: 5 tips

Eveline
Door Eveline
0 reacties

Wie op zoek is naar mooie designlampen of graag de nieuwste verlichtingstrends opvolgt, moet daar vaak diep voor in de geldbuidel tasten. Dit is een spijtige zaak, want een mooie verlichting kan het interieur maken of kraken. Gelukkig zijn er wel een aantal tips om goedkoop mooie verlichting op de kop te tikken. Vijf van die tips zijn hieronder weergegeven.

Ga op zoek naar tweedehands

Wil je echt goedkope verlichting vinden? Speur dan de tweedehandsmarkt af. Ga grasduinen op tweedehandswebsites, loop verloren op een gezellig rommelmarkt of stap gewoon even de lokale kringwinkel binnen. Vaak vind je er hele mooie sta- en tafellampen voor een aangename prijs. En dat tweede leven is nog eens goed voor het milieu ook! Het klopt dat ze soms even wat opfriswerk nodig hebben, maar dat maakt het net zo leuk. Misschien kan je verschillende lampen in eenzelfde kleurtje steken en er samen met de kinderen een uitdaging van maken? Zorg er dan wel voor dat de lampen ook dezelfde fitting hebben, want verschillende lampsoorten naast elkaar gebruiken, oogt vaak te druk.

Bezoek eens een beurs

Tafellampen zal je inderdaad misschien wel in een kringloopwinkel terugvinden, maar indien je spots wil inbouwen is dat vaak tevergeefs. Dan kan je echter nog steeds veel besparen door naar een woon- en interieurbeurs te gaan. Er zijn talloze woon- en verbouwbeurzen waar je meteen ook elektrische toestellen zoals vloerlampen of inbouwspots kan bestellen. Vaak krijg je er meteen ook een mooie korting bij en bij grotere bestellingen kan je zelfs over de prijs onderhandelen.

Snuister in de koopjeshoek

Sommige winkels hebben een koopjeshoek waar verlichting die einde collectie is, met een mooie korting wordt aangeboden. Dat is niet alleen zo bij fysieke winkels maar ook bij online webshops. Pluis dus zeker de sales uit bij een aantal interieur- of elektrowinkels. Daarnaast heeft ook de IKEA een koopjeshoek met aangename kortingen. In dit geval gaat het om nieuwe artikelen die niet langer voor de volle prijs kunnen worden verkocht, bijvoorbeeld omdat er een kras op de armatuur zit of omdat de drukknop is beschadigd. Wie een beetje handig is, knapt zo’n toestellen eenvoudig op. Onthoud overigens dat duur niet altijd beter is. Ook verlichting van de IKEA is vaak van uitstekende kwaliteit, dus dat hoeft geen belemmering te zijn.

Vergelijk prijzen

Zowel fysieke winkels als webshops mogen vrij hun prijzen kiezen. De wetgever legt enkel een ondergrens op: winkels mogen niet met verlies verkopen. Hierdoor verschillen prijzen vaak sterk. Veelal zijn webshops goedkoper omdat zij geen winkel en verkooppersoneel moeten inschakelen, maar dat hoeft ook niet altijd de waarheid te zijn. Breng bovendien alle kosten in kaart, inclusief verzendingskosten. Er zijn op het internet tools te vinden die je daarbij helpen, zoals Google Shopping. Weet wel dat zij vaak enkel aangesloten webshops tonen, dus kijk zeker ook verder dan dergelijke tools.

Uiteraard kan je ook spullen in het buitenland aanschaffen. In de praktijk is verlichting uit pakweg China veel goedkoper. Maar let dan toch op: indien je verlichting koopt die afkomstig is van buiten de Europese Unie kijk je al snel aan tegen torenhoge douanekosten. Dus dat is lang niet altijd even interessant.

Verzamel kortingscodes

Kortingen kan je zelf afdwingen door de onderhandelingen aan te knopen. Maar online zijn er ook kortingscodes te vinden. Wie goed zoekt, kan soms tot meer dan 10% besparen bij elektronicawinkels. Dat is uiteraard iets waar wij van Goedkoop.be graag bij helpen, want ook wij gaan actief op zoek naar kortingscodes. Let wel op, want ook dan kan het de moeite lonen om goed te vergelijken. Een kortingscode van tien procent is nu eenmaal nutteloos als dezelfde lamp er twintig procent duurder is.

Over de auteur

Eveline

Ik ga voor jullie graag op zoek naar niet-alledaagse deals. Wanneer ik niet achter mijn computer zit om jullie de beste kortingen te kunnen voorschotelen, beklim ik waarschijnlijk ergens een rotswand of verover ik een gevaarlijk uitziende berg. Ik denk dat jullie het allemaal met me eens zijn: of we het nu hebben over kortingen of bergen, hoe hoger hoe beter!

Goedkoop.be gebruikt cookies om de website zo prettig mogelijk te laten werken, zodat je bezoek optimaal verloopt. Meer info lees je in onze Privacy & Cookie Policy.